Dort podkova
Recept ještě nebyl hodnocenDo mísy rozklepneme bílky a zašleháváme postupně ml. cukr, až je hmota vyšlehaná, zašleháme žloutky, pak přidáme opatrně práškovou hmotu, vše můžeme smíchat dohromady a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do mísy rozklepneme bílky a zašleháváme postupně ml. cukr, až je hmota vyšlehaná, zašleháme žloutky, pak přidáme opatrně práškovou hmotu, vše můžeme smíchat dohromady a…
Ručním šlehačem vyšleháme změklé máslo, cukr, vanilkový cukr a vejce do hladka. Poté přidáme jogurt a mléko a vše znovu zamícháme. Ve vedlejší misce smícháme mouku,…
Tento dort připravíme velmi snadno, přesto ale jistě potěší dobrou chutí. Tvoří ho nadýchaný piškot, jemný pudinkový krém a čerstvé ovoce. Na závěr dort ozdobíme podle…
Výtečný křehký koláč s bohatou tvarohovou náplní se skořicí a rozinkami, zdobený plátky hrušek a mandlí potěší nejen vaše oči, ale i chuťové pohárky. Krásný podzimní…
Obrácený koláč je klasický francouzský podzimní dezert. Připravuje se tak, že na karamelovou vrstvu poklademe kousky ovoce a to nakonec přelijeme těstem. Koláč je voňavý…
Karamelový likér ve stylu Baileys, je sladký a sametově jemný nápoj, který si zamilujete na první ochutnání. Spojení smetany, mléka a alkoholu vytváří dokonale lahodný…
Žloutky, cukr, rum a vodu vyšleháme do pěny. Ve druhé míse ušleháme z bílků tuhý sníh a 1/4 přidáme do žloutkového krému a pak po částech přidáváme mouku a ořechy.…
Lehký borůvkový cheesecake z řeckého jogurtu, tvarohu a celozrnných sušenek je ideální letní dezert. Spojuje svěží chuť ovoce s jemnou krémovou náplní - perfektně osvěží…
Drobenkový koláč s tvarohovou náplní a sezónním ovocem můžeme připravit jak v troubě, tak i za pomoci remosky. Jaké ovoce použijete, je čistě jen na vás a koláč tak…
Těsto: Mléko s tukem přivedu k varu a přidám špetku soli, stáhnu z plotny, přisypu mouku, promíchám a vrátím opět na plotnu, nepřestávám míchat, dokud nevznikne hladké…
Tartaletky s jablky a karamelem jsou malé sladké potěšení, které spojuje křehký základ, jemný tvaroh a šťavnatá jablka se skořicí. Sladký karamel a čerstvá meduňka jim…
Tartaletky s jablky a karamelem jsou malé sladké potěšení, které spojuje křehký základ, jemný tvaroh a šťavnatá jablka se skořicí. Sladký karamel a čerstvá meduňka jim…
Koláče z listového těsta se dvěma náplněmi jsou skvělým zpestřením sladkého pečení. Spojení jemného tvarohu a voňavého máku se švestkami vytvoří lahodný moučník, který…
Dno vhodné formy (mám rozevírací pečící 200x300 mm) vyložíme jednou vrstvou sušenek. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink a ihned do něj zamícháme…
Hledáte skvělý moučník, který se hodí pro zvláštní a slavností chvíle? Pak jste narazili na ten pravý recept, který stojí za vyzkoušení. Nadýchané těsto, vanilkový krém…
Bábovka je královnou mezi moučníky. Provoní celý domov a potěší snad každého, kdo ochutná. Vyzkoušejte tuto dvoubarevnou s tvarohovou náplní vonící po vanilce. Hodí se…
Řezy na plech jsou oblíbeným moučníkem zejména na rodinný víkend. Využijte sezonu hrušek a připravte tyto kropenaté řezy. Vespod mají lahodný piškot, další vrstvu tvoří…
Když se řekne závin nebo štrúdl, vybaví si každý automaticky vůni a chuť jablky a skořicí plněné těsto. V tomto receptu však listové těsto plníme tvarohovou nádivkou,…
Máte pozvanou návštěvu a zároveň v mrazáku přebývající rybíz? Tak to je pro vás tento recept tím pravým. Piškotové těsto, na kterém je rozvar z rybízu a tvarohový krém…
Nenáročný moučník na všední i sváteční den. Řeč je o tomto nadýchaném piškotu, který je potřený oblíbenou marmeládou a pudinkovým krémem zdobený do mřížky. Do vzniklých…
Křehké krémešníčky z listového těsta, s lahodným krémem a šlehačkou, budou hitem u nedělní poobědové kávy. V ústech se lehce rozplynou a zbyde po nich jen příjemná…
Dnes je to již retro zákusek, ale dříve býval klasikou v každé cukrárně. Piškotové bufflery obmazané a spojené čokoládovým krémem a potažené sladkým marcipánem, býval…
Koláček s jablečnou náplní, přelitý směsí ze zakysané smetany, u vás doma určitě zaboduje. Ať už svým vzhledem, kde vynikají tři lahodné vrstvy, nebo vláčnou a šťavnatou…
Hladkou mouku a moučkový cukr prosejeme. Přidáme nakrájené máslo, žloutek, vejce a vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme aspoň hodinu…