Ovesná kaše nasladko
Recept ještě nebyl hodnocenZdravou kaši z ovesných vloček ochucenou mletou skořicí můžete připravit nejen na snídani, ale i oběd či svačinu. Bude chutnat jak dospělým, tak i dětem. Kaše krásně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zdravou kaši z ovesných vloček ochucenou mletou skořicí můžete připravit nejen na snídani, ale i oběd či svačinu. Bude chutnat jak dospělým, tak i dětem. Kaše krásně…
Spojení jemného lineckého těsta a voňavé jablečné náplně dává vzniknout dezertu, který potěší v každém ročním období. Jablečné linecké řezy jsou ideální ke kávě, na…
Mrkev je důkazem, že i zeleninu lze využít v moučnících. Dort s krásně vláčným mrkvovým korpusem s ořechy, jemným krémem z tvarohu a másla, ozdobený mandlovými lupínky,…
Dokonalá kombinace chutí v asijské marinádě dělá z těchto kuřecích křidélek pochoutku, od které se nebudete moci odtrhnout. Budete si chtít přidávat tak dlouho, dokud to…
Máslové těsto na štrúdl je zvláčněno bílým jogurtem. Zároveň není těsto slazeno, tudíž jej můžete použít na sladké, ale i slané varianty štrúdlů. Ze sladkých…
Strouhaný koláč se objevuje v různých obměnách. Autorka ho sem přidala pro ty z vás, kteří mají stejně jako ona rádi, když je plech využitý do posledního kousku. Chuť…
Tvarohový nákyp s jablky je jako stvořený pro milovníky sladkých jídel. Voní skořicí a citronovou kůrou. Provoňte domov vůní podzimu a podávejte nákyp ještě teplý.…
Pokud máte rádi křehké cukroví a hledáte nějaký zajímavý recept, jste tu správně. Jemné máslové těsto voní po skořici, doplňuje ho meruňkový džem a také kousky sušených…
Pokud máte rádi křehké cukroví a hledáte nějaký zajímavý recept, jste tu správně. Jemné máslové těsto voní po skořici, doplňuje ho meruňkový džem a také kousky sušených…
Z lineckého těsta můžeme připravit spoustu sladkého cukroví, které na sváteční tabuli zaujme naše oči a potěší chuťové pohárky. Zdobená linecká kolečka, slepená…
Sušenky a perník nastrouháme najemno, přidáme nastrouhanou Margotku, skořici, brusinky, rum, pomerančovou šťávu a kůru.Přilijeme rozpuštěnou čokoládu s máslem a vše…
Nejprve nameleme ořechy, raději hruběji, aby byly v nádivce cítit. Poté sušenky Lotus, ty pro změnu jemně. Obojí smícháme s oběma cukry, solí a skořicí.Mléko přivedeme k…
Do mixéru vložíme sezamová semínka a sušené švestky.Vše rozmixujeme.Přidáme agávový sirup, skořici a opět mixujeme, dokud se nevytvoří celistvá hmota.Nyní můžeme mokrýma…
Těsto: z mléka, droždí a cukru uděláme kvásek, který přidáme do mísy s moukou, vanilkovým cukrem, změklým máslem a vejcem. Vypracujeme hladké tužší těsto, které necháme…
Plody kaki důkladně pod tekoucí vodou kartáčkem umyjeme a nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle.Pokud chceme, můžeme plody před strouháním oloupat. Do hlubšího…
Prísady na marinádu dáme do hrnca a zvaríme. Necháme vychladnúť. Potom do nej vložíme celé stehno a dáme 4–5 dní do chladu marinovať. Každý deň mäso otočíme.Pripravené…
Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Během šlehání přidáváme postupně vodu po lžících.Do ušlehané směsi pomalu zamícháme vařečkou mouku s práškem. Z jablek lehce…
Smetanu ušleháme, lehce ji promícháme se zakysanými smetanami a vanilkovým cukrem a podle chuti dosladíme. Dortovou formu vyložíme alobalovou fólií, dno poklademe…
Mleté maso smícháme s kořením a osolíme. Hodně ho prohněteme, abychom z něj dostali přebytečný vzduch a lépe nám držely kuličky.Na pánvi rozpálíme olej s curry pastou a…
Mísu vymažeme máslem a na spod dáme nakrájené tatranky.Poté v hrnci vaříme dýni s hrnkem jablečného džusu asi 15 minut. Dýni dáme na tatranky.Všechny suché suroviny…
Péci v troubě ne úplně naplno, podlévat vodou, aby se šťáva nepřipálila Příloha nesolená rýže přelitá výpekem.
Želatinové plátky namočte do mísy se studenou vodou a nechte je nabobtnat. Do hrnce s těžkým dnem vlijte všechnu smetanu a oslaďte 5 lžičkami třtinového cukru. …
Z oleje a mouky uděláme jíšku, zalejeme vodou a prošleháme se švestkovými povidly, okořeníme a mícháme dokud omáčka nezhoustne a neztmavne a nebudeme cítit chuť mouky,…
Z prosáté mouky, mléka, vejce, oleje, octa a soli vypracujeme na vále pružné těsto. Zadělané těsto přiklopíme nahřátým kastrolem a necháme asi 1/2 hodiny odpočinout.Na…