Ratatouille s bylinkami
Recept ještě nebyl hodnocenRatatouille s bylinkami je francouzská klasika, která vás okouzlí jednoduchostí a bohatou chutí. Pokrm je plný čerstvé zeleniny, jako jsou rajčata, lilky, cukety a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ratatouille s bylinkami je francouzská klasika, která vás okouzlí jednoduchostí a bohatou chutí. Pokrm je plný čerstvé zeleniny, jako jsou rajčata, lilky, cukety a…
Kuřecí stehýnka osolíme a opepříme, obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme na oleji. Pak stehýnka vyjmeme, do výpeku dáme nakrájenou slaninu, česnek, cibuli, vše…
Do hrnce dáme olej a vložíme pokrájenou cibulku, opečeme do skoro hněda a přidáme překrájené kysané zelí, trochu cukru, soli, kmínu a dusíme do měkka. Do hmoždíře dáme…
Ryby dobře nasolíme (můžeme je propíchat, aby se sůl a marináda dostala dovnitř masa) a naskládáme do mísy. Máslo rozehřejeme společně se sušeným rozmarýnem a citrónovou…
Platýze si nařežeme na filety, omyjeme je, vysušíme, opepříme, osolíme a pokapeme citronovou šťávou-necháme čtvrt hodiny odpočinout. Pak dáme rozmarýn s petrželkou a…
Vegetariánský pokrm je plný zdraví prospěšných živin a vitamínů. Přirozeně bezlepková pohanka je zapečená s brambory a zeleninou. Vše doplňuje lahodná smetana a…
Mrkev nastrouháme nahrubo nebo použijeme škrabku. V pekáčku smícháme s cibulí nakrájenou na kolečka, olejem a kořením. Pečeme na cca 200 stupňů asi 20 minut. Ke konci…
Maso očistíme, popř. odstraníme tučné části. Položíme do zapékací mísy s olejem a trochou vody. Osolíme a opepříme dle chuti a přidáme rozmarýn, krájené žampiony bez…
Do mísy dáme nejprve všechny tekuté přísady a pořádně rozmícháme, přidáme česnek a bylinky. Ryby dáme na plech, pořádně je potřeme směsí, nacpeme i do bříška a necháme v…
Sypké suroviny odměříme do mísy a promícháme. Přidáme všechny tekutiny a zaděláme kynuté těsto. Těstem naplníme formu na muffiny nebo mini biskupské chlebíčky, plníme…
V misce smícháme ingredience na marinádu. Každé prso rozpůlíme tak, aby vznikla jakási motýlí křídla, která z obou stran dkladně potřeme marinádou a v chladu necháme cca…
Králíka umyjeme, osušíme, pokud je potřeba i odblaníme, a naporcujeme tak, jak je u každého zvykem. Osolíme a obalíme v mouce. V kastrolu osmahneme na kostičky…
Brambory si uvaříme klidně den předem a studené nakrájíme s cibulí a česnekem na kolečka, brokolici na kousky a zelí na proužky. Vymažeme si pekáček a vyložíme ho…
Do pekáče dáme rolku, na kterou z obou stran vetřeme koření, přidáme na kolečka nakrájený citron a bobkové listy, vše podlijeme hrnkem vývaru, přikryjeme a dáme do…
Amura podél páteře rozřízneme na dvě části. Z druhé poloviny odstraníme páteř. Odstraníme kůži, překrojíme v půlce, máme 4 porce a potřeme je solí.V hmoždíři rozdrtíme…
Čirok propláchneme a nejlépe přes noc namočíme do studené vody. Poté vodu slijeme, čirok zalijeme zeleninovým vývarem a dáme vařit. Vaříme doměkka, asi 50-60 minut,…
1) Maso krátce opláchneme a osušíme utěrkou.Čtyři lžíce oleje rozpálíme na pánvi a řezy po obou stranách osmažíme do hněda a do křupava.Potom je vyjmeme,okořeníme…
Do vlahého másla dáme oba česneky, uzenou papriku, bylinky a řádně promícháme. Maso omyjeme, osušíme papírovou utěrkou. Do pekáče dáme celá stroužky česneku, cibuli…
Sypké suroviny odměříme do mísy a promícháme. Přidáme všechny tekutiny a zaděláme kynuté těsto. Těstem naplníme formu na muffiny nebo mini biskupské chlebíčky, plníme…
Lžíci olivového oleje rozehřejeme, kuřecí kostky osolíme, opepříme a opečeme na oleji dozlatova, asi 3 minuty. Můžeme přihodit snítku čerstvého tymiánu. Maso po opečení…
Prvně jsem si kotletu nakrájela na kostky (klidně větší, stejně pak půjdou do mixéru), osolila ji, opepřila a na kousku másla kostky osmahla a pak dala stranou. Před…
V pekárně zaděláme těsto smícháním všech surovin. Po vykynutí rozdělíme na 8 dílků, z každého utvoříme bochánek, dáme na pečící papír a rukou lehce zploštíme. Každý…
Krkovičku nakrájíme na asi 1,5-2 cm silné kostky, tlusté neodkrajujeme. Maso osolíme, opepříme, okmínujeme a samozřejmě dáme rozmarýn. Ve wok pánvi na oleji zesklovatíme…
Dýně: Dýni rozpůlíme, vydlabeme semínka, a nakrájíme na centimetrové proužky. Ty pak oloupeme. Plech vyložíme pečicím papírem, poklademe jej dýní, kterou osolíme,…