Bakoňské kotlety s paprikami
Recept ještě nebyl hodnocenNaklepeme kotlety, osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na sádle. Na chvíli vyndáme z pánve (nebo kastrolu).Přidáme pokrájenou cibuli a slaninu, osmahneme,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Naklepeme kotlety, osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na sádle. Na chvíli vyndáme z pánve (nebo kastrolu).Přidáme pokrájenou cibuli a slaninu, osmahneme,…
Na přípravu této výborné polévky použijeme hlávkové zelí. Osmaženou cibuli zasypeme paprikou, nakrájeným zelím, ochutíme kmínem. Po chvíli vaření přidáme brambory a…
Uvařte si oblíbenou klasiku, zasytí vás a zahřeje v sychravých dnech. Kysané zelí je výborným zdrojem vlákniny, máte-li citlivější trávení, nezapomeňte přidat trochu…
Špek nakrájíme na klínky a dáme do mrazáku. Kuřecí prsa napíchneme špičatým nožem a zmrzlým špekem prošpikujeme.Osolíme a potřeme olejem smíchaným s lžičkou limetkové…
Hranolky jsou oblíbenou přílohou. Tyhle jsou zdravější pečenou verzí a také skvěle křupou. K tomu ještě provoní celou kuchyň. Celerové odkrojky, můžeme ještě zpracovat…
Očištěná líčka nakrájíme na větší kousky. Smícháme je s hořčicí, rajčatovým pyré a česnekem. Necháme 2 hodiny uležet. Lepší je den předem.Na sádle osmažíme nakrájenou…
Vepřové maso nakrájíme na kostky, na oleji zpěníme na jemno nakrájenou cibulku, přidáme maso, 2 lžíce mleté papriky a orestujeme.Poté podlijeme sklenkou vody a dusíme,…
Mouku smícháme se solí a paprikou, přidáme změklé máslo nakrájené na plátky a rukama vše zpracujeme dokud nevznikne směs podobná drobence. Pak přidáme sýr a opět…
Bůček, papriky, cibuli, rajčata a celer nakrájejte na menší kusy. Vše, včetně česneku a chilli papriček umelte na masovém mlýnku rovnou do širšího hrnce nebo pekáčku.…
V kastrolu rozpálíme olej, osmahneme cibulku do zlatova až skoro do hněda.Přidáme maso, sladkou papriku, kmín, trochu osmahneme, podlijeme troškou vody a na středním…
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme na kostičky nakrájený bůček a osmahneme.Pak přidáme papriky a chilli, podlijememe vodou, přidáme kysané zelí i se šťávou a necháme…
Na oleji dlho smažíme pokrájanú cibuľu. Pridáme pokrájané mäso, necháme zatiahnuť. Pridáme mletú papriku, korenie, feferónový krém, pretlak, papriku, paradajku, (možno…
Maso nakrájíme na malinké kostičky. Jogurt smícháme s vejcem, hořčicí a zbytkem surovin bez solamylu. Přidáme maso a promícháme.Směs necháme uležet nejméně dvě hodiny (v…
Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na jemno a česnek prolisujeme do misky. Obojí orestujeme na trošce oleje. Přidáme mleté maso, které okořeníme tymiánem,…
Větší cibuli osmažíte a přidáte sladkou papriku, jako na guláš, zalijete trochou vody. Přidáte plechovku sterilizovaných červených a plechovku sterilizovaných bílých…
Oloupané brambory nakrájíme na půlcentimetrové plátky a dáme do mísy. Přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme, přidáme kmín a na zavonění i špetku majoránky.…
Krůtí stehno vykostíme, zbavíme kůže a maso nakrájíme na plátky.Z kosti a kůže si uděláme vývar, který použijeme do omáčky. Na olivovém oleji orestujeme cibule nakrájené…
Děda jde do kuchyně. Vidím Vojtíška, jak nadzvedává poklice a libuje si. To bude dobrota, to bude dobrota. Zůstal jsem stát mezi dveřmi a koukám, jak lžíce mizí v hrnci…
Ze srdíček odřízneme "vršek", rozpůlíme, očistíme od krevních sraženin a půlky ještě rozpůlime. Žaludky taktéž nakrájíme a očistíme, ale hlavně seřízneme tvrdé bílé …
Nejprve v pánvi na sádle zesklovatíme drobně nasekanou cibuli, přidáme mleté uzené maso (lze i anglická slanina a šunkový salám), chvilku restujeme, přidáme papriku,…
Sytá polévka s chutnými debrecínskými párky může posloužit jako samostatné jídlo. Hodí se třeba k výživnější večeři nebo k lehkému obědu. Pokud k polévce přidáme čerstvé…
Hlíva je jednou z mnoha oblíbených hub. Její variabilnost nám přináší nespočet možností, jak ji připravit. Jedním z nich je také hlíva na paprice. Ano, jako kuře na…
Máte chuť na guláš a zrovna vás láká i nějaká vegetariánská verze? Vyzkoušejte tento pikantní žampionový guláš. Jeho chuť vás rozhodně překvapí. Tradičně jej můžete…
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Jak si v letadle objednat nejméně rizikové jídlo, které navíc dostanete mezi prvními? Jistí to asijská a bezmasá kuchyně, říká expertka
Retro okénko: 5 skvělých zákusků socialistických cukráren. Na tehdejší rakvičky, věnečky či kremrole by se dnes stály fronty
Žabka zvyšuje nároky na kvalitu nebaleného pečiva, následuje slovenský trend