Kuřecí stehna pečená na leču
Recept ještě nebyl hodnocenPekáček vymažeme olivovým olejem. Kuřecí stehna omyjeme a z obou stran osolíme a posypeme sladkou mletou paprikou. Dáme do pekáčku, pokapeme olivovým olejem, podlijeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pekáček vymažeme olivovým olejem. Kuřecí stehna omyjeme a z obou stran osolíme a posypeme sladkou mletou paprikou. Dáme do pekáčku, pokapeme olivovým olejem, podlijeme…
Na rozpálené pánvi orestujeme na tuku cibuli, přidáme očištěné ledvinky, opepříme, přidáme plátky česneku a krátce ze všech stran orestujeme. Podlijeme asi 100 ml…
Sáček těstovinové rýže uvaříme dle návodu. Mleté maso orestujeme s jemě nakrájenou cibulí. Přidáme špenát, plechovku fazolí a okořeníme. Povaříme, dochutíme…
Všechno zamícháme a nalijeme do pekáčku, maso zakryjeme alobalem a necháme marinovat do druhého dne.Potom maso upečeme, nejprve na 220°C s alobalem, pak sundáme alobal a…
Uvaříme špecle podle návodu na obale,uvařené scedíme a dáme do zapékací mísy. Promícháme s vajíčkem a kořením. Potom přimícháme ještě orestovanou zeleninu s masem a…
Z masa si uděláme plát, který si naklepeme. Plát masa si osolíme, opepříme, posypeme kořením a silně potřeme hořčicí. Poté plát masa zavineme a zpevníme provázkem.…
Rozrezanú kapustu dáme do osolenej vody, necháme prejsť varom a precedíme. Narežeme na hrubšie rezance. 1 dl vývaru z kapusty odložíme. Jahňacie vnútornosti vyčistíme a…
Kuře překrojíme na 4 porce a úplně, nebo alespoň částečně, vykostíme a odstraníme kůži. Kosti hned dáme vařit do slané vody na vývar na podlití. Kuřecí porce osolíme,…
Do papiňákového kastrolu dáme olej, na něj pokrájenou cibuli a osmahneme do zlatova. Mezi smažením přidáme kmín a pepř. Pak na to přidáme omyté a okapané žaludky …
Brynzu, máslo a papriku spolu promícháme, můžeme i trochu našlehat ručním šlehačem, aby pomazánka byla hladká. Pak přimícháme 1 stroužek česneku (ale každý podle chuti),…
V oleji rozmícháme grilovací koření s mletou paprikou a Hermelíny v této směsi obalíme.Pak sýry opatrně, avšak důkladně zabalíme do pevného alobalu a utěsníme. Z každé…
V zimě je potřeba mít dostatečný přísun vitamínů. S tím vám pomůže i tento bezmasý zeleninový guláš. Z mnoha různých druhů zeleniny a koření uvaříte během pár minut…
Kysané zelí funguje jako přírodní probiotikum. Klobásky a sádlo svou bohatou chutí skvěle doprovodí lehké, křupavé a dietní čerstvé bílé zelí. Zkrátka – dokonalá…
Pokud nám doma zbyde uzenina, můžeme ji zpracovat do oblíbeného bramborového guláše. Dá se ohřát, pokud zbyde od oběda, bude dobrou večeří. Bramborový guláš je česká…
Na hlubší pánvi nebo v kastrolu rozpálíme olej se lžící másla a necháme na něm zpěnit jemně pokrájenou cibuli. Přidáme osolené kuřecí maso, orestujeme ho, zasypeme…
Nakrájíme si cibuli a orestujeme ji na oleji dorůžova, přidáme na malé kostičky pokrájené maso a pořádně ho orestujeme, až pustí šťávu.Pak přidáme červenou papriku a…
1/2 kg tvarohu se nastrouhá, osolí a nechá v létě 3 dny, v zimě týden ležet. Pak se dá do hliněného hrnku, přidá se 10 dkg másla a lžička papriky, mícháme tím na ohni,…
Maso nakrájíme na větší kostky. Prolisovaný česnek a všechno koření bez zázvoru smícháme s masem a necháme uležet nejméně hodinu. Před pečením smícháme maso s nakrájenou…
Batátové hranolky jsou párty hitem posledních let. Kombinace sladkých brambor, soli a pikantního koření je sama o sobě zajímavá, navíc jsou batáty trochu dietnější a…
Kel/kapustu nakrájame na tenké prúžky, zemiaky a cibuľu na kocky, klobásu na kolieska, huby namočíme na 30 minút do teplej vody. V hrnci na oleji orestujeme cibuľu,…
V hlubší pánvičce (dělám to ve voku) rozehřejeme trošku sádla a opečeme masíčko, přidáme sůl, pepř, rajský protlak s troškou vody a sterilované lečo, vše pěkně vydusíme…
Na sádle lehce osmažíme cibuli, přidáme česnek a maso necháme zatáhnout. Podlijeme polovinou vývaru a dusíme asi 15-20 minut pod pokličkou, při zmírněné teplotě. …
Játra očistíme a nakrájíme na větší kousky. Na sádle uškvaříme slaninu na kostičky a přidáme nakrájenou cibuli. Až cibule zezlátne přihodíme česnek na plátky a po chvíli…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 14. 6. 2024 17:05
Přidáno 14. 6. 2024 16:29
Slavné omáčky: Jemná rajčatová doladí chuť těstovin i masa. Takhle se správně dělá
Restované ředkvičky jsou báječnou přílohou. Při přípravě je třeba dodržovat správný postup, aby si zachovaly svou typickou chuť
Jak pečovat o porcelán a stříbrné příbory? Pomůže ocet, banánová slupka nebo kečup!