Sváteční nádivka ve tvaru srdce
Recept ještě nebyl hodnocenNádivka z masa a bylinek pomyslně ukončuje dobu postní. Do této nádivky použijeme uzené a kuřecí maso, které spojíme navlhčeným toustovým chlebem. Chuť a barvu dodají…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nádivka z masa a bylinek pomyslně ukončuje dobu postní. Do této nádivky použijeme uzené a kuřecí maso, které spojíme navlhčeným toustovým chlebem. Chuť a barvu dodají…
Jednoduchý a vydatný pokrm z krůtího masa a fazolí připravíme do půl hodinky. Omáčka z rajčat a smetany chutná skvěle. Podáváme ji s těstovinami ozdobenou petrželkou,…
Kuřecí kapsa plněná sušenými rajčaty, šunkou a sýrem je krásně šťavnatá a díky rajčatům skvěle dochucená. Příprava je velmi jednoduchá a maso vypadá na řezu nádherně. S…
Kuřecí stehna pečená na másle a slanině jsou doplněna nádivkou z uzeného masa. Nádivka se peče v jenom pekáči s masem, takže do sebe krásně nasákne chuť i vůni výpeku.…
Jaro přináší novou sílu nejen nám, ale i rostlinám. A zrovna byliny nám ji mohou předat ve velkém. Směs nasbíraných mladých listů naplníme do slaného závinu. Doplníme je…
Rychlé, krémové a neodolatelně lahodné! Makaróny se žampiony v jemné bylinkovo-sýrové omáčce spojují bohatou chuť hub s voňavými bylinkami a rozpuštěným sýrem. Perfektní…
Gnocchi, italská klasika, která se na jídelníčku objevuje stále častěji. Uvařené bramborové gnocchi, zapečené s restovanými kuřecími medailonky, smetanou a třemi druhy…
Kuřecí kůže plněná nádivkou je výborný sváteční pokrm, kterým potěšíte celou rodinu. Samotná příprava kůže k plnění vyžaduje poměrně velkou zručnost, ale jakmile se to…
Mrkev je skvělá zelenina, ze které můžeme připravit i velice jednoduchý a osvěžující salát. Tenké proužky mrkve dochutíme kořením, česnekem a necháme naležet. Při…
Jemně tvarované domácí knedlíčky se skvěle doplňují s kuřecím masem a lahodnou jemně pikantní omáčkou. Tento recept je variabilní, můžete ho upravit podle svých…
Thajská kuchyně je plná různých chutí a vůní. Pokud patříte mezi její fanoušky, pak vás zaujme recept na kuřecí kousky, podávané s nasládlou omáčkou z medu a sladkého…
Šťavnaté a měkké dušené plátky vepřového masa jsou oblíbeným jídlem naší kuchyně. Podáváme je se šťávou ochucenou rajčatovým protlakem a kapiemi. Jako přílohu můžeme…
Dozlatova osmažené krokety z rybího masa, ochuceného muškátovým květem, petrželkou a sýrem, chutnají skvěle například s bramborami nebo bramborovou kaší. Můžeme k nim…
Obměňte klasické šunkofleky za výbornou variantu s brokolicí, zakysanou smetanou a kouskem uzeného. Ke konci pečení nezapomeňte přidat rozšlehané mléko s vejci a…
Ředkvičky se výborně doplňují s taveným kozím sýrem. Pikantní pomazánku si nejlépe vychutnáte na plátcích čerstvého křupavého pečiva. Dejte na stůl ještě sklenici…
Tradiční velikonoční nádivka by měla být podle tradic prvním jídlem po čtyřicetidenním půstu, proto má být vydatná a sytá. Několik druhů masa nakrájeného na kostičky,…
Doslova perfektním jarním receptem jsou kuřátka plněná nádivkou, obalená ve slanině, podávaná s petrželovými brambory. Opravdu sytý sváteční oběd si svojí chutí podmaní…
Doslova perfektním jarním receptem jsou kuřátka plněná nádivkou, obalená ve slanině, podávaná s petrželovými brambory. Opravdu sytý sváteční oběd si svojí chutí podmaní…
Ředkvičky patří mezi jedny z prvních druhů zeleniny, které sklízíme na zahrádce. Jejich typickou štiplavou chuť můžeme zakomponovat do skvělé polévky. Kolečka ředkviček…
V této výborné polévce zužitkujeme ředkvičky včetně natě. Štiplavé ředkvičky zkombinujeme s aromatickým muškátovým oříškem. Na závěr polévku zjemníme vysokoprocentní…
Máte rádi bramboráky? Tyto jsou upečené v troubě, omaštěné sádlem a kromě brambor v nich najdete celer, kousky anglické slaniny, hermelín a také medvědí česnek. Chutná a…
Tato výborná polévka přinese jaro do vaší kuchyně. Díky bramborám je sytá, medvědí česnek a šťovík dodají krásnou barvu i výraznou chuť, a libeček předá svou vůni. Díky…
Intenzivní vůně a spousta koření, to jsou charakteristické znaky indické kuchyně. Zkuste uvařit mleté maso s omáčkou z kokosového mléka, kde zajímavě kořeněnou chuť…
K období Velikonoc patří také jehněčí maso, které se tradičně připravuje v neděli, tedy na Boží hod. Dlouhá doba pečení zajistí, že maso bude krásně křehké a šťavnaté.…