Naked barrel cake - nahý dort
Recept ještě nebyl hodnocenKorpus: odkaz, viz Poznámka Náplň: šlehačka - rostlinná, višňový džem Poleva ganache: 100ml šlehačky, 100ml čokolády svařené
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Korpus: odkaz, viz Poznámka Náplň: šlehačka - rostlinná, višňový džem Poleva ganache: 100ml šlehačky, 100ml čokolády svařené
Nejprve si den předem uvaříme tmavou šlehačku a to tak, že do kastrolku vlijeme šlehačky a přidáme kakao, dobře prošleháme a přivedeme k bodu varu. Odstavíme, ještě…
Korpus: všechny ingredience smícháme a vytvoříme hladké těsto, které rozdělíme na dvě části. Do jedné vmícháme sypké kapučíno ( případně trochu povolíme mlékem ) a obě…
Kampotský fermentovaný pepř je úžasné ochucovadlo pro milovníky pikantní chutí. Připravte si s jeho použitím kuřecí prsa s jemnou smetanovo-pepřovou omáčkou a pochopíte,…
Korpus: všechny ingredience smícháme a vytvoříme hladké těsto, které rozdělíme na dvě části. Do jedné vmícháme sypké kapučíno ( případně trochu povolíme mlékem ) a obě…
Rozehřejte troubu na 180 °C. Sušenky rozmixujeme v mixéru a přidáme rozpuštěné máslo. Mixujeme na hladké směsi. Rozprostřete sušenky na dno 26 cm kulaté formy a dáme…
Rozehřejte troubu na 180 °C. Sušenky rozmixujeme v mixéru a přidáme rozpuštěné máslo. Mixujeme na hladké směsi. Rozprostřete sušenky na dno 26 cm kulaté formy a dáme…
Formu si vytřeme olejem a vysypeme pomletými ořechy. Žloutky s cukrem umícháme do pěny, přidáme mouku (do které si zamícháme prášek do pečiva) + přidáme olej a mléko.…
Nejdříve připravíme krém: do smetany rozlámeme čokoládu, zahřejeme a za stálého míchání 1 minutu povaříme. Odstavíme, po částečném vychladnutí přelijeme do šlehací mísy…
Nejdříve připravíme krém: do smetany rozlámeme čokoládu, zahřejeme a za stálého míchání 1 minutu povaříme. Odstavíme, po částečném vychladnutí přelijeme do šlehací mísy…
Z piškotového těsta upečeme 3 korpusy - dva kulaté a jeden na plech obdélník. Kulaté 2x rozřízneme a naskládáme k sobě - viz fotopostup, plníme tvarohovou náplní a…
Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni. Necháme chvíli zchladit a nalijeme ji na potravinářskou fólii. Pomocí štětce rozetřeme v tenké vrstvě a necháme zavadnout.Nožem…
Rozdrtíme sušenky, smícháme je s rozpuštěným máslem a vymačkáme je na dno dortové formy, dáme do lednice. Odlijeme trošku mléka (z těch 200ml) a rozpustíme v něm…
Horké léto a ovocné mražené dobroty jdou perfektně k sobě. Pokud vám právě dozrává angrešt, zkuste připravit jednoduché domácí nanuky. Vodovou variantu zaměňte za…
Tento recept je velice nenáročný a zvládnout by ho měli i začátečníci. Podstatu dortu totiž tvoří obyčejný piškot s vysokou vrstvou velejemné ovocné pěny ztužené…
Nenechte se „rozhodit“, že v dortu není ani gram mouky; nahradily ji ořechy a mletá káva, která zde navrch plní úlohu koření. Opatrnost je pak na místě při prokrajování…
Nejprve vejce vyšleháme s cukry (medem) a šťávou i kůrou z citronu, přidáme všechny ingredience na korpus a spojíme v těsto, které vlijeme do vymazané a vysypané formy …
Kouzlo domácí zmrzliny je v tom, že ji můžete připravit z čehokoliv, co máte rádi. Jestli jste milovníci čokolády, je tato zmrzlina pro vás ta pravá. Pro více čokoládové…
Korpus: Oddělíme bílky od žloutků. Bílky společně s cukrem vyšleháme do pěny, do které lehce vmícháme žloutky. Mouku a kakao si přesypeme (společně) přes síto a…
Na lžíci másla osmažíme jemně nakrájenou cibulku, přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory, petržel a trochu drceného kmínu. Zalijeme polovinou vývaru a uvaříme…
Nejprve připravíme vhodnou nádobu. Já použila pekáček s vyndavacím dnem o rozměrech 25 x 25 cm, který vyložíme alobalem.Pudink uvaříme podle návodu, ale s použitím 800…
Do kastrůlku nalijeme 70 ml vody, přidáme třtinový cukr, nastrouhanou limetovou kůru a přivedeme k varu. Vaříme 3 minuty, poté přidáme limetovou šťávu a stáhneme z ohně.…