Smažené vdolky
Recept ještě nebyl hodnocenPřipravte si s námi poctivé vdolky. Nadýchané smažené bochánky z kynutého těsta, na které ani do široka otevřená pusa skoro nestačí. Zůstane vám po nich blaho na jazyku…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Připravte si s námi poctivé vdolky. Nadýchané smažené bochánky z kynutého těsta, na které ani do široka otevřená pusa skoro nestačí. Zůstane vám po nich blaho na jazyku…
Nedělní oběd pro bohatýry se může skládat z pořádného kusu vepřového, knedlíků a podušeného zelí. Maso nakořeňte a nechte ho odležet. Pak teprve tepelně upravte. S…
Čas od času není od věci odlehčit jídelníček a připravit bezmasý pokrm. Rizoto může vypadat na první pohled obyčejně, je ale plné chuti a zasytí. Rizoto s fazolemi a…
Chcete upéct skvělý dort vanilkové chutí? Zkuste to podle naší vymazlené a podrobně popsané receptury. Pokud korpus dobře upečete, už jenom vyberete některý z chutných…
Maso nakrájíme na řízky a lehce naklepeme.Pak je osolíme, opepříme a necháme chvíli odležet.Ze všech surovin připravíme polohusté těstíčko, aby nestékalo z masa.Plátky…
Cibulový koláč je lahodné a voňavé jídlo, které získalo oblibu v mnoha kuchyních. Je ideální pro všechny milovníky cibule a nabízí kombinaci slané a sladké chuti.…
Buchtičky s krémem jsou jedním ze sladkých pokrmů, které podáváme jako hlavní chod. Pokud chcete vyzkoušet netradiční přeliv na kynuté kousíčky buchet, připravte šodó z…
Skloubení vepřového šťavnatého masa, křupavé zeleniny a jemně ochucených nudlí, tvoří dokonalý pokrm, který zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Je skvělou volbou pro…
Zarestované vepřové kostky, vonící po česneku, zvládne připravit i začátečník v kuchyni. Blýskněte se lahodným obědem pro celou rodinu. Hotovou omáčku stačí doplnit…
Jednoduchý a vláčný moučník, který zvládnete raz dva. Spojení vanilkového pudinku, cukru a vajec tvoří dokonalý základ, který se skvěle doplňuje s jemnou chutí mléka.…
Cuketový "tatarák" je zeleninová chuťovka k pivu či vínu, kterou můžeme podávat i jako letní večeři. Základem je skvěle dochucená restovaná cuketa a věřte, že i bez masa…
Maso, knedlík a zelí jsou už léta českou klasikou. Zkusme si ale kysané zelí připravit trochu jinak, zjemněné smetanou a provoněné koprem. Podávat ho pak můžeme klasicky…
Kousky masa, cibule a barevné zeleniny se pečou společně v jednom pekáči, takže se chutě krásně propojí. Jednoduché jídlo bez zbytečné práce – stačí nakrájet, vložit do…
Asijská kuchyně je oblíbeným zdrojem inspirace. Sází na rychlou přípravu, snadný postup a čerstvou zeleninu. Vyzkoušejte české kung-pao, kde se kuřecí maso, křupavá…
Špekáčky pečené v černém pivu se zeleninou vás dostanou. Pivo dodá jemnou nasládlost, zelenina šťavnatost a všechno se krásně propojí do hutné, voňavé omáčky. Jednoduché…
Zejména v zimě máme potřebu jíst vydatná jídla. Jedním z nich je i tato vepřová plec, dušená na cibulovo-slaninovém základu a ochucená divokým kořením. Na závěr je…
Tak ako kolace maju specificku muku tak aj na hranolky su najlepsie specificke zemiaky a su to mucne zemiaky - C. Aby sme dosiahli lahke nadychane vnutro a nie solidnu…
Kapra omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Nařežeme porce, jak to má každý rád, z některých hřbetních kousků odstraníme kůži a dlaní je tlakem zploštíme, aby se lépe…
Maso osolíme, opepříme, opečeme na oleji v hluboké pánvi z obou stran a vyndáme stranou. Do výpeku dáme máslo a přidáme očištěnou nastrouhanou zeleninu, nasekanou cibuli…
Na nudličky nakrájené maso promícháme s česnekem utřeným se solí a necháme chvíli uležet. Z ostatních ingrediencí připravíme marinádu (uváděné koření dávkujte podle…
Na nudličky nakrájené maso promícháme s česnekem utřeným se solí a necháme chvíli uležet. Z ostatních ingrediencí připravíme marinádu (uváděné koření dávkujte podle…
Na sádle osmažím nakrájenou cibuli,přidám nakrájenou klobásku,přisypu fazolky bez nálevu,trochu prosmažím a zasypu trochou červené papriky.Zaleju vodou,přidám brambory…
Tvaroh utřeme s cukrem, vanilinovým cukrem. Vmícháme rozinky a lžičku libovolné marmelády. Zamícháme. (marmeláda není nutná).Nakrájíme tenčí plátky veky, které rukou…