Honzovy buchty se švestkami a mandlovými lupínky
Recept ještě nebyl hodnocenNadýchané domácí buchty plněné šťavnatými švestkami a jemně křupavými mandlovými lupínky skvěle zpříjemní víkendové posezení i slavnostní chvíle. Díky voňavému kynutému…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nadýchané domácí buchty plněné šťavnatými švestkami a jemně křupavými mandlovými lupínky skvěle zpříjemní víkendové posezení i slavnostní chvíle. Díky voňavému kynutému…
Do misky nasypeme pohankové vločky, mouku, cukr, prášek do pečiva a zvolené suroviny na ochucení. Přidáme olej a trochu vody a rukama vypracujeme pevné, minimálně se…
Univerzální těsto na slané i sladké pečivo, které rozlišujeme jen náplní. To nám dává možnost se rozhodnout, zda budeme plnit Nutellou, marmeládou či mákem nebo raději…
Do umytého masa přidáme vejce, strouhanku, krupici, česnek, nastrouhaný sýr, koření podle chuti a rukou pořádně promísíme v hmotu. Dáme na chvíli do lednice a mezitím si…
Rajčátka omyjeme, nakrájíme na čtvrtky a necháme pustit šťávu (šťávu z rajčátek použijeme třeba k omáčce na špagety).Cukety a okurky pokrájíme na kostičky, osolíme a…
Na pánvičce v oleji opečeme rychle, naklepané osolené, opepřené a počesnekované plátky masa. Přendáme do pekáčku,na každý kousek masa dáme nastrouhanou okurku ,…
Nejprve vyšleháme žloutky s cukrem do pěny.Pak přidáme olej, mléko a moučnou směs, nakonec vyšlehaný sníh.Pekáček vymažeme a vysypeme moukou. Nalijeme na něj těsto a…
Na náplň vložíme do mísy tvaroh, přidáme vejce, vanilkový cukr, krupicový cukr a vanilkový pudinkový prášek. Prošleháme a přidáme mléko. Tato hmota bude řidší.Na těsto…
Velké trdelníky známe z různých měst jako tradiční pochutinu. Doma si můžeme připravit jejich zmenšenou verzi. Příprava je sice pracnější, ale můžeme zapojit domácí…
Cícer namočíme na niekoľko hodín a uvaríme.Pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme posekaný cesnak, pokrájanú mrkvu, podlejeme vodou a dusíme.Osolíme, pokvapkáme…
Vyzkoušejte recept na vepřovou panenku pečenou ve slaninovém kabátku. Tato lahodná kombinace jemného vepřového masa obaleného v křupavé slanině zaručeně potěší každého…
Jemné, nadýchané pečivo, co provoní dům, to jsou tyto podmáslové raženky. Kynuté těsto zaděláme za pomoci omládku z droždí a sladěnky. Do těsta také přidáme podmáslí,…
Vyhlášená minutka českých hospod, kterou nelibě proslavil Zdeněk Pohlreich, to je katův šleh. Přitom se jedná o velmi chutné jídlo, pokud se připraví z poctivých surovin…
Řízky naklepeme, okraje nařízneme a osolíme.Obalíme je ve strouhance a pak v rozšlehaném vajíčku.Osmažíme na oleji z obou stran a odložíme na stranu.V druhé pánvičce…
Kuřecí prsa rozkrojíme na plátky, osolíme, opepříme. Uděláme si tekutější směs z koření a trochy oleje, touto směsí plátky potřeme a necháme chvíli odpočinout. Na…
Postup přípravy je tak nějak už obligátní a dobře určitě uděláte, když si na vaření vyhradíte více času. Ne snad, že by vyžadoval tolik aktivní činnosti, ale hovězí…
V míse smícháme sypké suroviny - mouku, sůl, pudinkový prášek, prášek do pečiva a cukr.V jiné misce rozšleháme mléko s vajíčkem a olejem.Pak obsah obou misek smícháme,…
Z výše uvedených surovin vypracujeme těsto, které dáme zabalené ve folii nebo v mikrotenovém sáčku odležet do lednici na půl hodiny. V té době si ve vodní lázni…
Oloupané brambory nastrouháme nahrubo. Ochutíme je solí, pepřem, kmínem a česnekem. Na pánev dáme trošku oleje a necháme rozehřát.Připravené brambory dáme na pánev a…
Játra očistíme a necháme větší kousky. Smícháme mouku, strouhanku a koření. Měla jsem půl hrnku mouky, hrnek strouhanky, lžičku uzené papriky, půl lžičky pepře a česneku…
Hovězí maso nakrájíme na plátky a přes vlákno na nudličky. Dáme do misky, přidáme prolisovaný česnek, cukr a zakápneme octem, promícháme a necháme stranou. Cibuli…
Hovězí maso nakrájíme na plátky a přes vlákno na nudličky. Dáme do misky, přidáme prolisovaný česnek, cukr a zakápneme octem, promícháme a necháme stranou. Cibuli…
Slaninu, uzené maso, cibuli nakrájíme na kostičky a na oleji chvíli osmahneme, aby nám to zavonělo. Vymačkané zelí dáme do misky, přidáme do něj osmahnuté maso.…
Z krůtího masa si uděláme plát, který naklepeme, posolíme,popepříme,potřeme hořčicí a posypeme troškou provensálských bylinek. Roládu naplníme, nejprve poskládáme…