Cikánský řízek z vepřového masa
Recept ještě nebyl hodnocenPod názvem cikánský řízek se skrývají placičky s nudličkami ze směsi vepřového masa, okořeněné pálivou paprikou a kari. Dozlatova usmažené placičky podáváme s vařeným…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pod názvem cikánský řízek se skrývají placičky s nudličkami ze směsi vepřového masa, okořeněné pálivou paprikou a kari. Dozlatova usmažené placičky podáváme s vařeným…
Sklízíte ze své zahrádky jednu cuketu za druhou a nevíte co s nimi? V kuchyni se dá cuketa připravit na mnoho způsobů, smažená, vařená, pečená, grilovaná, dokonce i…
Škrob rozmíchejte ve 2 hrncích vody či zeleninového vývaru. V hrnci na středním plameni rozehřejte olivový olej, vložte šalotku a cibuli a opékejte asi 5 minut. Poté…
Maso nakrájíme na 2 mm tenké plátečky (lépe se krájí polozmrzlé). V misce maso rozmícháme s vejcem a škrobem, můžeme malinko naředit vodou, aby se maso lépe obalilo.…
Mraženou rybu necháme pomalu v lednici rozmrazit, osušíme papírovými utěrkami, nakrájíme, osolíme a opepříme.Nejprve z mouky a vejce uděláme husté těstíčko, dobře…
Křehké nudličky z vepřové kýty se restovaným pórkem v krémové nivové omáčce nabízejí bohatou a výraznou chuť. Tento rychlý a vydatný pokrm je ideální pro všední oběd i…
Šťavnaté kuličky z mletého masa s překvapivou kapustovou náplní, dodají klasickému jídlu nový rozměr. Hodí se k obědu, chutnají k večeři a potěší všechny, kdo mají rádi…
Sváteční polévka: očištěné a omyté droby, ořez a letky z kachny vložím do hrnce se studenou vodou. Do vody přidám cibuli, česnek, nové koření, bobkový list, pepř a…
Nejdříve zapneme troubu na 180°C, formu silně vymažeme a vysypeme polohrubou moukou. Připravíme tvarohovou náplň. Tvaroh, moučkový cukr, vanilkový cukr, škrob a žloutek…
Sójové kostky uvaříme v osolené vodě 20 minut. Scedíme, necháme vychladnout a poté z nich dobře vymačkáme přebytečnou vodu. Vejce smícháme s hořčicí, polévkovým…
Kuřecí prsa pokrájíme na nugetky a necháme 24hod marinovat. Druhý den si na oleji orestujeme nadrobno nasekanou cibuli, prolisovaný česnek a jemně nastrouhaný zázvor.…
Nejdříve připravíme náplň: maso nakrájíme na drobné, asi centimetrové kostičky a promícháme ho s kořením, worcestrem a olejem. Rozpálíme pánev a maso necháme na prudkém…
Vepřové maso v arašídové omáčce potěší milovníky netradičních chutí. Kombinace šťavnatého masa, křehké zeleniny a krémové omáčky z arašídového másla vytváří lahodné…
Na oleji osmažíme na kostky nakrájenou slaninu, ke které následně přidáme osmažit i očištěná, pokrájená játra.Po osmažení jater přidáme nasekaný česnek, tymián, hrubě…
Skleněné koule s figurkami, tekutinou a vločkami uvnitř známe všichni. Sněžítka ale můžeme připravit i v jedlé verzi, která navíc poslouží jako krásná ozdoba a svým…
Ze všech surovin zaděláme řidší lívancové těsto. Necháme 20 minut nakynout na teplém místě. Znovu promícháme, a pokud je těsto příliš husté, zředíme ještě trochou vody.…
Hovädzie mäso som umyla, osušila kuchynským papierom a nakrájala na porcie. Na panvicu som dala roztopiť na kocky nakrájanú slaninu, pridala som plátky mäsa a z oboch…
Do vlažnej vody dáme cukor, droždie, 1 Pl múky, rozmiešame a necháme stáť cca 20 minút. Múku preosejeme, vmiešame soľ, olej a kyslú smotanu a spolu s kváskom vymiesime…
Pokud vám zbyly bramborové knedlíky a vy nevíte co s nimi, pak můžete vyzkoušet následující recept. Smažené bramborové knedlíky v těstíčku jsou plněné šunkou a sýrem.…
Hovězí maso v pomalém hrnci je dokonalým pokrmem pro ty, kteří hledají bohatou a hlubokou chuť s minimální námahou. Pomalu vařené hovězí maso se v kombinaci s…
Vaření v páře je velmi šetrné a je vhodné i při různých dietách. Když do vody přidáme bylinky, bude ryba připravená na páře krásně vonět. Podáváme ji s křupavou vařenou…
Bramborové gnocchi s lososem a smetanovou omáčkou jsou skvělé jídlo, které vypadá slavnostně, ale zvládnete ho snadno doma. Domácí gnocchi s parmezánem, obalené jemnou…
Dýňový koláč je ideálním spojením podzimních chutí a domácího pohodlí. Jemná náplň z dýňového pyré je krásně kořeněná směsí skořice a zázvoru, což koláči dodává…
Kdo by nemiloval křupavé a voňavé bramboráky? Pokud je navíc doplníte lahodnou směsí z marinovaného vepřového masa a restované zeleniny, a na závěr zasypete čedarem,…