Tiramisu s bebe
Recept ještě nebyl hodnocenUvaříme si puding z 1 l mléka a 2 pudinků. Přichystáme si formu do které budeme tiramisu dělat (viz. obrázek). Na dno vyskládáme bebe sušenky. Puding necháme chvilku…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Uvaříme si puding z 1 l mléka a 2 pudinků. Přichystáme si formu do které budeme tiramisu dělat (viz. obrázek). Na dno vyskládáme bebe sušenky. Puding necháme chvilku…
Hotový korpus rozkrojíme na tři díly, které promažeme marmeládou a krémem (- máslo ušleháme s cukrem, přišleháme tvaroh a nakonec zapracujeme do tuha ušlehanou smetanu)…
Na oleji zesklovatíme nahrubo nakrájenou cibuli a přidáme nasolené a opepřené maso, kůží dolů. Opečeme, obrátíme, opět opečeme i z druhé strany a zalijeme vodou nebo…
Uvaříme kávu, přidáme likér, rum a cukr a necháme mírně zchladnout. Mísu vyložíme potravinářskou folií a do ní skládáme oblou stranou dolů piškoty namočené v kávě tak,…
Z chřestu odlomíme dřevnaté části a nakrájíme ho na menší kousky - několik hlaviček si necháme na ozdobu.V hrnci přivedeme k varu zeleninový vývar, nasypeme do něho…
Mouku prosijeme do mísy, uděláme v ní důlek, do kterého vlijeme žloutky, rum, 1−2 lžičky vody, přidáme cukr, špetku soli a citronovou kůru. Vše promícháme, přidáme na…
Originál tiramisu se dělá pouze z Mascarpone. Ale protože je dražší, můžeme volit i jiné varianty. Místo něj se dá použít kombinace 1 vanička neochuceného pomazánkového…
Bílky a špetku soli vyšleháme do pevného sněhu. Žloutky vyšleháme s cukrem do bělavé pěny, postupně všleháme vodu a olej, vmícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec…
V míse smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva a sůl. Přidáme mléko, olej, vejce a vše dobře promícháme.Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem…
Nejdříve připravíme omáčku Anglaise. Žloutky vložíme do kastrolku a umícháme je s cukrem do hladké světlé pěny. Smetanu nalijeme do jiného kastrolku, přidáme lžičku…
Osmahneme (já na sádle) nadrobno pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek a nastrouhanou mrkev. Přidáme maso, lžíci másla, necháme za stálého míchání propojit a zalijeme…
Sušenky rozdrtíme nebo rozmixujeme. Máslo rozpustíme a vylijeme ho do formy ( vhodná je např. rozevírací dortová nebo lze použít třeba zapékací formu, kterou vyložíme…
Z chřestu odlomíme dřevnaté části a uvaříme v osolené vodě se špetkou cukru na skus. Vyndáme z vody, vychladíme a nakrájíme. Hlavičky necháme vcelku.Maso nakrájíme na…
Do kastrolu se silným dnem nalijeme vodu,osolíme špetkou soli, přidáme tuk a přivedeme k varu. Do vroucí vody vsypeme najednou všechnu mouku a pilně mícháme, až se vše…
Cukr, změklé máslo a žloutek utřeme do pěny. Pak přidáme ostatní suroviny a ušleháme. Ke konci přidáme sníh z bílku. Plech s vyšším okrajem vyložíme pečicím papírem a…
Muffiny jsou vděčným moučníkem jak pro malé, tak i pro velké. Jejich příprava je snadná a můžete je připravit na nespočet způsobů a chutí. V tomto receptu jsou spojeny…
Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na plátky, osolíme a promícháme. Poté poklademe jednu vrstvu do pekáčku.Kotlety naklepeme, osolíme a položíme do pekáčku na…
Krém: Utřeme tvaroh s cukrem,vanilkovým cukrem a štávou z limetky.Ušleháme smetanu.Do tvarohové směsi přidáme jahody(bez štávy) a rošleháme,poté přidáme ušlehanou…
Maso důkladně sušte papírovými uterkami, rozmarýn, sůl a pepř vetřete do bůčku, především do zářezů v kůži. Maso posaďte do pekáče, nejlépe na mřížku nad pekáčkem a…
Utřeme vejce s cukrem a máslem. Přidáme zbylé ingredience a umícháme těsto. Mezitím si vymažeme a vysypeme plech. Rovnoměrně těsto rozmístíme a poklademe ovocem. ( U mě…
Žloutky vyšleháme s oběma cukry do pěny a pomalu přiléváme olej, bílky vyšleháme do tuhého sněhu. Do žloutkové pěny přisypeme mouku s práškem do pečiva a nakonec…
Kruhovou dortovou formu s odnímatelným dnem vymastěte a dno vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 °C. Čokoládu nalámejte do kastrůlku,…
Bílky vyšlehám na pomalé otáčky do pěny z větších bublinek, pak přidáme cukr a sůl a vyšleháme do tuhého sněhu. Potom vešleháme jeden žloutek po druhém. Nakonec lehce…
Den předem si připravte pařížskou šlehačku. Do větší teplovzdorné mísy (ale raději ne nerezové) nalijte obě šlehačky a přidejte 4 mléčné čokolády nalámané na malé kousky…