Bramborové šišky / noky s ořechovou strouhankou
Recept ještě nebyl hodnocenBrambory ve slupce uvaříme doměkka, slijeme a necháme zchladnout. Pak oloupeme a nastrouháme. Nejlepší jsou brambory vařené den předem a moučnaté. Nové brambory na noky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Brambory ve slupce uvaříme doměkka, slijeme a necháme zchladnout. Pak oloupeme a nastrouháme. Nejlepší jsou brambory vařené den předem a moučnaté. Nové brambory na noky…
Promícháme povolené máslo a cukr, přidáme vejce a skořici. Smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme k máslovému základu a vypracujeme těsto. Roztlačíme ho rukama do …
V robotu na jemno rozmixujeme nasekané mandle, mandlovou moučku, oba cukry, koření, z řádně vydrhnutého pomeranče jemně nastrouhanou kůru a bílky. Troubu rozehřejeme na…
Mouku nasypeme do mísy, promícháme se špetkou soli a uprostřed uděláme důlek, do kterého nasypeme vanilkový cukr, rozdrobíme droždí a zalijeme polovinou vlažné vody.…
Jablka omyjeme, oloupeme, rozčvrtíme, odstraníme jádřince, nastrouháme na hrubším struhadle a vymačkáme šťávu. Kdoule omyjeme, oloupeme, rozčtvrtíme, vypeckujeme a…
Náplň pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií. Čistú utierku namočíme do studenej vody a vyžmýkame. Rozložíme ju na dosku. Ryžový papier ukladáme na vlhkú utierku…
Na oleji zpěníme cibuli, česnek a chilli papričku.Přidáme pokrájená rajčata, citr. šťávu, cukr, skořici, sůl a pepř.Nezakrytou omáčku necháme povařit na mírném ohni 15…
Cuketu nahrubo nastrouháme a se lžičkou soli necháme vypotit cca 20 minut. Pak razantně vymačkáme. Sýr rozmixujeme s vejci. Smícháme v misce všechny suroviny, mícháme…
Očištěné maso nakrájíme na nudličky, osolíme a okořeníme. Cibuli nakrájíme na měsíčky, nasekáme papričku a česnek, špek nakrájíme na kostičky.Do hluboké pánve dáme olej,…
Dětskou krupičku vsypeme do mléka, za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme cca 5 minut. Mléko dáme dle potřeby, má vzniknout středně hustá kaše. Nakonec přidáme…
1. Troubu předehřejeme na 180°C a čtvercový plech na pečení (vel. 21x21 cm) vyložíme alobalem nebo pečícím papírem tak, aby na protilehlých stranách přesahoval. 2.…
Predahrat si troubu na 200 °C. Vytrit rozpinaci formu na dorty tukem. Dat do misy tvaroh, podmasli, cukr, tekute maslo a tekutou vanilku a vse dobre zamichat bud rucne…
Jáhly třikrát prolijeme horkou vodou a vsypeme do studeného mléka.Postavíme na plamen, přidáme máslo, trochu soli a za stálého míchání svaříme na kaši asi 15 minut.Do…
Ve vodě rozmícháme lžičku cukru, všechno droždí a asi lžíci mouky (vše z přichystaného, odváženého množství) a 30 minut necháme kvásek pracovat.Zatím si připravíme…
Vyšleháme vejce s vanilkovým a krupicovým cukrem. Poté přidáme olej, mléko, jogurt.Přidáme všechny suché suroviny, které jsme smíchali dohromady. Nakonec vmícháme…
Jednou za čas je chuť na nějaký sladký oběd. Zvláště pak v létě a na začátku podzimu, kdy dozrává spousta druhů ovoce. Klasický nákyp je spojením výše zmíněného. V tomto…
Lívance jsou jedním z nejoblíbenějších moučníků. Nadýchané těsto, kvalitní olej na smažení a dozdobení oblíbenými pochutinami - to vše dělá z obyčejných smažených…
Broskve oloupeme, přepůlíme, vyjmeme pecku a nakrájíme je na menší kousky. Pokud slupka pevně drží, tak broskve blanšírujeme. Ponoříme je do vařící vody, ihned vyjmeme a…
Urodilo se vám letos hodně jablek? Připravte z nich povidla, díky kterým budete moci úrodu využívat po delší dobu. Povidla můžete použít jako sladkou pomazánku na pečivo…
Indická kuchyně si získává v naší kuchyni stále větší oblíbenost pro svoji exotickou vůni a chuť. Navíc je velmi zdravá a kromě léčivého a zdravého koření nás okouzlí…
Perníčky máčené v čokoládové polevě a slepované marmeládou dle vaší chuti, jsou příjemně sladké a chutnají po medu. Na sváteční tabuli se bude doslova vyjímat a odměnou…
Další z řádky skvělých receptů na letní moučník s ovocem. Drobenka s mandlovými lupínky povznese chuťový zážitek zase o několik levelů výše. Stačí jen rozpálit troubu,…
Těsto zpracujeme dle zvyklostí či v pekárně, necháme vykynout.Rozválíme na úzký pás, který potřeme rozpuštěným máslem (jen trochu, zbytek necháme na potírání rozet)) a…
Nejvíce oblíbenou vůní Vánoc je bezesporu skořice. Připravte si proto skořicové sušenky, které provoní celý byt touhle úžasně vonící sušenou kůrou. Jsou snadno a rychle…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Holka u plotny radí: Jak na nejlepší žemlovku? Zkuste to bez rohlíků a přidejte smetanu a rum!
Pajšl aneb Plíčky na smetaně: Směs vnitřností v lahodné a lehce nakyslé smetanové omáčce překvapí jemnou chutí
Šéf Zdeněk Pohlreich se vrací! Máme fotky z natáčení nového pořadu i rozhovor s režisérem. Proč nemusel na place křičet?