Bramborové šišky s mákem a povidlovou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenBrambory nastrouháme na jemno a se všemi přísadami vypracujeme hladké nelepivé těsto. Uděláme válečky, které rozdělíme na stejné kousky a z těchto kousků uválíme šišky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Brambory nastrouháme na jemno a se všemi přísadami vypracujeme hladké nelepivé těsto. Uděláme válečky, které rozdělíme na stejné kousky a z těchto kousků uválíme šišky…
Mouku prosijte do větší mísy, přidejte skořici, prášek do pečiva a zamíchejte.V jiné míse vyšlehejte med, olej, vanilkový extrakt, mléko a vejce.Obsah obou mís spojte,…
Čeká vás rodinná oslava? Chcete se blýsknout výborným dortem jako od vyhlášeného cukráře Josefa Maršálka? Zkuste upéct tento. Postup vypadá náročně, ale následováním…
Léto se nese ve znamení příprav na zimu. Alespoň, co se týče zavařování a vaření marmelád a povidel. Když pak v zachmuřelém počasí dostanete chuť třeba na frgál, můžete…
Oříšků, kokosu a sušeného ovoce plné kuličky potěší každého, kdo má rád kombinaci těchto chutí. Jejich příprava je velmi snadná, těsto stačí nechat odležet v lednici,…
Z odpalovaného těsta jsou nejznámější snad věnečky s krémem. Zároveň z něj také můžete připravit i skvělé ovocné knedlíky. Dovnitř se hodí třeba meruňky, které jsou v…
Objevte kouzlo tradičního rýžového nákypu v kombinaci s čerstvými jahodami! Tento klasický dezert spojuje krémovou jemnost vařené rýže s osvěžujícími a sladkými jahodami…
Šťavnaté kousky krůtího masa, marinované v aromatické směsi bylinek a koření, jsou grilovány do zlatova a nabízejí lehkou a chutnou alternativu k tradičním grilovaným…
Kynuté ovocné knedlíky jsou lahodnou klasikou české kuchyně. Díky šetrné přípravě v páře zůstávají knedlíky krásně nadýchané a vláčné, zatímco uvnitř se ukrývá sladké…
Spojení sladkého voňavého karamelu, skořice a hrušek si jistě oblíbíte. Dezert připravíte během chvilky. Pěkně vypadá nazdobený karamelovým zdobením nebo čokoládou, v…
Klevela, nebo-li rozvařené ovoce s cukrem, je ideální způsob jak zpracovat přebytky sezónního ovoce. Hodí se jako náplň do různých moučníků nebo jí můžeme ochutit bílý…
Hustá omáčka zvaná čatní má svůj původ v Indii. Švestkové čatní je díky zázvoru lehce pikantní a dodá pokrmům zajímavou chuť. Hodí se k jakémukoliv druhu masa nebo k…
Lahodné smažené jablečné placičky jsou tak akorát sladké a příjemně voní po skořici. Jejich příprava je opravdu snadná a potěšíte jimi nejen dětské strávníky, ale také…
Na podzim a v zimě můžeme v obchodech objevit exotické jasně oranžové ovoce kaki. V tomto dortu ho přidáme do korpusu v zajímavé kombinaci s dýní a pomeranči, a také s…
Recept na lehké, dietní muffiny s ovesnými vločkami, které vás zasytí a zároveň se nemusíte bát, že by jste po nich přibrali. Jsou slazené medem a jablíčkem, ale jinak…
Hitem stánkového prodeje je v posledních letech trdelník z kynutého těsta. Tuto sladkou dobrotu, hojně obalenou ve směsi vlašských ořechů, cukru a skořice, si můžete…
Koláček s jablečnou náplní, přelitý směsí ze zakysané smetany, u vás doma určitě zaboduje. Ať už svým vzhledem, kde vynikají tři lahodné vrstvy, nebo vláčnou a šťavnatou…
Išelské dortíčky jsou lahodné rakouské cukroví pocházející z oblasti Bad Ischl, kde vznikly již v 19. století. Tyto jemné a křehké sušenky, plněné marmeládou a máčené v…
Znáte rozcuchanou nevěstu? Recept s dlouhou tradicí patří sice mezi ty obyčejnější, ale na chuti mu to rozhodně neubírá. Kombinace strouhaných brambor, jablíček, smetany…
Kynuté koláče nesmí chybět na svatbách, různých oslavách, nebo jen tak u odpolední kávy. Tuto tradiční sladkou pochoutku z české kuchyně všichni milují a každý si může…
Mrkvové řezy jsou oblíbeným a šťavnatým moučníkem. Zvlášť, pokud je doplníme lahodným krémem z mascarpone a šlehačky. Toto spojení je vskutku dokonalé. Tak neváhejte a…
Podle toho, kolik nám zbylo rýže přidáme mléko a trochu povaříme, dokud se mléko lehce nevsaje a odstavíme.Poté přidáme trochu másla, ovoce nakrájené na menší kousky,…
Ani diabetici si nemusejí odříkat sladké. Upečte jim třeba buchty plněné strouhanými jablky. Těsto připravíte z mandlové a kokosové mouky, cukr nahradíte xylitolem a…
Pohanku uvaříme v rostlinném mléce podle návodu na obalu.Pokud by se mléko při vaření odpařilo, ještě trochu přidáme. Sušené švestky pokrájíme.Před podáváním přidáme do…