Domácí gravlax & luxusní lahůdky z gravlaxu
Recept ještě nebyl hodnocenDomácí gravlax: Filet lososa omyjeme studenou vodou, pečlivě vysušíme a potřeme ze všech stran vodkou nebo rumem. Ten zabrání pomnožení případných bakterií. Z cukru,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Domácí gravlax: Filet lososa omyjeme studenou vodou, pečlivě vysušíme a potřeme ze všech stran vodkou nebo rumem. Ten zabrání pomnožení případných bakterií. Z cukru,…
Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky.V hrnci rozehřejeme olej, přidáme slaninu nakrájenou nadrobno, orestujeme a pak přihodíme připravenou zeleninu.Po chvilce…
Kuře a rýže je dvojice, která je dobře známá a tradiční. V tomto receptu však upečeme uzená stehna na hrušce a cibuli, kterým chuť dodá hřebíček. Rýži pak připravíme…
Černá čočka je bohatá nejen na vlákninu, ale také na bílkoviny. Pokud ji připravíte společně se zeleninou a cizrnou, získáte tak plnohodnotné a syté jídlo, ke kterému se…
Inspirace asijskou kuchyní dává v tomto receptu vzniknout výbornému jídlu i z jindy opomíjených zbytků sezónní zeleniny a trochy uvařené rýže. Vyzkoušejte sami doma, že…
Snadné rizoto nemusí být jen to, co známe ze školní jídelny. Chutné, výživné a dokonale barevné připravíme v kombinaci s červenou řepou. S kousky kuřecího masa a…
S podzimním sychravým počasím přichází ideální čas na složitější vydatná jídla jako je tento vrstvený koláč. Místo těsta použijeme zelné listy a prokládáme je vrstvami…
Jsou dny, kdy si potřebujeme odlehčit jídelníček a připravit třeba bezmasý pokrm. Inspirací nám může být i tento recept. Směs brokolice, žampionů, mrkve, pórku a další…
Typickou polévkou pro řeckou kuchyň je Avgolemono, kterou si můžete dopřát i v letních dnech, kuřecí polévka se žloutky, dochucená citronem, vás příjemně osvěží.…
Jarní polévka z kořenové zeleniny a kedlubny má intenzivní chuť a opravdu dokáže postavit na nohy. Lžíce kurkumy dodá polévce ten správný šmrnc. Nezbývá jen, než se s…
Šťavnaté pečené kuře na aromatickém lůžku z rýže a zeleniny. Jednoduché, vydatné jídlo z jednoho pekáče, které potěší rodinu bohatou chutí a snadnou přípravou.…
Variace na kološvárské zelí, které má kořeny v rumunském Sedmihradsku. V tomto receptu je obohacené o lesní houby a jako tradičně v něm najdete i kysané zelí a rýži.…
Mléčná rýžová kaše je rychlovkou, kterou najdeme na chladících pultech obchodů. Jednoduše si ji však můžete připravit i doma. Sice to déle trvá, ale chuť je úplně jinde.…
Rizoto s mletým masem je jednoduchý a sytý pokrm, který skvěle poslouží jako rychlý oběd i večeře pro celou rodinu. Spojuje šťavnaté maso, zeleninové lečo a rajčatový…
Tradiční pokrm maďarského původu, který si získal místo i v české kuchyni. Vrstvy mletého masa, kysaného zelí, rýže a smetany se při zapečení spojí do sytého jídla…
Rýži propláchneme a uvaříme ve slané vodě doměkka (já ji vařím v 1.5 násobku vody na nejnižší stupeň 15 minut a poté nechám 3 minuty pod pokličkou dojít). V hlubší…
Papriky očistíme, abychom je mohli plnit. Nadrobno pokrájíme cibulku a v míse smícháme s mletým masem a vejcem. Přidáme , dobře propranou rýží zhruba 1 - 2 sáčky. Rýži…
Tradiční hamburger se skládá z masové placky vložené mezi bulky, se zeleninou a dresingem. Tento recept je však inspirovaný havajskou kuchyní, kde se burger podává s…
Itálie v létě, kdo by to dokázal odmítnout? Ale nemusíte nutně jezdit k moři, s tímhle receptem si ji snadno uděláte doma. Jednoduché, ale přesto delikátní rizoto s…
Bez smažení, jen křehký rýžový papír, křupavá zelenina a rýže. Letní závitky jsou ideální lehké jídlo, které si snadno připravíte doma a přizpůsobíte své chuti. Tyto…
Nejrychlejší a nejsnadnější jídlo.Uvaříme rýži, kterou následně smícháme se zeleninou, kterou jsme před tím osmažili na cibulce.Rizoto dochutíme solí a pepřem. Podáváme…
Ze všech přísad, tedy z mletého masa, vajec, ovesných vloček, strouhanky, cibulky a rozmačkaného čenseku, si připravíme nádivku do paprik. Papriky omyjeme, osušíme a…
Recept je velmi jednoduchy a rychly. Nejdive si dam zvlast varit ryzi. Mezitim si v panvi wok orestuji na trose olivoveho oleje na platky cesnek, kdyz se rozvoni pridam…
Rýži jsem vařila tak 30 min ve vodě smíchané mlékem. Žloutky smícháme s jogurtem, z bílků uděláme sníh. Nastrouháme si citronovou kůru. Do vychladlé rýže postupně…