Domácí paštika s vepřovým masem
Recept ještě nebyl hodnocenPrvně jsem si kotletu nakrájela na kostky (klidně větší, stejně pak půjdou do mixéru), osolila ji, opepřila a na kousku másla kostky osmahla a pak dala stranou. Před…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Prvně jsem si kotletu nakrájela na kostky (klidně větší, stejně pak půjdou do mixéru), osolila ji, opepřila a na kousku másla kostky osmahla a pak dala stranou. Před…
Citron rozpůlíme, z poloviny vymačkáme šťávu, přidáme ostatní suroviny na marinádu a prošleháme. Stehýnka v kloubu přepůlíme, dáme do mísy a polijeme marinádou. Přidáme…
Z dijonské hořčice, sušeného rozmarýnu, tekutého medu, olivového oleje, citrónové šťávy, pomerančové šťávy, mletého černého pepře a strouhnutí citrónové i pomerančové…
Z dijonské hořčice, sušeného rozmarýnu, tekutého medu, olivového oleje, citrónové šťávy, pomerančové šťávy, mletého černého pepře a strouhnutí citrónové i pomerančové…
Vegetariánský pokrm je plný zdraví prospěšných živin a vitamínů. Přirozeně bezlepková pohanka je zapečená s brambory a zeleninou. Vše doplňuje lahodná smetana a…
Focaccia pochází z Itálie a dříve byla nazývaná také jako chléb chudých. Nyní se focaccia z kynutého těsta, ochucená olivovým olejem, hrubou solí a rozmarýnem, podává i…
Lososa se zeleninovým salátem a bramborami připravíme jednoduše na jednom plechu. Zeleninu okořeníme výraznou severoafrickou kořenicí směsí, která pečené zelenině dodá…
Sušené houby (pokud jsou nakrájené na velké kusy, natrhejte je na menší) zalijte 3mi hrnky vroucího zeleninového vývaru, přikryjte a nechte stát po dobu přípravy receptu…
Maso: Polovinu másla smícháme s bylinkami a solí. Prso rozřízneme tak, abychom měli tenčí větší plát, který potřeme bylinkovým máslem, opepříme a poklademe anglickou…
Sypké suroviny odměříme do mísy a promícháme. Přidáme všechny tekutiny a zaděláme kynuté těsto. Těstem naplníme formu na muffiny nebo mini biskupské chlebíčky, plníme…
Do pekárne dáme najprv tekuté ingrediencie , potom sypké. Pečieme na základnom programe .
Nejdřív si usmažíme na cibulce(trochu si jí můžeme nechat do pekáče k roládě) vejce, osolíme je a ještě do horkých rozmícháme tavený sýr dokud se nerozpustí, osolíme,…
V misce smícháme ingredience na marinádu. Každé prso rozpůlíme tak, aby vznikla jakási motýlí křídla, která z obou stran dkladně potřeme marinádou a v chladu necháme cca…
Brambory si uvaříme klidně den předem a studené nakrájíme s cibulí a česnekem na kolečka, brokolici na kousky a zelí na proužky. Vymažeme si pekáček a vyložíme ho…
Dýni zbavenou jader nakrájíme na 0,5 cm plátky (Hokkaido netřeba loupat). Česnek rozebereme na jednotlivé stroužky. Čerstvou brokolici rozebereme na malé růžičky a…
Fazole namočíme na 24 hodin. Uchováváme v lednici, aby nedošlo ke kvašení, příp. vyměníme 2-3x vodu. Druhý den přendáme zcezené fazole do PH. Maso nakrájíme na větší…
Králíka omyjeme, zbavíme tuku (není chutný), osušíme a nasekáme na menší kousky. Dáme do misky, zalijeme polovinou vína a uložíme do chladu na několik hodin, ideálně…
Panenku očistíme, zbavíme blan, jemně osolíme. Z koření a oleje připravíme marinádu, do které panenku přes noc naložíme.Naloženou panenku pak nakrájíme na cca 2 cm silné…
Stehýnkům na pár místech uděláme drobné zářezy, aby tam marináda mohla vniknout. Smícháme přísady na marinádu a přes noc v něm necháme stehýnka marinovat, pokud neusneme…
Z hovězího masa si uděláme plát na roládu a rozklepeme, po obou stranách osolíme, do vnitřní strany rozetřeme sýr. Mleté maso si osolíme, nastrouháme bramboru a na malé…
V hrnci rozpálime olej, pridáme cibuľu a dva strúčiky cesnaku pokrájané nadrobno, mäso na kocky a opražíme. Pridáme koreniny, paradajkový pretlak, ríbezľové želé,…
Maso naklepeme, osolíme, okořeníme pepřem, česnekem, kmínem. Do hrnečku nalijeme trochu balsamica, smočíme v něm prsty a vydatně jej vmasírujeme z obou stran do masa.…
Čirok propláchneme a nejlépe přes noc namočíme do studené vody. Poté vodu slijeme, čirok zalijeme zeleninovým vývarem a dáme vařit. Vaříme doměkka, asi 50-60 minut,…
1) Maso krátce opláchneme a osušíme utěrkou.Čtyři lžíce oleje rozpálíme na pánvi a řezy po obou stranách osmažíme do hněda a do křupava.Potom je vyjmeme,okořeníme…