Cilbir - turecké ztracené vejce v jogurtu
Recept ještě nebyl hodnocenJogurt osolíme, pretlačíme do neho cesnak a zamiešame. Pripravíme si stratené vajce, napr. podĺa casino alebo hosty (v poznámke). Roztopíme maslo, rozpustíme v ňom…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jogurt osolíme, pretlačíme do neho cesnak a zamiešame. Pripravíme si stratené vajce, napr. podĺa casino alebo hosty (v poznámke). Roztopíme maslo, rozpustíme v ňom…
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, pak přidáme nakrájenou hlívu a dusíme.Potom zalijeme vodou, přidáme koření, majoránku, pepř, sůl, česnek a krátce povaříme.Nakonec…
Panenku nakrájíme na plátky asi na 2 prsty tlusté a lehce naklepneme dlaní. Plátky osolíme, opepříme a okořeníme steak kořením. Necháme chvíli stát a mezitím nakrájíme…
Den předem jsem si uvařila ve vodě kroupy sřední velikosti. Druhý den jsem povařila asi 25 minut špičku zauzeného masa s česnekem a solí, přidala jsem hrášek, cibulku,…
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou s kmínem a dáme do remosky o průměru cca 24 cm vymazané olejem nebo sádlem.Okapané zelí dáme do mísy, přidáme…
Maso omyjeme, odblaníme a nakrájíme na kostičky 0,5 x 0,5 cm, dáme do hrnce (já použila tlakový) na rozpálené sádlo, tak aby se maso zatáhlo. Pak přidáme nakrájenou…
Krůtí stehno vykostíme, zbavíme kůže a maso nakrájíme na plátky.Z kosti a kůže si uděláme vývar, který použijeme do omáčky. Na olivovém oleji orestujeme cibule nakrájené…
Rybí filé osolíme a uvaříme na páře (nemám parní hrnec, vařím na pařáčku) a necháme vychladnout. Všechny ostatní suroviny spolu řádně promícháme, přidáme na kostky…
Slepici uvaříme doměkka ve vodě s kořením. Uvařenou vytáhneme, obereme maso a nakrájíme ho na kousky, vývar scedíme (aby zůstal čirý).Pórek nakrájíme nadrobno a zpěníme…
Smícháme tatarku s máslem, prolisovanym česnekem a mletou paprikou. Přidáme na kostičky nakrájenou šunku, jemně nastrouhaný eidam a nakrájená vejce.Smícháme, přidáme…
Sádlo rozehřejeme a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme mouku a krátce osmahneme, sejmeme z plotny a vmícháme mletou papriku. Po minutě zalijeme 200 ml…
Cibuli nakrájíme najemno a osmažíme na sádle dozlatova v tlakovém hrnci. Přidáme nakrájené dršťky, papriku, nové koření, bobkový list a orestujeme. Zaprášíme moukou a…
Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme mletou papriku a na nudličky nakrájené maso. Osolíme, opepříme, osmažíme ze všech stran. Po osmažení zalijeme vodou a pod…
Jahňací chrbát posypeme jemne korením, paprikou a nakoniec osolíme.Do olejom vymazaného pekáča narežeme na kolieska narezanú cibuľu, na mesiačky narezané paradajky a na…
Na větší pánev dáme trochu oleje, cibulku na jemno, přidáme slaninu na malé kostičky i s párky, smažíme do zlatova, pak přídáme koření a dvě plechovky fazolí v tomatu.…
Kuřecí maso nakrájím na kostičky, osolím a opepřím. Cibuli na kostičky osmahnu na oleji, přidám žampiony na plátky a nakonec přidám maso. Až bude maso zatáhlé, přidám…
Do papiňákového kastrolu dáme olej, na něj pokrájenou cibuli a osmahneme do zlatova. Mezi smažením přidáme kmín a pepř. Pak na to přidáme omyté a okapané žaludky …
Do PH dáme olej, na něj na drobno nakrájenou cibuli, salám, brambory, koření(mletou papriku, kmín, pepř, majoránku, podle uzeniny sůl, tvrdé salámy jsou dost slané…
Na lžíci sádla necháme zhnědnout drobně nakrájenou cibulku. Přidáme na kostky nakrájené maso a necháme zatáhnout, získá šedou barvu. Potom zalijeme cca 1 litrem vody a…
Omyté kuře osušíme a naporcujeme na menší kusy. Každé prso na 4 díly, horní stehna na 2 díly. Z těchto dílů stáhneme kůži a s vyříznutou páteří s biskupem a špičkami…
Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata, papriku, mrkev a maso na kostičky. Hrášek propereme a vše osolíme a opepříme.Do hrnce nalijeme dva hrnky vody, osolíme a přidáme rýži…
Dobře ochucená žebra patří k nejoblíbenějším připravovaným dobrotám v grilovací sezoně. Jejich příprava se sice prodlouží potřebnou dobou odležení, ale výsledek je…
Vyzkoušejte tyto marinované řízky inspirované čínskou kuchyní. Přestože s původním receptem Šuej-ču-žou nemají příliš společného, na křehkých řízcích si jistě pochutnáte.
Dlouhé pečení guláše v troubě nám zajistí, že se maso dokonale provaří a změkne. Přísady a příchutě, které máme v guláši rádi si tam samozřejmě můžeme rovněž přidat. A…