Růžičkový koláč s medovou polevou

Suroviny

Těsto:
250 ml mléka
80 g másla
1 vejce
špetka soli
500 g polohrubé mouky
100 g cukru
1 lžička citrónové kůry
30 g droždí
Náplň:
80 g másla
2 hrsti rozinek
2 hrsti sušeného ovoce (třešně, borůvky, brusinky,...)
skořice
Na potření:
asi 4 lžíce medu
2-3 lžíce rumu

Postup přípravy receptu

  1. Těsto připravíme v domácí pekárně. Do nádoby pekárny nalijeme mléko, rozpuštěné máslo, přidáme vejce, sůl, mouku, cukr, citronovou kůru a droždí. Zapneme program na těsto.

  2. Vykynuté těsto rozválíme na obdélník. 80 g másla necháme rozehřát a rozválené těsto s ním potřeme. Rozinky a sušené ovoce propláchneme vařící vodou, necháme dobře okapat a rovnoměrně nasypeme na těsto. Nakonec lehce zasypeme skořicí.
    Těsto svineme jako roládu a nakrájíme asi na 15 koleček.
    Dortovou formu vymažeme tukem a kolečka naskládáme do formy řeznou stranou nahoru. Necháme ještě asi 15 minut kynout a pak pečeme při 180°C 30-40 minut.

  3. V hrníčku rozmícháme med s rumem a hotový horký koláč ihned potřeme medovou polevou. Necháme vychladnout a můžeme podávat.
    Koláč je nejlepší čerstvý.

Komentáře k receptu Růžičkový koláč s medovou polevou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: la brioche rúžičkovy jablečny koláč děrovaný koláč s polevou růžičkový koláč kynutý koláč děrovany s čoko polevou jablkový růžičkový koláč jablečný ruzickovy koláč s jablky ruzickovy koláč s jablky jablečný koláč růžičkový buchta pudink a cukrová poleva