Jablečný koláč s tvarohem
Recept ještě nebyl hodnocenJablka, která sklidíme na sklonku léta zpracujeme nejen na zimu, ale také z nich zrovna připravíme skvělý moučník. Jedním takovým může být tento drobenkový s vrstvou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jablka, která sklidíme na sklonku léta zpracujeme nejen na zimu, ale také z nich zrovna připravíme skvělý moučník. Jedním takovým může být tento drobenkový s vrstvou…
Každá pekařka má svůj oblíbený a k dokonalosti dovedený recept na voňavé perníčky. Ale snad všechny recepty mají jedno společné, a to, aby byly perníčky ihned měkké. V…
Řezy z lineckého těsta, pokryté svěží malinovou či rybízovou zavařeninou a sněhovou náplní s ořechy, jsou někdy nazývané také jako Londýnské řezy. Jedná se o lahodné…
Recept na jeden z nejznámějších koláčů, který k nám doputoval až z anglicky mluvících zemí. V průběhu let u nás zdomácněl a jedno je jisté, s tímto jablečným koláčem se…
Mrkvové moučníky jsou díky své vláčnosti velmi oblíbené a hřejivá skořice je řadí spíše do podzimního období. Máme pro vás inspiraci na šťavnatý mrkvový koláč, ve kterém…
Jednoduché a rychlé jogurtové těsto, ze kterého připravíte jak sladký, skořicí provoněný závin s jablky, tak slanou variantu se šunkou a sýrem. Milovníci sladkého i…
Perníčky slepované marmeládou a máčené v čokoládě jsou příjemně sladké a chutnají po medu. Nechte je odležet, budou ještě chutnější. Krásně ozdobí váš sváteční stůl a…
Tradiční sypaný koláč s jablky vonící máslem a skořicí zná jistě každá hospodyňka. Překvapte rodinu a připravte jim zdravější verzi s ovesnými vločkami. Ty celému…
Překvapte své blízké křehkými oválky z ořechového lineckého těsta. Oválky spojené máslovým krémem, provoněným mletou skořicí, jsou krásně ozdobené bílou čokoládovou…
Překvapte své blízké křehkými oválky z ořechového lineckého těsta. Oválky spojené máslovým krémem, provoněným mletou skořicí, jsou krásně ozdobené bílou čokoládovou…
Překvapte své blízké křehkými oválky z ořechového lineckého těsta. Oválky spojené máslovým krémem, provoněným mletou skořicí, jsou krásně ozdobené bílou čokoládovou…
Na vál nasypeme mouku. Já jsem namíchala třetinu Schär mix B a 2/3 Doves Farm bílá chlebová)Do mouky nastrouháme máslo, vyklopíme tvaroh, přidáme sůl, vajíčko, ocet a…
Banány patří mezi jedny z nejoblíbenějších druhů ovoce. Postupně jak banán dozrává, škrob se přeměňuje na cukr. Proto ho můžete použít místo mouky i místo cukru do…
Nevíte si rady se zásobou jablek? V tom případě vyzkoušejte osvědčený recept na skvělé jablečné řezy. Jsou jednoduché na přípravu, křehké, vláčné a mile starosvětské.…
Mezi vánoční cukroví, které nesmí o svátcích nikdy chybět, patří ořechové pracny. Voní po oříšcích a skořici, jsou krásně křehké a v ústech se lehce rozplynou. Upečené…
Příprava domácích karamelek je překvapivě jednoduchá. Stačí několik základních surovin, trochu trpělivosti a správně odhadnout hotovou konzistenci. Výsledkem je jemná…
Šlehačkové cukroví je jednoduché na přípravu. Je velmi rychle hotové, ale uvidíte že bude také velmi rychle snědené. Upečte ho raději rovnou ze dvou dávek, ať stihnete…
Se švestkami se dá v kuchyni kouzlit, ale klasika nikdy neomrzí. Upečte si s námi tradiční český koláč, ve kterém nesmí chybět máslová drobenka a skořice. Tento…
Z lineckého těsta můžeme připravit různé druhy cukroví. Čokoládové linecké obdélníčky s arašídovou pomazánkou, plné nasekaných arašíd, vás příjemně překvapí svou chutí a…
Žloutky s moučkovým a vanilkovým cukrem dejte do šlehače. Ingredience vyšlehejte v hladkou lesklou pěnu.Přidejte salko, skořici a zhruba polovinu tuzemáku. Znovu…
Máte chuť na makový koláč, ale nechcete čekat, než vykyne těsto? Nechte droždí v lednici a upečte rychlou makovou buchtu s drobenkou. Přidat můžete i švestky, pokud je…
Brusinky namočíme do griotky, aby nabobtnaly. Do pánve vložíme máslo a zpěníme na něm jemně nasekanou cibuli. Přidáme očištěná játra, nakrájená na kousky a zprudka…
Plněné ořechy jsou klasické vánoční cukroví, které okouzlí křehkým těstem a lahodným máslovým krémem, příjemně vonícím po vanilce. Voňavé, jemné a vždy neodolatelné. Ze…
Máslo, smetanu, cukr a med dejte do hrnce a na malém plameni přiveďte k varu. Za stálého míchání vařte asi 5 minut, směs by měla být zlatavá a krémovitá. Odstavte z…