Zapečená cuketová kolečka
Recept ještě nebyl hodnocenUmytou cuketu i se slupkou nakrájejte na 1 cm silná kolečka, posolte je a nechte na utěrce vypotit. Mezitím smíchejte olej s česnekem a nasekanými bylinkami. …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Umytou cuketu i se slupkou nakrájejte na 1 cm silná kolečka, posolte je a nechte na utěrce vypotit. Mezitím smíchejte olej s česnekem a nasekanými bylinkami. …
Kýtu očistíme. Slaninu nakrájíme na klínky, každý lehce obalíme v mletém rozmarýnu. Maso prošpikujeme a ke každému klínku slaniny přidáme půlku podélně rozkrojeného…
Ryby si omyjeme, osušíme a osolíme zvenku i zevnitř. Dovnitř každé ryby vložíme snítky rozmarýnu a bazalky, zvenku okořeníme. Vložíme do pekáčku a zastříkneme olivovým…
Květák rozdělím na malé růžičky a obalím v těstíčku. To si připravím z mléka, mouky a soli. Položím do pekáčku a dám péct do trouby tak na 20 minut. Připravím si…
Játra si pokrájíme na kousky a promícháme s posekaným rozmarýnem, sójovou omáčkou, pepřem a paprikou a necháme 1/2 hodiny marinovat. Na oleji si zpěníme cibuli, přidáme…
Králičí maso očistíme, omyjeme a zlehka osušíme.Maso osolíme, posypeme kmínem, proložíme bylinkami, pokapeme olejem a necháme nejlépe přes noc odležet do chladna - stačí…
Ve větší míse smíchejte mléko, citrónovou kůru a citrónovou šťávu. Nechte asi 5 - 10 minut odstát. V jiné misce vidličkou prošlehejte lněné semínko s horkou vodou a…
Oloupané brambory nastrouháme na jemno.Vidličkou prošleháme vejce s tvarohem, přidáme nasekanou petržel a rozmarýn, prolisovaný česnek, muškátový květ a sůl. Do směsi…
Pěkný špalík hovězího masa převážeme nití, aby si udrželo tvar. Nasekáme si najemno jak lísky šalvěje tak i z větviček obrané lístky rozmarýnu. Smícháme se lžící…
Na dno pekáče dáme na cca centimetrové plátky nakrájené brambory, osolíme. Na ně položíme osolená křidélka, obložíme na nudličky nakrájeným uzeným bůčkem a na kolečka…
Nejprve oloupeme brambory a dáme vařit. Ty trvají nejdéle.Rybu naporcujeme a kůži nařízneme. Osolíme z obou stran i v řezu a pokapeme oliv. olejem.Do menšího kastrůlku…
Z masa uděláme plát, naklepeme, osolíme, opepříme z obou stran a posypeme nasekaným česnekem a bylinkami.Poklademe slaninou a pevně zavineme.Obalíme v bylinkách a…
Kuracie prsia nakrájame na hranolčeky, očistený cesnak nakrájame na plátky, ošúpanú cuketu nakrájame na tenšie kolieska.Na rozpálenom oleji opečieme kura. Keď sa…
Predhrejeme trubu na 180°C. Syr vybalime z papieroveho obalu a vlozime nazad do drevenej krabicky. Vrch syra narezeme nozom asi 7mm-10mm od kraja v tvare kruhu a tu…
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na hrubší kusy.Ve větší pánvi zahřejeme olej a na něm orestujeme cibuli a česnek.Přidáme kroupy a rozmarýn, opečeme a přidáme…
Kuřecí stehna rozdělte v kloubech a rozřízněte na dvě části. Maso osolte, opepřete a poprašte moukou. V pekáčku nebo v pánvi vhodné i do trouby rozpalte olivový olej, z…
Maso naklepeme, osolíme, potřeme pastou ze změklého másla, hořčice, nastrouhané malé cibule a křenu, poklademe rozmarýnem a posypeme strouhankou. Na oleji si zpěníme…
Z prsou odstraňte přebytečný tuk a šlachy. Opláchněte je pod studenou vodou a osušte papírovými utěrkami. Prsa po obou stranách posypte solí, černým pepřem, pálivou…
Dobře upečené šťavnaté maso v celku je jednou ze zkušebních met začínajících kuchařů. Vyzkoušejte připravit špalík vepřového s mrkví a cibulí. Pokud se vám povede,…
Na rozehřátý olej vhodíme kostičky nakrájeného masa a necháme chviličku zatáhnout.Přidáme anglickou slaninu nakrájenou nadrobno, po chvíli cibuli nakrájenou na klínky a…
Jehněčí maso je spíše sváteční surovinou. Pokud jej dobře naložíme do marinády, bude jemnější a chutnější. Marinádu v tomto receptu připravím z vína, citrusů, bylinek a…
Dýni oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kousky velikosti sousta.Uzené maso omyjeme a také nakrájíme na kousky.V míse promícháme dýni s masem, okořeníme sušeným…
Brambory nastrouhám na tenké nudličky (lupínky)Pekáček či kastrolek (já měla menší kastrolek) vymažeme vydatně máslem a rovnoměrně prolisujeme 3 stroužky…
V pánvi rozehřejeme trochu oleje a zprudka opečeme kotlety / na okrajích naříznuté, aby se nezkroutily /. Osolíme, přidáme chilli, očistěné lišky, větvičku rozmarýnu,…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Královské chutě: Egyptská královna Kleopatra snídala chleba s vínem a olivami, na oběd klidně spořádala ježka
Ochlaďte své ratolesti v horku správnými potravinami. Tohle je osvěžující jídelníček na celý týden
Restaurace aprílovou „soutěží“ o desítky tisíc napálila zákazníky: Jeden si nechal vytetovat na čelo její název