Karpatská roštěnka

Meszarosovabolya Kuchařka: Meszarosovabol…

4 porce Hovězí maso 9 názorů

Suroviny

600 g srnčího masa - kotlety bez kosti pokrájeného na 70-80 g medailónky
50 g uzené slaniny pokrájené na proužky
100 g hříbky-praváky
4 zelené papriky nakrájené na proužky nebo na kolečka
4 rajčata nakrájená na měsíčky
2 feferonky pokrájené na jemno
1 velká cibule pokrájená na jemno
sůl
1 PL mletá sladká paprika
voda
čerstvě mletý pepř
olej
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky mäsa naklepeme, narežeme po obvode, osolíme a okoreníme.

  2. Na oleji orestujeme slaninu a cibuľu do zlata spolu so zelenou paprikou, feferonkou a paradajkou. Pridáme mletú papriku a necháme ju rozpustiť.

  3. Podlejeme trochou horúcej vody a do tohoto paprikového základu vložíme opiecť mäso z oboch strán.

  4. Podlejeme znovu horúcou vodou a pridáme huby. Dusíme pod pokrievkou do mäkka a dosolíme, dokoreníme. Podávame horúce s maslovými haluškami alebo s dusenou ryžou.

Poznámka

Zdroj: recept pochádza z kedysi známej bratislavskej Slovenskej reštaurácie pod Luxorom.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Karpatská roštěnka

Tématické fráze: roštěnka hovězí maso recepty karpatské maso karpatská pečeně karpatská kuřecí směs dobrá roštěnka karpatská hovězí roštěná hovezi platek po karpatsku roštenka recept karpatská kotleta hovězí maso karpatská pomazánka maso po karpatsku kotlety po karpatsku roštenka recepty karpatské hovězí slavkovske kotlety recept na roštěnky z hov. z mletého masa roštěnky karpatska mrkev recept