Jemný boršč
Recept ještě nebyl hodnocenVšechnu zeleninu nakrájíme na malé kousky (kromě rajčat), vložíme do vařícího vývaru a vaříme do změknutí zeleniny. Přidáme světlou jíšku (z másla a mouky) a přidáme do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Všechnu zeleninu nakrájíme na malé kousky (kromě rajčat), vložíme do vařícího vývaru a vaříme do změknutí zeleniny. Přidáme světlou jíšku (z másla a mouky) a přidáme do…
Uvaříme těstoviny a uvařené necháme okapat, kápneme trochu olivového oleje a promícháme. Mezitím vroucí vodou zalijeme mražený špenát, po rozmrznutí opět necháme okapat.…
Dáme vařit asi 3 l vody s mrkvi, celerem a cibulkou. Osolíme a opepříme Do misky nachystáme mleté maso s 3 hrsti rýže, sůl, pepř a dobře zamícháme. Tvoříme malé kuličky…
Očistíme kalámary (vytáhneme za chapadla s hlavičkou ven, nožem vytlačíme vnitřnosti a nezapomeneme vytáhnout průhlednou kost), omyjeme je a nakrájíme na třetiny (od…
Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka.Vejce oloupeme a oddělíme žloutky a bílky. Do vyšší mixovací nádoby dáme žloutky, trochu octa, sůl, pepř, hořčici a nalijeme…
Máslo si utřeme s vejcem, solí, pepřem, nastrouhaným zázvorem, majoránkou a naškrábaným játry. Zahustíme strouhankou nebo moukou a rukou tvoříme malé knedlíčky. Srovnáme…
Předehřejte troubu na 200 stupňů. Dejte celé brambory na plech, potřete je olejem a osolte z obou stran. Připravené brambory dejte na hodinu do trouby dokud nejsou…
Uvařené a vychladlé brambory nastrouháme nahrubo, přidáme nasekanou jarní cibulku, vejce, kurkumu, nastrouhanou parenicu, pokrájenou slaninu, sůl, pepř a nasekanou…
Jelikož je potřeba do této polévky vývar z brambor a květáku, je dobré jako druhý chod je využít. Do vody si dáme vařit brambory s květákem, přidáme sůl, libeček,…
Na oleji si osmažíme nakrájenou cibuli a dáme na ní pokrájená játra, která necháme orestovat. Zalijeme vývarem(nebo vodou)a dusíme, v polovině dušení přidáme nakrájené…
Vodu přivedeme k varu a rozpustíme v ní dva smetanové sýry, přidáme masox a chvíli povaříme. Podáváme s osmaženou houskou nakrájenou na kostičky a posekanou petrželkou…
Avokádo rozmačkáme v misce a smícháme s nadrobno pokrájenou cibulkou, cherry rajčátky a natí z jarní cibulky. Dochutíme prolisovaným česnekem, solí a šťávou z citronu…
Z másla a mouky uděláme tmavou jíšku, zalijeme ji vývarem a dobře promícháme, aby nevznikly hrudky. Přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu, scezené houby, sůl a pepř a…
Z másla a mouky uděláme tmavou jíšku, zalijeme ji vývarem a dobře promícháme, aby nevznikly hrudky. Přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu, scezené houby, sůl a pepř a…
Kuřecí maso omyjeme osušíme a očistíme od přebytečného tuku. Potom ho nakrájíme na malé kousky, dáme do mísy, přilijeme mléko a necháme půl hodiny marinovat.Když je maso…
Kuřecí prsa očistíme, omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem a důkladně potřeme marinádou z přísady do jídel Podravka Natur Chilli s trochou olivového oleje.Takto…
Cibuli oloupeme a nasekáme najemno, žampiony očistíme, nakrájíme na silnější plátky nebo na čtvrtky. Do hluboké nahřáté pánve dáme máslo a lžičku oleje, orestujeme…
Kluski : V hrnci přivedeme do varu větší množství osolené vody. Smícháme půl sklenice studené vody a 1 KL škrobové moučky a vlijeme ji do hrnce s vařící vodou. …
Oloupaný celer, mrkev a sýr nastrouhejte najemno.Promíchejte s majonézou, smetanou, hořčicí, šťavou z citronu, nasekanou petrželkou, solí a pepřem.Podávejte s celozrnným…
Brambory oloupeme a jen tak prsty rozmačkáme na větší kousky. Rozpustíme máslo a krátce zpěníme cibuli a česnek nakrájené na drobno.Po krátkém restování přidáme rozvonět…
Brambory očistíme a omyjeme. Nakrájíme na plátky, dáme do mísy, přidáme prolisovaný česnek, olej, mletou papriku, sůl, pepř, bylinky a vše promícháme.Slaninu nakrájíme…
Těstoviny uvaříme podle návodu a necháme dobře vychladnout.Kořenovou zeleninu taktéž uvaříme a necháme vychladnout. Pak ji nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle,…
V osolené vodě uvaříme brokolici do měkka. Špagety uvaříme dle návodu na obalu. Na rozpáleném oleji (cca dvě lžíce), osmahneme na jemno nakrájenou cibulku, přidáme na…
Filety z lososa opláchneme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme, posypeme nasekanými bylinkami a takto necháme asi 1 hodinku v míse v lednici. Plech…