

Vepřový plátek na cibulové peřince
Suroviny 4 porce
- 4 plátky vepřové kotlety (kýty)
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 polévková lžíce kaparů v soli
- 1 hrst parmezánu
- 1 hrst hub (já měla naložené sterilované hříbky)
- 2 polévková lžíce kremžské hořčice
- hladká mouka na obalení
- sůl
- pepř
- pivo na podlití
Postup přípravy receptu
Plátky osolíme, opepříme, naklepeme, obalíme v hladké mouce.
Zprudka opečeme v hlubší pánvy.
Do mísy dáme nakrájenou cibuli na půlkolečka, česnek nasekaný, capary, nastrouhaný parmezán, hořčici- promícháme.
Do pánve po masu dáme cibulovou směs,houby, krátce osmahneme, poklademe masem a podlejeme pivem cca 1 dlc.
Podusíme osm minut pod poklicí. Já dala navrh volské oko a posypala petrželkou, nemusí být.
Poznámka od kuchařky
příloha nejlépe čerstvý chléb, opečné brambory, šťouchané brambory, bramboráky