Napité kuře a kralík

MartinZ105 Kuchař: MartinZ105

Jiné maso 0 názorů

Suroviny

králík
2 kuřecí stehna
1 větší cibule
6-12 stroužků česneku, podle velikosti
hořčice
worchestr
sójová omáčka
pivo
brambory
mléko
máslo
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Králíka naporcujeme - odřežeme zadní i přední nohy, hřbet a hrudní koš, použijeme jen nohy a část hřbetu, zbytek užijeme na polévku nebo necháme zamrazit na později.

  2. Přední nohy dáme do větší mísy, zadní nohy vykostíme a maso nakrájíme na kostky a vložíme do mísy. Kuřecí stehna stáhneme z kůže a přidáme do mísy, toto celé zakapeme worchestrem, sójovkou, přidáme lžíci hořčice a dobře promícháme.

  3. Dále oloupeme a nakrájíme cibuli na měsíčky, oloupaný česnek nastrouháme na jemno a společně s cibulí vložíme do mísy s masem. Opět dobře promícháme a necháme uležet.

  4. Poté vložíme do zapékací mísy a celé zalijeme pivem tak, aby bylo 95 % směsi ponořené, mísu zakryjeme víkem a vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů a pečeme 90 minut.
    Poté mísu odkryjeme, maso jemně promíchneme a vložíme nezakryté zpět do trouby, kterou zmírníme na 100 stupňů a necháme dojít cca 30 minut.

  5. Mezitím klasicky uvaříme brambory, které poté scedíme, do hrnce se zemáky dáme kus másla a trochu mléka a celé rozmačkáme na kaši.

Poznámka

Pivo sem použil 11% a maso jsem nesolil.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Napité kuře a kralík

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: přední a zadní mléko jak zamrazit marinovaného králíka zapékací mísy s víkem na kuře králìk ragú