Štrúdl z rýžového papíru
Recept ještě nebyl hodnocenNáplň pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií. Čistú utierku namočíme do studenej vody a vyžmýkame. Rozložíme ju na dosku. Ryžový papier ukladáme na vlhkú utierku…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Náplň pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií. Čistú utierku namočíme do studenej vody a vyžmýkame. Rozložíme ju na dosku. Ryžový papier ukladáme na vlhkú utierku…
Do mísy prosijeme mouku a uprostřed uděláme důlek, kde smícháme droždí s trochou mléka a lžičkou cukru. Necháme vykynout a přidáme zbytek cukru, mléka, sůl a sádlo.Těsto…
Náplň: Do kastrolu dáme citronovou šťávu a jablka nakrájená na kousky, promícháme. Přidáme cukr, skořici a máslo. Jablka vaříme za občasného míchání, dokud nejsou…
Náplň: Do kastrolu dáme citronovou šťávu a jablka nakrájená na kousky, promícháme. Přidáme cukr, skořici a máslo. Jablka vaříme za občasného míchání, dokud nejsou…
Nejdříve si připravte drobenku. Mouku a máslo zpracujte v robotu nebo ručně do konzistence vlhkého písku, do mísy přidejte cukr a vločky. Pak vše promíchejte vidličkou,…
Tato jednoduchá buchta na plech je ideálním moučníkem, pokud zrovna nemáte moc času. Suroviny na těsto stačí jen smíchat a vylít na plech. Po upečení perník polijeme…
Makovec je ze všech makových receptů nejoblíbenější a jeho příprava nejjednodušší. Naše milované makové moučníky sklízejí u nás obdiv, ale ve světě pozdvižení, neboť v…
Kynuté moravské koláče můžete připravit i bez složitého vážení surovin, stačí je odměřit hrníčky. Těsto, do kterého je přidaná smetana ke šlehání, je pružné a dobře se s…
Zakoupíme štramberské uši. Uvaříme hustější pudink a necháme vychladnout. Postupně plníme ucho. Nejdříve pudinkem, pak ovocem, ozdobíme šlehačkou, šlehačku mletou…
Dnes už není třeba si koření doma mlít (tlouct v hmoždíři), všechna se dají pohodlně koupit mletá - kromě paštik jsem si zvykla je používat i na obyčejné vaření, tím…
Do robota dáme všechny suroviny na těsto, Heru nakrájenou na kostičky, a hněteme. Těsto musí být hladké a nesmí se lepit na stěny. Z těsta uděláme bochánek a pod…
Mouky nasypeme do mísy, přidáme citronovou kůru, sůl, vanilkový cukr a vše promícháme. Uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme žloutek, rozdrobíme droždí a přidáme…
Dětskou krupičku vsypeme do mléka, za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme cca 5 minut. Mléko dáme dle potřeby, má vzniknout středně hustá kaše. Nakonec přidáme…
Švestkové chutney je sladkokyselá a kořeněná pochoutka, která skvěle doplní vaše podzimní i letní menu. Hodí se ke grilovanému i pečenému masu. Chutney má výraznou…
Suroviny na těsto dáme v tomto pořadí do pekárny a zapneme program TĚSTO. V době kynutí těsta si připravíme skořicovou drobenku a krém. Suroviny na drobenku dáme do…
Všetky prísady na cesto vyšľaháme a cesto vylejeme na vymastený plech.Posypeme na malé kocôčky (asi 1x1x1 cm) nakrájanými jablkami.Prísady na drobenku spracujeme a koláč…
Musaka je pokrm ze slunného Řecka, sice náročnější na přípravu, odměnou vám však bude chuťově vyvážená směs mletého masa, brambor, lilku, cuket a rajčat, vrstvené v…
Rýži mírně osolíme, přidáme mléko a za stálého míchání vaříme do změknutí rýže. Během míchání přidáme cukr. Uvařenou rýži necháme vychladnout.Mezitím oloupeme jablka a…
Další z řádky skvělých receptů na letní moučník s ovocem. Drobenka s mandlovými lupínky povznese chuťový zážitek zase o několik levelů výše. Stačí jen rozpálit troubu,…
O tomto moučníku se vám budou zdát ty nejsladší sny. Příprava se může zdát složitá, ale není, přesvědčte se o tom sami. Obrácený jablečný koláč je doplněný jemným…
Tato vláčná cuketová buchta je tak jednoduchá, že ji zvládne upéct každý. Všechny suroviny stačí jen smíchat v míse a nalít na plech. Upečená je za půl hodiny a vy tak…
Příprava této oblíbené cukrovinky je poměrně snadná. Stačí se držet postupu, vybavit se teploměrem a při přípravě dodržovat dané teploty. Výsledkem je báječné mlsání,…
Fazole předem namočíme do studené vody, poté slijeme a necháme aspoň 24 hodin bobtnat, dokud nevzniknou asi 1 cm klíčky. Průběžně proplachujeme čerstvou vodou.V hrnci…
Tvaroh ušleháme s cukrem, mlékem a žloutky, pak přidáme sníh z bílků.V mléce rozšleháme žloutky a namáčíme do nich nakrájenou vánočku. (z vánočky je žemlovka ještě…