Zvěřinová panenka (hřbet) s houbovou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenMaso osušíme, očistíme od blan, osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji.Poté vložíme na cca 5 minut do rozpálené trouby na 200°C dopéct.Mezitím si…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso osušíme, očistíme od blan, osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji.Poté vložíme na cca 5 minut do rozpálené trouby na 200°C dopéct.Mezitím si…
Z bílků ušleháme tuhý sníh a postupně do něj jemně vmícháváme celé množství soli a vodu. Do břišní dutiny omytých ryb vložíme pár větviček rozmarýnu a pokapeme je…
Panenku rozkrájíme na 4 porce, osolíme, opepříme a do středu uděláme zářez ostrým nožem. Do zářezu napěchujeme česnek, nakrájený na tenké špalíčky a pár lístečků…
Horké brambory rozšťoucháme s máslem dohladka, přilijeme mléko. Kaši neděláme úplně řídkou. Vmícháme do ní posekaná sušená rajčata, rozmarýn a nastrouhaný sýr. Panenku…
Všechny suroviny na těsto dáme do mísy a vypracujeme těsto a necháme vykynout, pak rozdělíme na dva díly, každý lehce vyválíme do kruhu, rozdělíme na 8 dílků.Z širší…
Očištěné houby nakrájejte (dají se použít i sušené, bez namáčení předem), oloupanou mrkev a celer nakrájejte na tenké proužky, oloupanou cibuli nakrájejte najemno.Na…
Do hrnce dáme vyškvařit na kostičky nakrájenou slaninu ( pár plátků poneháme na hotovou polévku), přidáme pokrájenou cibuli a zpěníme. Poté přimícháme rajčatový protlak…
Hermelíny podélně rozřízněte na poloviny a lžičkou vydlabejte středy.Vydlabaný obsah v misce promíchejte s nasekanými ořechy a utřeným česnekem. Dochuťte solí a pepřem…
V hmoždíři si rozdrtíme divoké koření s čerstvými bylinkami. Omyté maso osolíme a potřeme směsí koření a bylinek, necháme přes noc v chladu odpočívat. Do pekáče dáme…
Kuracie prsia nakrájame na hranolčeky, očistený cesnak nakrájame na plátky, ošúpanú cuketu nakrájame na tenšie kolieska.Na rozpálenom oleji opečieme kura. Keď sa…
Roštěnky si osolíme a opepříme. Rozmačkaný česnek smícháme s najemno nasekanými bylinkami a směsí potřeme maso. Na rozpálené pánvi s olejem opečeme roštěnky zprudka do…
Na trošce olivového oleje osmahneme společně slaninu, maso, cibuli, mrkev a celer dozlatova. Podlijeme červeným vínem, které necháme vyvařit. Poté přihodíme drcená…
Kuřecí prsíčka rozkrojíme na plátky a opatrně rozklepeme do šířky. Osolíme a potřeme olejem, ve kterém jsme rozmíchali hrubě drcený pepř - z mlýnku nebo z hmoždíře,…
Maso otřeme vlhkým hadříkem, uprostřed prořízneme, ale nedořízneme. Po rozložení plátu masa nám vznikne tvar jakoby“otevřené knihy“.Takto připravený plát masa přes…
Dobře upečené šťavnaté maso v celku je jednou ze zkušebních met začínajících kuchařů. Vyzkoušejte připravit špalík vepřového s mrkví a cibulí. Pokud se vám povede,…
Kuřecí stehenní řízky mají jemné a přirozeně šťavnaté maso. Připravit z nich výborný oběd s nezaměnitelnou chutí rozmarýnu není složité. Nezapomeňte v závěru přípravy k…
Batáty oloupeme a nakrájíme na kostky, mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka, jarní cibulky nakrájíme také na kolečka a cibule na čtvrtkolečka.Pekáček vymažeme olejem a…
Tento recept je snadný na přípravu, působí však dojmem jídla, vhodného i pro slavnostní příležitost. Šťavnatá kuřecí prsa jsou marinovaná a poté podávaná v lahodné…
Jehněčí maso je spíše sváteční surovinou. Pokud jej dobře naložíme do marinády, bude jemnější a chutnější. Marinádu v tomto receptu připravím z vína, citrusů, bylinek a…
Máte-li rádi exotické chutě, vyzkoušejte připravit tento pokrm z krůtího masa na kari koření vařeného v kokosovém mléce s grepovou šťávou. Pokud je to pro vás exotické…
Scarpaccia je italská zeleninová placka, díky které skvěle zužitkujete brambory i cuketu. Parmezán a bylinky jí dodají výbornou chuť. Scarpacciu můžete podávat jako…
Jemné a křehké telecí maso vynikne nejlépe v doprovodu smetanové omáčky s dijonskou hořčicí, která mu dodá výraznou chuť a elegantní charakter. Lehce slavnostní jídlo s…
Květák rozdělím na malé růžičky a obalím v těstíčku. To si připravím z mléka, mouky a soli. Položím do pekáčku a dám péct do trouby tak na 20 minut. Připravím si…
Maso vcelku nasolíme a vložíme do větší mísy. Přidáme kořenovou zeleninu, nakrájenou na středně velké kusy, cibuli velmi hrubě nasekanou, celou skořici, hřebíček, celý…