Zelný salát do sklenic
Recept ještě nebyl hodnocenNakrouhané zelí a nakrájenou cibuli prosolíme (40 g soli) a necháme půl hodiny odležet. Po této době přilijeme 120 ml oleje, promícháme a dáme do sklenic, ale moc…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nakrouhané zelí a nakrájenou cibuli prosolíme (40 g soli) a necháme půl hodiny odležet. Po této době přilijeme 120 ml oleje, promícháme a dáme do sklenic, ale moc…
Do misky dáme polohrubou mouku, promícháme s práškem do pečiva, přidáme pískový cukr a 2 lžíce oleje. V 1 dl mléka rozšleháme vejce a přidáme k ostatním surovinám.…
Zapneme troubu na 180°C. Nastrouháme cuketky na hrubém struhadle a smícháme se všemi ostatními ingrediencemi. Kypřící prášek až naposledy. Pokud je těsto hutné,…
Zapneme troubu na 180°C. Nastrouháme cuketky na hrubém struhadle a smícháme se všemi ostatními ingrediencemi. Kypřící prášek až naposledy. Pokud je těsto hutné,…
Suroviny dáme do pekárny (tekuté, tuhé) a použijeme program Těsto. Hotové vytáhneme, propracujeme, rozdělíme na 5 dílů, z každého uděláme bulku a necháme asi 15 minut…
S nutrií se u nás na talířích často nesetkáme, a je to škoda, protože její maso je velmi jemné a dietní. Naložená v této chuťově vyvážené marinádě a pečená v troubě…
Pokud chcete ozvláštnit dort vašim blízkým k životnímu jubileu, vyzkoušejte upéct mramorový korpus. Korpus je krásně vláčný, nadýchaný. Fantazii se meze nekladou,…
Na jídelním lístku kraluje skoro 60 let, a přesto se snad nikdy neomrzí. Řeč je o smaženém sýru v křupavém trojobalu. Pokud jste ho někde doma zkoušeli, možná vám vytekl…
Jak proměnit kousek vepřového masa v neskutečnou delikatesu? Zkuste tento recept a připravte si lahodný a šťavnatý bůček a k tomu i výborný vývar, který lze použít jako…
Pár minut přípravy a z kuchyně se bude linout sladká vůně rajského protlaku a koření. Mleté maso si zvolíme podle toho jaké máme rádi, míchaným hovězím a vepřovým…
I když zrovna nemáme čerstvou zeleninu, můžeme připravit výbornou zeleninovou polévku. Ve vodě zahuštěné jíškou povaříme mraženou zeleninovou směs, dochutíme a na závěr…
Upéct nádhernou a nedusivou bábovku může být pro někoho oříšek. S naším receptem se to zaručeně povede každému. Do těsta je přidaná zakysaná smetana, která dodá…
Voňavé kefírové řezy s tvarohem a angreštem. Jemný nedusivý moučník, který je snadný a naservírovaný na talíři krásně vypadá. Stačit bude, už jen postavit vodu na kávu,…
Rajčatová omáčka s mletým masem je lahodné jídlo, které je ideální pro různé druhy těstovin, jako jsou špagety, penne nebo tagliatelle. Tento pokrm kombinuje bohatou…
Vpravdě letní jídlo si na nás přichystala autorka receptu. Během pár minut je luxusní pokrm na talíři. Přitom zasytí a je i nutričně velmi dobře vyvážený. Milovníci…
Připravujete-li pohoštění na oslavu či party, kromě sladkého jistě přijdou vhod i slané recepty. Vyzkoušejte malé rohlíčky z kynutého těsta nebo záviny z těsta listového…
Slané šátečky, plněné náplní z Lučiny, oliv a česneku, posypané sezamovými a lněnými semínky, vás překvapí svojí skvělou chutí a sklidí úspěch u všech vašich strávníků,…
Vepřovou kýtu po námořnicku můžete znát také pod názvem hamburská kýta. Toto jídlo patří mezi ty pokrmy, jejichž receptura je léty ustálena a existuje snad jen málo…
Šťavnatá marinovaná žebírka, pečená dozlatova s voňavými bramborami, jsou ideálním pokrmem pro milovníky poctivého domácího jídla. Jednoduchá příprava a výtečná chuť…
Gnocchi patří k italské klasice a skvěle si rozumí s různými omáčkami. Smetanová omáčka s uzeným sýrem, ochucená bazalkou, skvěle doplňuje kousky restovaného lososa.…
Patříte-li k milovníkům smažených nudlí na všechny způsoby, vyzkoušejte je připravit s marinovanou vepřovou panenkou. Díky koření jsou nudle zase o trochu jinačí, avšak…
Patříte-li k milovníkům smažených nudlí na všechny způsoby, vyzkoušejte je připravit s marinovanou vepřovou panenkou. Díky koření jsou nudle zase o trochu jinačí, avšak…
Dušený hrášek ve smetanové omáčce je delikátně jemný a jeho příprava je rychlá a snadná. Ochuťte jej troškou octu a soli a nic víc už není potřeba. Nejlépe chutná s…
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vystydnout, oloupeme, nakrájíme na kostičky. Těstoviny uvaříme obvyklým způsobem. Na trošce oleje osmažíme cibulku, slaninu, poté…