Úžasný filo jablečný závin
Recept ještě nebyl hodnocenJemné vrstvy těsta filo těsta dokonale vytvářejí křehkou pochoutku, která se rozplývá na jazyku. Ideální dezert pro milovníky závinů tradičních chutí v moderním pojetí.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 400 kJ / 335 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,00 g |
| Tuky | 0,50 g |
| – nasycené | 0,05 g |
| – nenasycené | 0,10 g |
| –– mononenasycené | 0,05 g |
| –– polynenasycené | 0,05 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 9,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 11 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 75,00 g |
| – cukry | 75,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Jemné vrstvy těsta filo těsta dokonale vytvářejí křehkou pochoutku, která se rozplývá na jazyku. Ideální dezert pro milovníky závinů tradičních chutí v moderním pojetí.
Dýňový kompot či polévku zná asi každý. Ale vyzkoušeli jste už koláč z dýně hokaido? Korpus z křehkého těsta je bohatě naplněný náplní z rozmixované uvařené dýně a…
Jistě nám dáte za pravdu, že nejlepší koláčky jsou ty, které mají dostatek náplně. Naše varianta bez kynutí se rozplývá na jazyku a mizí dřív, než stihnou vychladnout. S…
Pečivo ve formě šneků ve slané i sladké formě získává stále větší oblibu. Pomocí tohoto receptu připravíte kynuté těsto s pudinkovou náplní, ochucené rozinkami…
Tento nadýchaný kynutý závin plněný mákem si můžete připravit jen tak ke snídani nebo pro návštěvu ke kávě. Je vláčný, jemný a hlavně zdravý. Mák totiž obsahuje velké…
Listové těsto, pokud je mražené, necháme rozmrazit při pokojové teplotě.Jablka mezitím oloupeme a odstraníme jádřince, poté je nastrouháme na hrubém struhadle.Těsto…
Suroviny na těsto zpracujeme na hladkou hmotu a dáme na 20 minut odpočinout do lednice.Nastrouhaná jablka nahrubo dáme dusit - jen asi 1/4 hodiny, aby se v nich…
Rohlíčky jsou bezesporu jedním z nejoblíbenějších druhů vánočního cukroví. Vyzkoušejte netradiční punčovou variaci - křehký linecký rohlíček zdobený sladkou punčovou…
Čas jablíček ve spíži se zvolna krátí a je potřeba je zpracovat. Co takhle připravit si na tento víkend úžasný strouhaný jablečný koláč? Věřte tomu, že ho nepřipravíte…
Ze všech surovin, kromě kakaa, v robotu nebo míse připravíme vláčné těsto.To pak rozdělíme na 2 díly, 1 necháme světlý, druhý obarvíme kakaem. Odložíme, ale ne do…
Kdo by neměl rád štrúdl plněný skvělou jablečnou náplní vonící po skořici a smíchanou s rozinkami naloženými do rumu. Vyzkoušejte ho upéct podle tohoto receptu ze…
Vánočka je královna svátečního stolu a na Vánoce je povinná, jak vyplývá z jejího názvu. Příprava není úplně jednoduchá, ale pokud dodržíte pár základních kroků a…
Domácí kynuté koláčky plněné kombinovanou nádivkou jsou výzva pro kuchařku a obrovské lákadlo pro konzumenty. Na talíři budou vonět rumovým máslem. Ale ne moc dlouho,…
Těsto zpracujeme rychle ručně nebo v robotu (podle potřeby přidáme polohrubou mouku), rozdělíme na 3 části a dáme 1/3 na 35-40 minut do mrazáku. Zatím vyložíme plech…
Droždí rozdrobíme a rozmícháme s cukrem. Až se rozteče přilijeme vlahé mléko, rozšlehané žloutky, vlahé máslo. Promícháme a přidáme prosátou mouku, sůl a majolku. …
Takový vymazlený štrůdlik určitě udělá radost nejen Naděnce! Voňavá náplň i osvědčené těsto se spojí v chuťový požitek. Příprava a čekání na vychladnutí štrůdlu…
Výborné, kynuté koláčky plněné tvarohovou náplní, vonící lehce rumem potěší o pouťové neděli i velikonočním hodování nebo jen tak pro zlepšení nedělního odpoledne.…
Vánočka je takovou snídaňovou královnou vítající vánoční ráno při svátečním stole. Už její příprava je slavnostně laděná, protože se peče většinou jen o Vánocích. Nechte…
Recept na vánočku bývá rodinným pokladem, který se předává z generace na generaci. Pokud ale ještě takový nemáte, doporučujeme Vám vyzkoušet tenhle, budete nadšeni, jak…
Mouku, máslo, cukry, vejce a citrónovou šťávu zpracujeme v těsto - nejlépe rukama. Jablka nastrouháme,přidáme rumové rozinky a zahustíme mletými ořechy na hustou kaši.…
Droždí rozdrobíme, pocukrujeme a polijeme trochou vlahého mléka, promícháme a necháme vzejít. Do mísy přesejeme mouku, promícháme se solí a přidáme ostatní přísady i s…
Možná máte na zahradě letní jablíčka, kterým letošní počasí příliš nesvědčí, a rychle se kazí. Přebytky jablíček a klidně i "padavek" skvěle využijete třeba do tohoto…
Jeden z nejjednodušších, nejbarevnějších, nejvariabilnějších a nejrychlejších moučníků, který navíc dlouho vydrží vláčný. Ideální, když vám po pečení cukroví zbyde…
Pokud máte rádi kokos, jsou tyto řezy jasnou volbou. Na upečené kakaové těsto nanesete vrstvu rozinek namočených v rumu. Na ty poté natřete kokosovo-máslovou nádivku a…