Pivní štrúdl s pivní glazurou
Recept ještě nebyl hodnocenMouku prosijeme, tuk nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme pivo a sůl a zpracujeme v bochánek. Ten necháme opočinout 20 minut pod nahřátým kastrůlkem.Bochánek…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mouku prosijeme, tuk nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme pivo a sůl a zpracujeme v bochánek. Ten necháme opočinout 20 minut pod nahřátým kastrůlkem.Bochánek…
Nakrájíme maso na kostky. Oloupeme cibuli a česnek. Na oleji ji orestujeme a přidáme namačkaný česnek. Zakápneme sójovou omáčkou, přidáme čajovou lžičku drceného kmínu…
Na rozpáleném tuku zpěníme a lehounce zasmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Vhodíme maso, orestujeme, přidáme nové koření, drcený kmín, sůl, citronovou šťávu, podlijeme…
Je třeba připravit rychle něco dobrého k obědu? Usmažíme si žampiony. Připravíme pivní těstíčko se strouhaným sýrem, namočíme v něm hrubší plátky žampionů a v oleji je…
Koleno nasolíme a vetřeme prolisovaný česnek. U kosti uděláme tenkým nožíkem dírku, do které strčíme taky kousek česneku a trochu nasolíme. Na dno pekáče položíme na…
Plátky naklepeme, osolíme, potřeme plnotučnou hořčicí a obalíme v mouce.V hrnci rozpustíme sádlo a maso na něm zprudka opečeme. V průběhu opékání maso zlehka posouváme,…
Kuřecí řízky jemně naklepeme, osolíme a opepříme.V misce smícháme všechny suroviny na marinádu a vytvoříme hladkou směs, do které ponoříme plátky masa. Necháme uležet…
Maso smícháme se všemi ingrediencemi, dochutíme a necháme chvíli uležet. Mezitím prošleháme vejce s pivem, moukou a solamylem v polotuhé těstíčko. Z masa uděláme menší…
Maso smícháme se všemi ingrediencemi, dochutíme a necháme chvíli uležet. Mezitím prošleháme vejce s pivem, moukou a solamylem v polotuhé těstíčko. Z masa uděláme menší…
Na tuku osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájenou klobásu, zasypeme hladkou moukou a restujeme. Sundáme z plotny, dáme sladkou papriku, koření, zamícháme…
Kotlety osolíme a opepříme. Vyřízneme kapsy, které naplníme slaninou a připraveným zelím. Zelí jsme na usmažené cibuli osmažili a dochutili solí, pepřem a kmínem. Kapsu…
Naplnit kuřecí maso chutnou klobásovou směsí je výborný nápad. Vyberte měkkou klobásu dle vaší chuti a připravte kapsy v trojobalu. Doplňte nejlépe bramborovou kaší a…
Pokud hledáte recept pro nedělní vaření, tak tento bude tím pravým. Opečené a ještě navíc zapečené vepřové kotlety s dalšími ingrediencemi jistě uspokojí vaše chuťové…
Kuřecí játra jsou jemná, levná a snadná na přípravu. Připravíme je na cibulce a přidáme k nim fazole a světlé pivo. K dochucení použijeme zázvor a majoránku. Játra s…
Klobásku rozdělíme na 4 díly, zavineme je do pevných šneků a spíchneme krátkou grilovací jehlou (lze použít i špejli, nejlépe s hrotem, ale tu před propichováním…
Křidélka zbavíme špiček a dáme je vařit na cca 15 minut. Poté je vytáhneme, necháme oschnout a vychladnout.Mezitím připravíme těstíčko z piva, nivy nastrouhané na jemno…
K tradiční štědrovečerní večeři u nás bezesporu patří bramborový salát a smažen kapr. Ozvláštněte tuto klasiku drobností, jako je parmezán ve strouhance nebo mletá…
Plátky vepřové krkovice podle našeho receptu mají opravdu silnou chuť po česneku. Rozmarýn jídlo jen lehoučce ovoní. V kombinaci s pivem, je to bezva "chlapské" jídlo.…
Toto jídlo jistě zaujme všechny milovníky pikantních chutí. Pikantní klobásky naplníme bylinkovou směsí, které dodáme říz chilli papričkami. Klobásky grilujeme obalené…
Nejenom kynuté nebo listové těsto je možné použít na štrúdl. Přidáte-li do těsta pivo, bude kypřejší, jemnější a bude mít křupavou kůrku. Plnit můžete jablky, švestkami,…
Vrátili jste se z podzimní procházky, ze sychravého počasí, promrzlí a unavení? Tak to určitě uvítáte opravdu sytou a výživnou porci masa, gnocchi a skvěle ochucené…
Pečená stehna jsou snadná na přípravu a vlastně, kdo by je neměl rád. V tomto receptu dochutíme stehna divokým kořením a světlým pivem. Na talíři je podáváme s…
Dobře upečený bůček je lahodné jídlo. Je šťavnatý, měkký, s křupavou a zlatavou kůží. Pivní směs mu dodá ještě lepší chuť. Plátky bůčku podáváme se sladkou kořeněnou…