Jablkovo-makový koláč
Recept ještě nebyl hodnocenProsátou mouku smícháme s nakrájeným máslem a zbylými surovinami. Vytvoříme hladké těsto a necháme chvíli v lednici.Mezitím nastrouháme jablka. Mák spaříme vařícím…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Prosátou mouku smícháme s nakrájeným máslem a zbylými surovinami. Vytvoříme hladké těsto a necháme chvíli v lednici.Mezitím nastrouháme jablka. Mák spaříme vařícím…
TĚSTO:Ve středně velké míse smícháme mouku, máslo,vodu a z těsta vytvoříme hladkou kouli. Těsto rozdělíme na dva díly, jeden trochu větší než druhý. Na pomoučeném vále…
Všetky prísady na cesto dôkladne zmiesime a cesto dáme na chvíľu do chladničky odpočinúť ( len kým urobíme náplň ). Náplň : Cukor a vodu dáme variť. Do sirupu pridáme…
Smícháme sypké suroviny.Přidáme strouhanou mrkev a jablka s ostatními surovinami. Umícháme polotekuté těsto.Dortovou formu vymažeme kokosovým olejem a vysypeme…
Mouku smícháme s oběma prášky (prášek do pečiva + prášek do perníku), s kakaem a skořicí. Žloutky ušleháme s třtinovým cukrem do pěny. Postupně zašleháme horkou vodu,…
Hladkou mouku smícháme s cukrem, solí. Přidáme máslo, vajíčka, teplou vodu, ocet a vypracujeme hladké těsto. Těsto rozdělíme na čtyři díly, lehce poprášíme moukou a dáme…
Připravíme si kvásek - do vlažného mléka dáme cukr a rozdrobíme kvasnice. Necháme 15 minut stát, až kvasnice vzejdou = narostou :-) Do mísy si dáme mouku smíchanou se…
V misce vyšleháme vajíčka, mléko, muškátový oříšek, vanilkový extrakt a cukr. Máslo rozehřejeme v pánvi na středním plameni. Plátky toastového chleba namáčíme do…
Oloupaná jablka nakrájíme na drobné kostky. Máslo rozehřejeme. Mouku, krupici a cukr smícháme dohromady. Na plech s vyšším okrajem vyložený pečicím papírem nasypeme…
První připravíme směs koření. Vše dáme do malé misky a vše promícháme. V připravené míse důkladně promícháme všechny potřebné věci na marinádu a vložíme do ní na stejné…
Cuketu škrabkou oloupeme, zbavíme jádřince, nastrouháme do misky na hrubém struhadle, posolíme špetkou soli, pokapeme citronovou šťávou, lehce promícháme a necháme …
Na makovou náplň, přivedeme mléko téměř k varu, vsypeme do něj mletý mák a za stálého míchání vaříme cca 15 min. Do zhoustlé hmoty přisypeme cukry a skořici. Jeli náplň…
Na vál prosejem mouku, na ni nastrouháme tuk, nebo vlijeme olej, přidáme sůl, vodu a rychle zpracujeme těsto. Pokud je těsto řídké, přidáme mouku a dáme na chvíli…
Do mouky zamícháme prášek do pečiva, přidáme cukr, Heru, vejce, mléko a med.Z těchto surovin vypracujeme těsto a rozdělíme si ho na dvě poloviny.Na plech dáme pečící…
Kuře rozdělíme na 2 poloviny. Smícháme suroviny na marinádu. Maso a žampióny vložíme do nekovové misky, řádně zalijeme marinádou a uložíme přes noc do chladu.Kuře a…
Krůtí prsa nakrájíme na nudličky a orestujeme na rozehřátém oleji. Když je maso zlatavé, vyjmeme je a dáme bokem. Na výpeku orestujeme papriku nakrájenou na nudličky,…
Všetky prísady na cesto spolu vyšľaháme. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný pekáč. Jablká umyjeme, vyrežeme jaderníky a narežeme na malé kocôčky. Rozložíme…
Z mouky, hery, 110 g cukru krupice a žloutků vytvoříme těsto, které zabalíme do potravinové fólie a dáme na hodinu do mrazáku.Jablka oloupeme a rozkrojíme na měsíčky. V…
Omyjte a pokrájejte jahody na omáčku a vložte je do hrnce. Přidejte máslo a cukr a zahřívejte na mírném plameni. Vařte, až se jahody rozpadnou a omáčka zhoustne.Postavte…
1. Troubu předehřejeme na 230°C a plech vyložíme pečícím papírem. 2. Máslo nastrouháme na struhadle nahrubo. 3. Ve středně velké míse smícháme mléko a jogurt, a…
Smícháme mouku s cukrem, přidáme mléko, vejce a skořici. Důkladně (nejlépe ručním šlehačem) promícháme.Jablka oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na plátky nebo…
Mouku smícháme s oběma prášky do pečiva a do perníku, škrobovou moučkou, kakaem, kávou a strouhanými mandlemi. Máslo utřeme se skořicí, tlučeným hřebíčkem, sušeným…
Ovesné vločky namočíme na cca 15 minut do mléka, aby se rychleji uvařily.Do menšího hrnce nalijeme mléko, přidáme špetku soli, přidáme vločky, krupici a vaříme za…
Nejdříve nahruho nastrouháme jablka i se slupkou, k nim přidáváme hrubou krupici, může být i špaldová. Neuvádím množství, každé jablko jinak saje, přidáme dle potřeby.…
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Turecký med není jen sladká pouťová dobrota. Skvělý je i na Vánoce. Připravuje se snadno, chce to jen trochu trpělivosti při míchání
I šlehačka má svá tajemství. Na výrobu té domácí stačí dvě ingredience
Jídlo ve vlacích Českých drah může být zážitkem, říká šéfkuchař Tomáš Popp. Vždyť ho připravuje kuchařská reprezentace