Žampiony plněné nivou
Recept ještě nebyl hodnocenŠampiňóny opláchneme vodou a odstránime stopky. Vnútro klobúkov pokvapkáme olivovým olejom a naplníme nivou, ktorú sme predtým nakrájali na maličké kocky.Takto naplnené…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Šampiňóny opláchneme vodou a odstránime stopky. Vnútro klobúkov pokvapkáme olivovým olejom a naplníme nivou, ktorú sme predtým nakrájali na maličké kocky.Takto naplnené…
Celá kuřecí prsa osolíme, opepříme, ze všech stran důkladně orestujeme na rozehřátém oleji a dáme bokem.Na výpeku zesklovatíme na jemno nakrájenou cibuli, přidáme stejně…
Maso naklepeme, po stranách trošku nařízneme, osolíme a opepříme.Do hlubší pánve dáme nakrájenou slaninu a opečeme, přidáme olej a nakrájenou cibuli najemno. Vše…
Salát řádně propereme ve vodě a osušíme. Přidáme nakrájená rajčata a do křupava opečenou anglickou slaninu.V misce smícháme hořčici, ocet a koření. Ušleháme a postupně…
Cibuli nakrájíme na drobno, slaninu na kostičky a zelí na proužky. Jednu cibuli zpěníme na kousku sádla a přidáme hlávkové zelí. Osolíme, posypeme kmínem a lehce…
Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky.V hrnci rozehřejeme olej, přidáme slaninu nakrájenou nadrobno, orestujeme a pak přihodíme připravenou zeleninu.Po chvilce…
Výborný a sytý oběd z jednoho pekáčku připravíme z brambor a dušeného kysaného zelí. Přidáme zeleninu, zalijeme vejci se smetanou a zapečeme. Před dopečením ještě jídlo…
Dýni omyjeme, vydlabeme a pokrájíme na měsíčky (plátky), které mírně osolíme (dle slanosti slaniny) a okořeníme podle vlastní chuti pepřem, paprikou, drceným kmínem,…
Na řezu vypadají naprosto fantasticky a barevně. Roládky z kuřecích prsou jsou vyloženy plátkem anglické slaniny a plněny směsí vařených vajíček, listového špenátu a…
Mouku vyšlehejte s vodou, osolte, opepřete, přidejte muškátový květ a vejce.Přes síto s velkými otvory protlačujte těsto do vroucí vody (pokud nemáte síto, dejte těsto…
Aromatický slaný závin, který při každém soustu křupne. Tukové těsto je zaděláno se světlým pivem a plněno skvělou náplní. Na tu podusíme hlávkové zelí a spolu se…
Roláda z vykostěného kuřete je lahodná pochoutka pro sváteční příležitost. Výhodou je, že bude chutnat za tepla i za studena. Naplnit ji můžete podle své chuti. V našem…
Šťavnaté závitky z vepřového masa ochucené hořčicí a plněné slaninou, sýrem a mrkví podáváme s jemnou smetanovou omáčkou z kořenové zeleniny. Jako přílohu můžeme použít…
Z tohoto těsta můžete smažit malé placičky, jako přílohu k obědu, nebo velké k samostatné večeři. Přidaná slanina, nebo jiná pokrájená uzenina, chuť domácích bramboráčků…
Pod názvem šamorínský rožeň se skrývají snadné špízy z vepřového masa, s klobásou a anglickou slaninu. Kousky masa zůstanou krásně šťavnaté a vašim strávníkům se budou…
Zapečené špecle s kuřecím masem a zeleninou jsou chutným a výživným pokrmem, který spojuje německou tradici se svěžestí čerstvých surovin. Tento recept kombinuje měkké…
Tento pokrm kombinuje šťavnatá kuřecí prsa s fazolkami, které jsou osmažené s česnekem a křupavou slaninou, což jim dodává bohatou a aromatickou chuť. Je ideální pro dny…
Toto jídlo díky pestrým barvám zaujme na první pohled. Cuketu, rajčata a anglickou slaninu posypeme sýrem a ke konci pečení zalijeme smetanovou zálivkou. Pokrm můžeme…
Vepřové koleno je opravdovou pochoutkou. Zvlášť, když jej připravíme tak, že se maso doslova rozpadá, ale přitom má i kůrčičku. To nám zajistí jeho předvaření a následné…
Žampiony zapečené se sýrem, vajíčky a anglickou slaninou jsou výborné jen tak samotné, nebo třeba s bramborovou kaší. Dobře poslouží i jako originální jednohubky. Navíc…
Zvěřina neodmyslitelně patří k podzimu. Má specifickou chuť i texturu, proto jí vyhovuje i intenzivní voňavé koření. Prsa divoké kachny jsou v úpravě sous-vide opravdová…
Zapečená růžičková kapusta se slaninou a vejci je vhodná jako hlavní chod k obědu nebo jako teplá večeře. Příprava je velmi jednouchá a pokrm je hotový do 30 minut.…
Rychlé a originální slané pohoštění z listového těsta, slaniny a sýru. Závitky podávejte napíchnuté na špejli teplé či vlažné a doplňte dipem dle vlastní chuti, nebo…
Zapékané kapustičky s anglickou slaninou a parmezánem se skvěle hodí jako příloha k masitým jídlům nebo spolu s bramborami jako lehká večeře. Místo slaniny můžete použít…