Nálev na červenou řepu
Recept ještě nebyl hodnocenČervená řepa obsahuje velmi velké množství zdraví prospěšných látek, které lidské tělo potřebuje. Když se naskytne možnost uchovat ji na zimní období zpracováním podle…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 430 kJ / 342 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,00 g |
Tuky | 8,33 g |
– nasycené | 1,00 g |
– nenasycené | 7,33 g |
–– mononenasycené | 5,00 g |
–– polynenasycené | 2,33 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 33,33 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 67 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 40,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Červená řepa obsahuje velmi velké množství zdraví prospěšných látek, které lidské tělo potřebuje. Když se naskytne možnost uchovat ji na zimní období zpracováním podle…
Červená řepa je opravdu zdraví prospěšná zelenina, bohatá na spoustu vitamínů a minerálních látek. Červená řepa ve sladkokyselém nálevu je skvělou přílohou k pečenému…
Hrušky a jablka,oloupeme,nekrájíme,přidáme fenykl,skořici a vaříme v kojenecké vodě cca 35 min.(dokud jablka a hrušky nezměknou). Pak scedíme přebytečnou vodu…
Trhané maso využijeme v různých sendvičích, či burgerech. Nejlepší je, když maso budeme před pečením delší dobu marinovat. Fenyklová semínka dodají masu zajímavé, lehce…
Kuřecí maso očistíme a nakrájíme na velikost soust.V uzavíratelné misce z uvedených surovin smícháme marinádu, vložíme maso a důkladně obalíme ze všech stran. Misku…
1. Všechny druhy mouky a žitných otrub vsypte do větší mísy a promícháme. U prostřed vyhloubíme důlek a dejte do něj rozdrobené droždí prozpuštěné ve třech lžících…
Výrazná kořeněná marináda na drůbeží maso zachutná milovníkům lehce orientálního nádechu jídla. Přílohou k připravenému kuřecímu masu může být klasická rýže nebo…
Pomazánka z černých fazolí, karamelizované cibule a fenyklu je velmi snadná a rychlá, pokud máte připravené fazole dopředu. Ale když máte fazole jen sušené, tak na cca…
Květák rozebereme na růžičky, důkladně propereme a vaříme 15min v páře. Hotový květák vidličkou nebo mačkadlem na bramborovou kaši rozmačkáme na menší kousky, ale ne na…
Začneme den předem. Stroužky česneku po oloupání podélně nakrájíme na malé klínky a maso jimi prošpikujeme. Pět lžic oleje promícháme s citronovou šťávou, částí…
V rozehřátém oleji orestujeme nasekanou cibuli, přidáme plátky česneku, chilli a chviličku restujeme. Přidáme všechno koření a zalijeme vývarem, přivedeme k varu.…
Do hmoždíře dáme sůl, kmín, koriandr, fenykl, chilli a drtíme, aby se vše spojilo. Přidáme sušený tymián. Ocásky kuchyňsky upravíme, směs vetřeme do masa, pokapeme…
Nevýraznou a jemnou chuť pangase doplníme grilovacím kořením, česnekem, voňavým libečkem a fenyklovými semínky. Pak už jen stačí zapéct v troubě pod grilem dokřupava a…
1) Podélně rozčtvťte lilek a odkrojte stopku na konci čtvrtin. Z konce čtvrtin odkrojte 5 cm kousek. Přepulte zbývající část čtvrtin a nakrájejte je taktéž na 5 cm…
Tato fenyklovo-mrkvová polévka je ideálním spojením svěžesti fenyklu a sladkosti mrkve, obohacené o krémovou smetanu, která jí dodává jemnost a plnou chuť. Je perfektní…
Červená řepa je díky svému obsahu zdraví prospěšných látek ideální surovinou, na kterou bychom neměli zapomínat. Připravit z ní můžeme například lahodnou polévku, do…
Zázvor omyjte a očistěte. Koření a zázvor roztlučte nahrubo v hmoždíři nebo umelte nahrubo v čistém mlýnku na kávu. Studenou vodu přiveďte na hořáku k varu, přisypte…
1. Stroužky česneku nakrájíme na klínky. Maso rozdělíme na dvě poloviny (kvůli následujícímu opékání). Do masa uděláme nožem hluboké zářezy a klínky tam vmáčkneme.…
Tento vydatný a chutný oběd připravíme zcela bez masa. Dušenou červenou řepu ochutíme aromatickým fenyklem. Řepu podáváme s vařenou rýží a bílými fazolemi, které pro…
Troubu předehřejte na 140°C a plech vyložte pečícím papírem. Houby očistěte a včetně nožiček nakrájejte na plátky (3 - 5 mm silné). Cibuli a 2 stroužky česneku…
Nejdříve připravte náplň. Ve větší pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm shiitake a pórek. Musí úplně změknout, na středním plameni to trvá asi 10 minut. Přidejte sůl…
V hmoždíři rozdrťte fenyklová semínka a rozmarýn. V misce smíchejte med, rozmačkaný česnek, koření, sůl a pepř podle chuti a pomažte touto pastou panenky. Vložte je do…
Uvařené brambory rozmačkejte, přidejte fenykl, kopr, nasekanou pažitku, sůl, pepř, olej a kůru z půlky citronu (dobře omyjte!). Plech vyložte pečícím papírem, hmotu na…
1.Cibuli, fenykl a mrkev očistíme a nakrájíme na kostičky. Rajčata spaříme, oloupeme a také nakrájíme. Česnek rozmáčkneme nožem a nasekáme najemno. 2. Na olivovém…