

Kuřecí prsa v broskvové omáčce
Suroviny 4 porce
- 4 kuřecí prsa
- sůl
- pepř
- 2 větvičky čerstvého rozmarýnu
- 0,5 l vody nebo vývaru
- 2 lžíce hladké mouky
- 100 ml smetany ke šlehání
- 3 broskve
- 2 střední cibule
- 1 lžička másla
- 1 lžička olivového oleje
- 1/2 lžičky ostré papriky
- 1/2 sladké papriky
- zakysaná smetana k podávání
Postup přípravy receptu
Omyté a osušené maso nakrájíme na menší kousky. Z každého prsa vytvoříme asi 3 nebo 4 kusy.
Připravíme si oloupanou cibuli nakrájenou na tenká kolečka.
Na pánvi rozehřejeme máslo a olivový olej, maso krátce opečeme, odhrneme jej na jednu polovinu pánve, abychom mohly dát cibuli na dno, a na ni teprve kuřecí kousky.
Osolíme, opepříme, přidáme rozmarýn, opatrně zalijeme asi 200ml vody (nebo vývaru) a necháme pod poklicí dusit.
Dvě broskve oloupeme a nožem nakrájíme na malé kostičky. Kdo chce může broskve rozmixovat, aby se lépe tvořila omáčka.
Broskve přidáme k masu, ochutíme paprikou a popřípadě přidáme vodu.
Po cca deseti minutách odebereme 1 naběračku šťávy, ve které maso dusíme, tu opatrně promícháme s moukou a smetanou.
Vlijeme zpět k masu a mícháme, aby omáčka zhoustla.
Před podáváním z omáčky "vylovíme" rozmarýn.
Poslední broskev připravíme k podávání. Na každou porci masa dáme vrchovatou lžička zakysané smetany a plátky čerstvé broskve.
Poznámka od kuchařky
Jako přílohu bych doporučila rýži, ale určitě by šly brambory, široké nudle nebo kuskus.
Při použití sušeného rozmarýnu, bych dala o větvičku více.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuřecí prsa v broskvové omáčce
-
Hezky připraveno
+9
Broskve,nebo meruňky jsou v mase moc fajn
já je používám i k jehněčímu
-
Děkuju, na broskvích je fajn, že se rozvaří a ani omáčku nepřesladí tak, jako třeba ananas
-
No bezva!!!! Super,--ReNi--
-
zajímavé a lákavé, líbí se mi recept
+6
-
-
-
mňamky
ani s meruňkama by to nemuselo být špatné
-
mnam mnam, taky planuju kombinaci masa a fajnovyho ovocicka
-
Hm, neobvyklá chuť. Vyzkouším. Poslední dobou mi jede maso na sladko.