Glazovaná červená řepa s grilovanou cuketou
Recept ještě nebyl hodnocenStylový předkrm lze připravit i z obyčejné a často opomíjené zeleniny. Spojení pečené řepy s glazurou z javorového sirupu, octa a rozmarýnu, mozzarelly a grilované…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Stylový předkrm lze připravit i z obyčejné a často opomíjené zeleniny. Spojení pečené řepy s glazurou z javorového sirupu, octa a rozmarýnu, mozzarelly a grilované…
Restovaná směs lilků se zeleninou je pestrý a chuťově výrazný pokrm, který ocení nejen vegetariáni. Kombinací aromatických bylinek a kapkou fíkového balsamika dodáte…
V kastrolu rozpustíme nakrájenou anglickou slaninu a přidáme nakrájenou cibuli, po chvíli vložíme nakrájená játra a orestujeme.Zalijeme vínem a necháme odpařit, pak…
Ratatouille s bylinkami je francouzská klasika, která vás okouzlí jednoduchostí a bohatou chutí. Pokrm je plný čerstvé zeleniny, jako jsou rajčata, lilky, cukety a…
Vychutnejte si dokonale křehké a šťavnaté kotlety z grilu. Klíčem k jejich dokonalosti je delší pobyt v marinádě z červeného vína, hořčice a bylinek. Čím delší…
V pekárně zaděláme těsto smícháním všech surovin. Po vykynutí rozdělíme na 8 dílků, z každého utvoříme bochánek, dáme na pečící papír a rukou lehce zploštíme. Každý…
Do pekáče dáme rolku, na kterou z obou stran vetřeme koření, přidáme na kolečka nakrájený citron a bobkové listy, vše podlijeme hrnkem vývaru, přikryjeme a dáme do…
Povolené máslo našleháme se žloutky, přidáme sůl, pepř a pomalu přisypáváme hladkou mouku, propracováváme, dokud nevznikne kompaktní těsto, odlepující se od stěn.…
Maso dobře vymícháme se žloutkem. Přidáme ostatní přísady a necháme cca 30 minut v chladu odležet.Poté mokrýma rukama tvarujeme malé kuličky, které obalujeme v oleji a…
Pomeranče důkladně omyjeme, jeden rozkrojíme na půl a dále na plátky, z druhého vymačkáme šťávu a pak kůru nakrájíme na tenké proužky.Kuře omyjeme, osušíme, vnitřek…
Citron rozpůlíme, z poloviny vymačkáme šťávu, přidáme ostatní suroviny na marinádu a prošleháme. Stehýnka v kloubu přepůlíme, dáme do mísy a polijeme marinádou. Přidáme…
Lžíci olivového oleje rozehřejeme, kuřecí kostky osolíme, opepříme a opečeme na oleji dozlatova, asi 3 minuty. Můžeme přihodit snítku čerstvého tymiánu. Maso po opečení…
Cornflakes rozdrtíme (já je drtím v elektrickém sekáčku), smícháme s hladkou moukou a kořením. Všechno dávám od oka, dle chuti a množství, které zrovna dělám, jen…
Do vlahého másla dáme oba česneky, uzenou papriku, bylinky a řádně promícháme. Maso omyjeme, osušíme papírovou utěrkou. Do pekáče dáme celá stroužky česneku, cibuli…
Játra si omyjeme, vysušíme, naporcujeme, posypeme rozmarýnem a opepříme. Anglickou slaninu si po 2 kusech na sobě rozprostřeme na lince, na každou dáme porci jater, na…
Sypké suroviny odměříme do mísy a promícháme. Přidáme všechny tekutiny a zaděláme kynuté těsto. Těstem naplníme formu na muffiny nebo mini biskupské chlebíčky, plníme…
1) Maso krátce opláchneme a osušíme utěrkou.Čtyři lžíce oleje rozpálíme na pánvi a řezy po obou stranách osmažíme do hněda a do křupava.Potom je vyjmeme,okořeníme…
Mrkev nastrouháme nahrubo nebo použijeme škrabku. V pekáčku smícháme s cibulí nakrájenou na kolečka, olejem a kořením. Pečeme na cca 200 stupňů asi 20 minut. Ke konci…
Růžičky brokolice uvaříme(v mikrovlnce 5 min.),slaninu mírně rozškvaříme,cibuli nakrájíme na proužky.Tilapii osolíme,posypeme kořením,bazalku a rozmarýn rozmělníme v…
V hrnci rozpálime olej, pridáme cibuľu a dva strúčiky cesnaku pokrájané nadrobno, mäso na kocky a opražíme. Pridáme koreniny, paradajkový pretlak, ríbezľové želé,…
Do pekárne dáme najprv tekuté ingrediencie , potom sypké. Pečieme na základnom programe .
Játra omyjeme a odblaníme, v hmoždíři si nadrtíme kuličky koření, přidáme sušené bylinky a promícháme. Do pánve si dáme rozehřát sádlo a přidáme bobkové listy a nadrcené…
V misce smícháme ingredience na marinádu. Každé prso rozpůlíme tak, aby vznikla jakási motýlí křídla, která z obou stran dkladně potřeme marinádou a v chladu necháme cca…
Vodu osolíme, přidáme do ní bylinky a zahřejeme ji asi na 60 °C. Do teplé vody vmícháme instantní polentu a za stálého zahřívání z ní umícháme hustší kaši. Tu rozetřeme…