Svíčková na smetaně - Honzova improvizace
Recept ještě nebyl hodnocenMaso prošpikujte slaninou a orestujte na rozpáleném tuku ve velké panvi. Orestované maso vyndejte a vložte do pekáčku. Do pánve, ve které jste restovali maso přidejte…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso prošpikujte slaninou a orestujte na rozpáleném tuku ve velké panvi. Orestované maso vyndejte a vložte do pekáčku. Do pánve, ve které jste restovali maso přidejte…
Vejce s cukrem šleháme do bohaté, husté pěny.Přiléváme smetanu a zašleháváme do vaječné pěny.Mouky s práškem do pečiva promícháme, prosejeme a zašleháme do směsi vajec a…
Nejprve očistíme a vypeckujeme švestky (ryngle, blumy, slívy), dáme do kastrolu či hrnce, osladíme, dochutíme skořicí, vanilkovým cukrem, rumem, citronovou kůrou... a na…
Sušenky rozdrtíme nebo rozmixujeme. Máslo rozpustíme a vylijeme ho do formy ( vhodná je např. rozevírací dortová nebo lze použít třeba zapékací formu, kterou vyložíme…
Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka.Menší pekáček vymažeme olejem a vyskládáme částí brambor. Posypeme Podravkou. Pokud neobsahuje sůl, tak velmi lehce osolíme.Na…
Troubu zapneme na 180 ° C a plech (mám 34x34 cm) vyložíme papírem na pečení, na který lehce rozetřeme pár kapek oleje. Smícháme prosetou mouku s práškem do pečiva a…
V horkém létě přichází chuť na lehké, převážně nepečené, moučníky. Italské tiramisu se v poslední době těší velké oblibě a není divu. Jeho chuť, tvořená jemným…
Míša řezy, to je oblíbený moučník zejména u dětí, ale okouzlí i dospělé. Jakmile ochutnáte, v ústech se vám rozplyne kakaový piškot a svěží tvarohový krém. Pokud…
Brambory nakrájíme na větší kostky a dáme vařit s necelým půllitrem vody, kterou osolíme a přidáme koření.Brambory necháme vařit jen velmi krátce, přidáme k nim…
Jemný nadýchaný korpus s kokosovou chutí doplníme lahodným krémem z tvarohu. Osvěžující tón celého moučníku pak zajistí šťavnaté mandarinky. Před servírováním pak…
Kombinace křupavého květáku a jemných brambor, zapečených ve smetanové šlehačce, vytváří bohatou chuťovou kombinaci, která potěší všechny milovníky klasických českých…
Nepečené dezerty připravíme velmi snadno a rychle. Tento dort tvoří sušenkový korpus, lahodný jemný krém z mascarpone a šlehačky, a čerstvé sladkokyselé ostružiny,…
Roláda bez mouky je ideální pro všechny, kdo hledají lehký a bezlepkový dezert. Tato jemná a nadýchaná roláda je připravena z kvalitních ingrediencí, je plněná bohatým…
Recept na švestkový koláč z křehkého těsta, pečený v dortové formě a pokrytý vrstvou tvarohu a ovoce. Jeho příprava není složitá, jen je potřeba počítat s odpočinutím…
Čokoládové lanýže jsou vskutku delikátní pochoutkou. Pokud patříte k milovníkům čokoládového cukroví, jistě vás tento recept potěší. Z kvalitní čokolády a smetany…
Šlehačková bábovka s lískovými oříšky je dezert, který spojuje nadýchanou jemnost se svůdnou chutí oříšků. Ty navíc dodávají příjemnou křupavost a nezaměnitelnou vůni,…
Cheesecake patří mezi jeden z těch receptů, které mohou vypadat náročně. Existuje mnoho variant, pečené i nepečené varianty, ale ten klasický newyorský je naprosto…
Objevte kouzlo tradiční kuchyně s poctivou fazolovou polévkou podle babiččina receptu. Hutná, voňavá a plná chuti, připravená z pečlivě vybraných surovin a s kapkou…
Mrkvové řezy jsou oblíbeným a šťavnatým moučníkem. Zvlášť, pokud je doplníme lahodným krémem z mascarpone a šlehačky. Toto spojení je vskutku dokonalé. Tak neváhejte a…
Kdo již vyzkoušel připravit odpalované těsto, ví že to není žádný strašák začínajících kuchařů. Stačí dodržet několik zásad a zákusky se dozajista vydaří. Není dokonce…
Nejen boloňská omáčka se skvěle hodí ke špagetám, ale i krásně krémová smetanová omáčka, ochucená štědrou porcí čerstvé bazalky, se stane vaší oblíbenou variantou špaget…
Tyto zapékané těstoviny vám jistě zachutnají. Příprava je velmi snadná a jsou plné chutí. Zapečeme je s mletým masem, kapustou, nivou a salámem a přidáme i čerstvé…