Plněná kuřecí prsa a smetanová omáčka
Recept ještě nebyl hodnocenChybí vám inspirace na lehké a chutné jídlo z kuřecího masa? Zkuste řízky naplněné sýrem, pečené ve směsi másla a oleje a podávané spolu s okořeněnou rýží. Připravte je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Chybí vám inspirace na lehké a chutné jídlo z kuřecího masa? Zkuste řízky naplněné sýrem, pečené ve směsi másla a oleje a podávané spolu s okořeněnou rýží. Připravte je…
Cuketu umyjeme, pozdĺžne prekrojíme, vydlabeme semená, osolíme, necháme odstáť, vodu vylejeme, osušíme. Na oleji osmažíme na drobno pokrájanú cibuľu. (Určite by tomu…
Na oleji na silnom plameni za občasného miešania 5 min restujeme cuketu, na malé kocky narezané paradajky a na pásiky narezanú papriku.Pridáme ryžu, chilli, nasekaný…
Na pánev dáme olivový olej a nakrájíme na jemno šalotku (cibuli) a dáme do pánve. Až šalotka zesklovatí, přidáme rýži. Nejlépe kulatozrnnou, vhodnou na rizoto, má hodně…
V hlubší pánvi zahřejeme olej a na něm opečeme na drobno nakrájenou cibulku. Když zesklovatí, přidáme rýži a společně opečeme.Cuketu očistíme a nastrouháme na hrubo.…
Uvaříme rýži zvlášť v hrnci.Na cibuli, kterou zpěníme na sádle, případně i s trochou špeku, dáme podusit hlívu ústřičnou, nakrájenou na nudličky. Necháme cca 10 minut…
Klasický guláš z kvalitního masa, který je ozvláštněný sýrem a koriandrem. Můžete ho ještě zpestřit přidáním dalších surovin, např. hráškem nebo fazolkou, které vám…
S lákavou kombinací jemně upečené rýže a osvěžující zeleniny je tento pokrm nejen lahodný, ale také zdravý. Připravte si ho k obědu nebo k večeři a užijte si každý…
Rýže je oblíbenou přílohou, ale jak ji připravit, aby se nepřipálila nebo nerozvařila, zkrátka aby byla tak akorát? Pokud nemáte rýžovar, vyzkoušejte tento snadný a…
V osolené vodě uvaříme rýži podle návodu doměkka (či jako já, využijeme zbytek z předchozího dne).Salám a cibuli nakrájíme na kostičky a dáme společně opékat do kastrolu…
Černá čočka je bohatá nejen na vlákninu, ale také na bílkoviny. Pokud ji připravíte společně se zeleninou a cizrnou, získáte tak plnohodnotné a syté jídlo, ke kterému se…
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a prolisovaný nebo nakrájený česnek, přidáme mleté maso, promícháme, osolíme, přidáme chilli a kečup. Znovu promícháme a podlijeme…
Cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme na oleji.Hovězí maso nakrájíme na kostky, vložíme na cibuli, trochu podlijeme vodou. Podle chuti osolíme a opepříme, přidáme lžíci…
Přímo do pekáčku s výpekem přidáme nakrájenou cibuli, rýži, sůl a vodu. Pečeme v troubě pod pokličkou.Když je rýže skoro měkká, přidáme zeleninu, nakrájené maso a…
Uvaříme rýži podle návodu. Mezitím na oleji zpěníme pokrájenou cibulku, přidáme orestovat mleté maso (nebo jemně pokrájenou klobásu), maso osolíme a opepříme. K…
Tradiční balkánskou pochoutkou je djuveč s neodolatelnou kombinaci jemného koření, čerstvé zeleniny a šťavnatého masa. K tomuto sytému jídlu, které si vás podmaní svojí…
Do vody na rýži dáme 2 lžičky soli a lžičku kari pro obarvení, necháme vařit dle návodu. Než se rýže uvaří, nakrájíme cibuli na drobno a na pánvi zesklovatíme na menším…
Rýži uvaříme tak, jak jsme zvyklí a nad párou si rozehřejeme mraženou zeleninu. Na pánvi wok zahřejeme lžíci olivového oleje, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku,…
Vepřová kotleta na houbách je jedno z klasických jídel české kuchyně a můžeme jej podávat ve všední, ale i sváteční den. Zprudka opečené plátky masa dusíme s houbami a…
Běžným způsobem uvaříme rýži a necháme ji vychladnout.Papriky omyjeme, odstraníme semeník a nakrájíme na kostičky. Drobně nakrájíme cibulkou a petrželku. a fazolemi bez…
Rýži si uvaříme, tak jak jsme zvyklí, ale osolíme jen tošku. Rajčata nakrájíme na kousky, pórek také. Na pánev, nebo do hrnce dáme rajčata, pórek, pesto a zakápneme…
Rýži řadíme mezi přirozeně bezlepkové potraviny, tudíž je velmi vhodná pro lidi s celiakií, tedy intolerancí lepku. Snadným postupem si tak můžete připravit variantu…
Všechny ingredience dáme do 5 litrové nádoby(používám od okurek),zalejeme vychladlou cukrovou vodou.Zakryjeme celofánem a propícháme ho.Necháme 6 neděl v teple kvasit…
Kotletky osolíme, opepříme, potřeme z obou stran plnotučnou hořčicí a dáme na rozpálený olej osmahnout z obou stran. Jakmile je maso opečené z obou stran, vyndáme ho z…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Historie na talíři: Indiáni původně žili hlavně z kukuřice, fazolí a dýně. Bílí osadníci z Evropy přinesli sádlo, cukr a mouku a s tím i nemoci...
Top 3 klasické polévky pro rychlý a vydatný oběd
Výtečná čočková polévka: Provoněná majoránkou a dochucená zeleninou a párkem chutná fantasticky