Zelňačka, jak ji máme rádi
Recept ještě nebyl hodnocenVůně kysaného zelí, kousek klobásy a trocha brambor – tradiční česká zelňačka je polévka, která zahřeje tělo i duši. Její jemně kyselá chuť je neodmyslitelnou součástí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vůně kysaného zelí, kousek klobásy a trocha brambor – tradiční česká zelňačka je polévka, která zahřeje tělo i duši. Její jemně kyselá chuť je neodmyslitelnou součástí…
Šišky z uzeného masa, obalené ve strouhance, můžete dozlatova usmažit na sádle nebo upéct v troubě. Připravit je můžete k různým omáčkám nebo si je vychutnat jen tak, s…
V tomto jednoduchém a rychlém jídle s kuřecím masem zajímavě vyniknou křupavé pražené mandle. Díky pórku a salátu je jídlo lehké a svěží. Jako přílohu zvolíme rýži nebo…
Omytá a osušená stehna osolíme. Smícháme trochu oleje s paprikou a stehna potřeme. V pánvi rozehřejeme olej a stehna zprudka opečeme z obou stran, nejdříve kůží dolů.K…
Jemná kuřecí prsa v neobvyklé, ale dokonale vyvážené broskvové omáčce vás překvapí svou svěží chutí. Sladkost ovoce se krásně snoubí s masem a vytváří originální jídlo,…
Tajemstvím krásně křehkého a šťavnatého masa je dostatečně dlouhá doba marinování. Řízky z krkovičky, předem naložené do jogurtové marinády, smažené na sádle, potěší…
Kyselice s hlívou ústřičnou je lahodná polévka, která zahřeje a potěší každého milovníka hub. Jemná krémová chuť, špetka kyselosti a aromatická hlíva promění jednoduchý…
Nakrájíme si cibuli a orestujeme ji na oleji dorůžova, přidáme na malé kostičky pokrájené maso a pořádně ho orestujeme, až pustí šťávu.Pak přidáme červenou papriku a…
Hovězí maso nakrájíme na kostky. V hrnci rozehřejeme trochu oleje a osmažíme na něm na kostičky nakrájenou slaninu. Přidáme hovězí maso a restujeme. Přidáme cca 2 lžíce…
Oškrábané brambory nakrájené na kostky dáme vařit do osolené vody. Mezitím si na másle zpěníme cibuli, přidáme pokrájené klobásy a orestujeme, až pustí šťávu. Zaprášíme…
Na sádle osmažíme cibulku dozlatova. Až je cibulka hotová, přidáme na kousky nakrájená játra a též na kousky nakrájené párky a okořeníme. Podlijeme vodou, přiklopíme…
Plát masa lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe paprikovým salámem. Do mísy dáme na kostičky nakrájená vejce, anglickou slaninu,tvrdý sýr,…
Žaludky vypereme v několika vodách a dáme vařit do studené vody. Přivedeme k varu, vodu slijeme. Zalijeme znovu studenou, opět přivedeme k varu. To opakujeme 3x a vaříme…
Omytá a očištěná játra nakrájíme na plátky. Játra osmažíme na trošce oleje z obou stran asi 4 minuty. Vytáhneme je a uchováváme v teple. Na pánev přidáme nakrájenou…
Sýr vložíme do sekáčku a najemno ho nasekáme. Pokud je v dokonale vyzrálé fázi, postačí ho důkladně rozmačkat vidličkou. Promícháme se změklým máslem tak, až je…
Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozehřejeme olej z tuňáka, osmahneme cibuli, přidáme brambory a opékáme je do zlatova. Opečené brambory vložíme do…
Maso a brambory nakrájíme na větší kostky. Rozehřejeme sádlo a maso necháme zatáhnout. Přidáme papriku, kmín, sůl a pepř. Podlijeme vývarem jen do poloviny masa a dusíme…
Slaninu nakrájíme na nudličky, zlehka osmahneme a přidáme překrájené zelí. Zvlášť na části sádla /oleje/ osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené…
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené vepřové maso, osmahneme, osolíme, opepříme a posypeme paprikou. Přidáme houby nakrájené na kousky, sušené předem…
Dobře oprané srdce rozkrájíme na plátky.V rozehřátém oleji rozpečeme na kostičky nakrájenou slaninu, zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme…
Maso nakrájíme na kousky. Oloupanou a nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme maso a prudce orestujeme. Přidáme sladkou papriku, rajče na kostičky, papriku na…
Nakrájané zelí varíme v osolenej vode do makka.Na rozpálenom oleji opečieme na kolieska nakrájanú párkovú klobásu,ktorú pridáme k uvarenej kapuste.Okoreníme.V miske si v…
Maso si omyjeme, rozkrojíme a naklepeme tak, aby nám vznikla cca 1 cm silná placka.Osolíme, opepříme a jednu stranu potřeme hořčicí. Dáme plátky šunky, sýru a poklademe…