Hovězí roláda v omáčce s vůní rozmarýnu

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 70-90 minut podle druhu masa 4 porce Hovězí maso 9 názorů

Suroviny

600 g hovězího masa na roládu (měla jsem pěkné přední)
300-500 g míchaného mletého masa
2 cibule
1-2 papriky
1 větší vařený brambor
4 růžičkové kapustičky
1 párek
1 měkký sýr Apetito
3 stroužky česneku
1 lžička zázvoru
2 lžičky sušeného rozmarýnu
1 větvička rozmarýnu
olej
2 lžíce mouky
sůl
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z hovězího masa si uděláme plát na roládu a rozklepeme, po obou stranách osolíme, do vnitřní strany rozetřeme sýr.

  2. Mleté maso si osolíme, nastrouháme bramboru a na malé kousky nakrájenou 1 papriku a 1 cibuli, smícháme a rozložíme na sýr, doprostřed položíme párek. Kapustičky si přeřízneme na půlky a párek nimi obložíme, srolujeme a omotáme nití, aby nám mleté maso nelezlo ven. Celou roládu posypeme trochu zázvozem a celou jí omatláme sušeným rozmarýnem.

  3. Takto připravenou roládu dáme opéct na olej, kde jsme před tím osmažili cibuli, opečeme jí po všech stranách, zalijeme vodou, tu osolíme a dusíme tak 30 minut. Pak přidáme česnek na plátky, druhou papriku na kostičky a vhodíme větvičku rozmarýnu, je-li třeba dolejeme vodu a dusíme dál.

  4. Ke konci dušení, kdy už je roláda měkká, dáme do trošky vody mouku, promícháme, omáčku zahustíme, dochutíme a necháme ještě povařit.

Poznámka

Tak jsem si včera dokázala, že roládu jde naplnit i s minimálně surovinami(zbytky), které doma máme a vyšla mi z toho dobrota, kterou budu ne jednou opakovat!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí roláda v omáčce s vůní rozmarýnu

  • mysulka mysulka

  • mneneznas mneneznas

    :yes::yes::-)) bodík

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Nádherný recept:-pvoní to až sem;-)+5:yes::yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Pěkná roládička:-p+1:yes:

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Super ,mám rolády jak-koli naplněné rádky.A že se dají opravdu naplnit čímkoli .:yes: Nádherné balíčky.:-pPokud se sežene hovězí péro,je to lahůdka.Je to část masa,které má uprostřed takovou kližku. A patří mezi přední maso.Tedy podle řezníků.Traduje se o něm taková říkačka,ale nedovolím si to tu napsat.:-8:-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    cathleen, když jsem pomáhala v restauraci, taky jsem to tak dělala hlavně s roštěnou. Ne vždy byla z mladého býka a pak jsme se zapotili, aby byla měkká.. takhle to bylo vždy super. Bibi, úžasný recept navíc z předního masa, které nemá chybu, aspoň pro mne ne;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Cathleen, taky to tak někdy dělám, ale tohle bylo momentální rozhodnutí, během dopoledne;-) tak masíko neodpočívalo. Jinak se dá také potřít máslem a pokapat citronem:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    :-)Bibi:yes::yes:
    Já si hovězí plát na roládu předem potřu olejem a takhle ošetřenou uložím na dva dny do lednice. Až pak solím a plním a masko je velice brzo křehké.

    Odpovědět

Tématické fráze: hovězí rolada recepty hovězí roláda hovězí na rozmarynu hovězí maso na rozmarýnu hovězí péro hovězí roláda apetit hovězí roláda recept hovězí maso recepty recept na hovězí roládu hovězí maso na roládu maso na hovězí roládu roláda z hovězího masa roláda apetito hovezi rolada hovězí přední roláda hovězí roštěná apetit omacky k hovězí roládě hovězí rozmarýn hovezi rolady hovezi maso rozmaryn

Zapomněl/a jsem heslo