Kroupy s medvědím česnekem, slaninou a bylinkami

Suroviny 2 porce

300 g uvařených ječných krup
150 g libové anglické slaniny
svazek medvědího česneku
pažitka
hladkolistá petržel
tymián
1 lžíce másla
sůl
citronový pepř

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na nudličky a zprudka opečeme nasucho v hlubší pánvi.

  2. Bylinky nakrájíme a natrháme na kousky. Ke slanině přidáme předem (podle návodu) uvařené kroupy a lžíci másla. Již nevaříme.

  3. Směs osolíme, opepříme, promícháme s bylinkami a hned podáváme.

Poznámka od kuchařky

Množství bylinek zvolíme podle chuti. Můžeme je i obměnit, ale základem by měl zůstat medvědí česnek.

Komentáře k receptu Kroupy s medvědím česnekem, slaninou a bylinkami