Datlové měsíční koláčky (Mooncake)
Recept ještě nebyl hodnocenKřehké cukroví, které zaujme svou chutí, vzhledem i netradiční náplní. Máslové těsto voní po růžové vodě a doplní jej datlová náplň se skořicí. K vytvarování nám pak…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Křehké cukroví, které zaujme svou chutí, vzhledem i netradiční náplní. Máslové těsto voní po růžové vodě a doplní jej datlová náplň se skořicí. K vytvarování nám pak…
Milovníci pudinkových moučníků zpozorněte. V těchto řezech se chuť nadýchaného piškotu snoubí s vanilkovým pudinkem, zakysanou smetanou a čokoládou. Dokonalé spojení…
S každým soustem tohoto rýžového nákypu se vrátíte do dětství a vzpomenete si na maminku. Sladká rýže zapečená s jablky, brusinkami a tvarohem chutná skvěle teplá i po…
Sametová, hutná, s jemně nakyslou chutí a s báječnou schopností ztuhnout – to je zakysaná smetana. Zakysanka je v kombinaci s tvarohem a ovocem královnou pohárů a…
Hledáte inspiraci na opravdu rychlý a výborný moučník? Vyzkoušejte tento recept na buchtu, která je do hodinky na stole. Díky jablkům je krásně vláčná a zdobení z…
Výborný závin plněný pudinkem a jablky na vás čeká v tomto receptu. Moučník, který můžete během hodiny servírovat návštěvě či rodině. Stačí mít doma listové těsto,…
Kakaové slepované cukroví je oblíbená klasika, která nesmí chybět na žádném vánočním stole. Jemné kakaové těsto se rozplývá na jazyku, stejně jako pikantní marmeláda.…
Pečená ovocná směs s jablky, broskvemi, jahodami a ostružinami provoněná skořicí a hřebíčkem je skvělý způsob, jak zužitkovat letní úrodu. Po upečení ji stačí zamrazit…
Křehké máslové těsto je základem pro tento šťavnatý jablečný koláč pocházející z anglicky mluvících zemí. Náplní se všeobecně nedoporučuje šetřit, jablka totiž dělají…
Lahodná a rychlá povidla si snadno můžete připravit z nasušených hrušek a jablek. V tomto receptu navíc odpadá časově náročnější zavařování. Hotová povidla si jednoduše…
Může snad existovat jednodušší recept na výborný moučník než je tento hrníčkový perník? Pár surovin, jedna mísa a hrneček, stačí vše zamíchat a upéct. Přípravu můžete…
Šťavnaté, dobře kořeněné plátky hovězího masa v omáčce připravené z cibulového základu, hořčice a vývaru jsou ideálním jídlem na nedělní oběd. I když příprava trvá…
Bábovkovou formu důkladně vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu necháme v dostatečném předstihu předehřát na 175 °C.Vejce s cukrem ušleháme do pěny a poté…
Jablečný štrúdl podle léty prověřeného receptu je křehoučký, vláčný a neodolatelně voní jablíčky, skořicí, rumem a ořechy. Před pečením závin potřeme rozšlehaným vejcem…
Ať už se chystáte na knedlíky či lívance, jistě vám přijde vhod ovocná omáčka, kterou hojně používaly naše babičky. Řeč je o tradičním žahouru, nejčastěji připraveném z…
Naše placičky si můžete dopřát jen tak samotné, skvěle se však hodí i k čaji či kávě. Křupavé jsou díky cukru, který se na jejich povrchu částečně rozpustí na karamel.…
Pletenec pečený ve formě nás na řezu zaujme krásnou kresbou náplně. Pro tento moučník jinak řečený "babka" si můžeme zvolit náplň ořechovou, makovou, povidlovou,…
Na oleji si na mírném plameni osmahněte cibulku do zlatova. Když je cibulka lehce zlatavá, tak přidejte plechovku loupaných rajčat. Pokud použijte celá rajčata, tak je…
Zpestřete si kávu po nedělním obědě moučníkem. Upečte jablečný koláč, který již za hodinu provoní váš domov skořicí a vanilkou a vykouzlí úsměv na tváři nejenom vám, ale…
Skořice k Vánocům prostě patří. Připravte si rychlá skořicová kolečka, která provoní celý váš byt a navodí pravou sváteční atmosféru. Křehké těsto s mandlemi se…
Skořice k Vánocům prostě patří. Připravte si rychlá skořicová kolečka, která provoní celý váš byt a navodí pravou sváteční atmosféru. Křehké těsto s mandlemi se…
Křehký mřížkový koláč je oblíbenou klasikou v kavárnách i bistrech. Sladkému máslovému těstu v kombinaci se skořicovými jablky odolá jen málokdo. Upečte si jej i doma.…
Nekynuté koláčky z těsta se strouhanou mrkví voní po skořici, povidlech a perníkovém koření. Trocha práce za tu dobrotu rozhodně stojí, navíc budou i vítaným pohoštěním…
Z bílků ušleháme tuhý sníh.Žloutky společně s cukrem vyšleháme do krémové konzistence.K vyšlehaným žloutkům přidáme nastrouhanou citronovou kůru, mleté mandle a skořici.…