Topinky s houbovou smaženicí a balkánem
Recept ještě nebyl hodnocenNa oleji osmahneme do růžova cibuli nakrájenou nadrobno. Na to dáme houby a dusíme. Na závěr do nich rozklepneme vejce a necháme srazit. Okořeníme pepřem a vegetou. …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na oleji osmahneme do růžova cibuli nakrájenou nadrobno. Na to dáme houby a dusíme. Na závěr do nich rozklepneme vejce a necháme srazit. Okořeníme pepřem a vegetou. …
Kosti dáme do studené vody a pomalu vaříme, vývar přecedíme, přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu. Do mísy si vlijeme mléko, přidáme vejce, špetku soli a…
Na oleji speníme drobne nakrájanú cibuľu, pridáme sparené ošúpané a pokrájané paradajky, drobno pokrájanú papriku, dusíme. Tekvicu nastrúhame na slzičkovom strúhadle,…
Nejdříve si osmažíme cibulku. Až cibulka dostane zlatou barvu, přidáme vepřové maso nakrájené na menší kostky a opečeme na cibulce. Poté zalijeme maso vodou a necháme…
Dáme si na dno hrnce olej a rozehřejeme. Mezitím si oloupeme a nakrájíme cibuli a až bude olej dostatečně rozehřátý, vhodíme do něj cibuli a lehce osmažíme. Pórek si…
Do papiňáku dám kuřecí hřbety, zaliju 4 litry vody, uzavřu a nechám od doby varu cca 20min. Vypnu, po zchlazení otevřu a přecedím, vývar si odstavím. Připravím si hrnec…
Cuketu a ostatní zeleninu pokrájíme na kousky, zalijeme vodou a vaříme do změknutí. Pak rozmixujeme tyčovým mixerem, vlijeme rozkvedlané vajíčko a ochutíme podravkou,…
Vepřové nakrájíme na nudličky, cibuli na jemno, papriky na proužky. Do hrnce dáme zpěnit cibulku, na ní osmahneme maso, aby se zatáhlo, přidáme masox, gyros koření,…
Zeleninu, vajíčka a šunku pokrájíme, dochutíme a přidáme majonézu. Máslo si necháme změknout, přidáme trošku soli, na drobno pokrájenou petrželku, prolisovaný česnek a…
Na kousku másla osmažíme zeleninu i fazolky, přidáme oloupanou a na malé kousky nakrájenou bramboru a po usmažení zalijeme zeleninovým vývarem, dáme Podravku, osolíme a…
Špízy z vepřového masa jsou v našich kuchyních velmi oblíbeným jídlem. Mezi kousky masa lze napíchnout cokoli od uzenin po zeleninu a houby. V tomto receptu použijeme…
Na másle orestujeme dohromady vločky, zelí, strouhanou mrkev. Po chvíli zalijeme vodou, přidáme brambory na kostičky a osolíme. Až brambory změknou, dochutíme dle chuti…
Do většího hrnce dáme 1 hrnek (cca 250 g) černé indické čočky, 1/2 hrnku (cca 125 g) červených indických fazolí.Přidáme 0,3-0,5 lžičky středně pálivého chilli (pudru).…
Na sádle zpěníme cibulku, poté ji dáme do pekáče či hlubokého plechu a přidáme maso nakrájené na kostičky. Dále přidáme prolisovaný česnek, nové koření, bobkový list,…
Na rozehřáté sádlo rozdrobíme droždí a osmahneme.Sejmeme je z plotýnky,vyklepneme na ně vejce a mícháme až se utvoří malé nočky.Zalijeme je horkou vodou,přivedem k varu…
Konzervy před otevřením pečlivě umyjeme. Do kastrolu dáme fazole i s nálevem. Přidáme podravku a kečup. Chvilku povaříme a pak zahustíme tmavou jíškou. Podáváme s…
V hrnci si na oleji osmahneme cibulku, po tom přidáme omytou rýži (hrnek) a 1,5 hrnku vody a necháme provařit. Poté zakryjeme pokličkou a necháme vodu úplně vypařit.…
1 hrnek rýže několikrát hodně propláchneme,,cibuli nakrájíme a orestujeme na troše oleje,přidáme rýži a restujeme do odpaření vody.Zalijeme 1 hrnkem vařící vody…
Předem si oloupeme cibuli a mrkev. Cibulku nakrájíme na drobno a mrkev nastrouháme na struhadle na hrubo. Připravíme pánev, na kterou dáme trochu oleje. Rozpálíme a…
Všechny ingredience se smíchají, uplácají se placky, obalí se pouze ve strouhance a smaží jako řízky.
Uvaříme těstoviny. Mezitím, než se uvaří, tak oloupeme menší cibulku a půlku z ní nakrájíme na malé kostičky. Šunku také nakrájíme na malé kostičky.Vezmeme misku a…
Kvetak rozebereme na ruzicky a uvarime do mekka. Rozmackame vidlickou a pridame vejce, mouku, strouhanku a podravku, smichame hustejsi testo, ktere klademe lzici na…
Kefír, vejce, mouku, sůl, droždí, Podravku důkladně umícháme a necháme půl hodiny vykynout.Sýr smícháme s drobně nakrájenou šunkou a pažitkou.Lívance usmažíme a…
Krůtí, vepřové maso a oba sýry nameleme(když namleté maso přejedeme mlýnkem ještě jednou,bude sekaná jemnější). Přidáme koření, vejce, smetanu, nadrobno nakrájenou…