Pomazánka od Fleků
Recept ještě nebyl hodnocenKdyž se pije dobré pivo, je k němu potřeba také dobrého jídla. Tato pronikavě vonící pomazánka s výraznou chutí se k němu skvěle hodí. Podáváme ji s křupavou topinkou,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Když se pije dobré pivo, je k němu potřeba také dobrého jídla. Tato pronikavě vonící pomazánka s výraznou chutí se k němu skvěle hodí. Podáváme ji s křupavou topinkou,…
Slaný koláč z listového těsta je skvělou volbou nejen k obědu, ale také na cesty. Chutná skvěle teplý i studený. Koláč obložený šunkou, sýrem, žampiony a olivami není…
Kuřecí maso nakrájíme na kousky, osolíme a necháme chvilku odstát. Nivu nastrouháme najemno. Cibuli nakrájíme na půlkolečka.V pánvičce rozehřejeme olej a kučecí kousky…
Čokoládový dort je taková klasika mezi dorty. Ale co takhle přidat tmavé pivo? Ozvláštní chuť dortu, zvláční korpus a rozhodně překvapí ty, kterým dort naservírujete.…
Oreo dort bez vajec je vláčný a výrazně čokoládový moučník, který potěší nejen milovníky legendárních sušenek, ale i ty, kdo se vyhýbají vejcím. Tento dort s jemným…
Na piškotový korpus oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh, ke žloutkům přidáme cukr a šleháme do pěny. Po chvíli přidáme olej a došleháme dohusta.…
Nakrájíme špek na úzké špalíčky, trošku seřízneme – dáme do mrazáku, aby šel pak zapíchnout. Maso řádně odblaníme. · Prošpikujeme - dlouhým úzkým nožem propíchneme maso…
Všechny suroviny na korpus jednoduše prošleháme. Těsto vylijeme na plech s pečícím papírem (měla jsem 25x34 cm) a pečeme na 190 st. cca 20-25 minut. Vyzkoušíme špejlí,…
Klasika - vařené brambory a vejce natvrdo omáčka: Do kastrůlku dám olej, tak, abych měla zalité dno, nechám prohřát, přidám mouku a za stálého míchání uvařím jíšku. …
Cibuli nakrájíme na měsíčky a na trošce oleje smažíme, dokud nebude hnědá.Pak přilijeme vývar, popř. vodu s masoxem, dobře rozmícháme, necháme chvíli za stálého míchání…
Rybí maso omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Máslo rozpustíme s olejem a opečeme na něm maso dorůžova, aby byla kůžička křupavá. Pak je přeložíme do pekáčku…
Mouku smícháme s kypřícím práškem, přidáme změklé máslo a ostatní suroviny a zpracujeme těsto. Necháme ho hodinu odpočinout v lednici. Pak vyválíme, vykrájíme kolečka a…
Vejce vyšlehejte s cukrem a horkou vodou do pěny. Vmíchejte mouku s kakaem a kypřícím práškem. Dortovou formu vytřete tukem a vysypejte hrubou moukou. Rozetřete do ní…
Šlehačku, cukry a tvaroh ušleháme šlehačem. Až začne houstnout, přidáme tolik mléka, aby krém nebyl ani řídký, ani moc hustý (čokoláda by pak protekla). Nalijeme do 6…
Suroviny na náplň ušleháme a necháme v ledničce.Mouku prosejeme do mísy, smícháme s cukrem, kakaem a kypřícím práškem. V mléce rozmícháme olej a žloutky a vlijeme do…
Na těsto smícháme všechny sypké suroviny, přidáme rozšlehaná vejce, olej a vodu a rozmícháme metličkou důkladně tak dlouho, až se všechny suroviny spojí. Těsto nalijeme…
Nakrájíme cibuli a maso na kostičky. Na sádle ve větším hrnci cibuli osmahneme, pak přidáme maso které zasypeme gulášovým kořením (celý balíček) a trochu orestujeme.…
Na olivovém oleji orestujeme cibuli a česnek. Kuřecí maso nakrájíme na kostky a přidáme k cibuli a česneku. Osolíme a opepříme. Restujeme do změknutí.Gnocchi uvaříme v…
Den předem si připravíme Pařížskou šlehačku: 1 smetanu vaříme za stálého míchání s bílou čokoládou a kouskem másla asi 1 min. Přelejeme do misky a dáme vychladit. Do…
Sumečka nakrájíme na kousky velikosti soust, očistíme pórek a nakrájíme na kolečka, hrášek propláchneme horkou vodou a necháme okapat.Rýži několikrát propereme a…
Játra očistíme a nakrájíme. Na lžíci másla zesklovatíme nakrájené šalotky, přidáme celé snítky tymiánu a ke konci posekaný česnek. Necháme rozvonět a přihodíme játra.…
Žampiony mezi houbami patří spíše k těm chuťově méně výrazným, proto je doplňujeme výraznějším kořením, nebo na zapékání volíme pikantní sýr. Podáváme s brambory a…
Svěží peprmintové bonbony obalené v čokoládové polevě můžete využít k přípravě těchto báječných pralinek. Bonbony rozpustíte spolu s čokoládou, tuto směs povaříte ve…
Nejšťavnatějším druhem vepřového masa je vepřová panenka. Marinovaná v cibuli, česneku, obalená v sušených bylinkách, vytvoří společně se smetanovo-žampionovou omáčkou…