Zelňačka z kysaného zelí
Recept ještě nebyl hodnocenNejprve uvařte na kostičky nakrájené, oloupané brambory.Poté dejte do hrnce zelí i s nálevem, zalijte ho vývarem (200 ml) a nechte vařit na mírném plamenu cca 10 minut…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejprve uvařte na kostičky nakrájené, oloupané brambory.Poté dejte do hrnce zelí i s nálevem, zalijte ho vývarem (200 ml) a nechte vařit na mírném plamenu cca 10 minut…
Maso nakrájíme na plátky, nařízneme kraje, naklepeme ,osolíme, opepříme, potřeme slabě plnotučnou hořčicí. Na každý plátek položíme plátek anglické slaniny, proužek…
Vlažné mléko smícháme ve vyšším hrnci nebo míse s rumem, cukrem, skořicí, citronovou kůrou a droždím. Přisypeme mouku, vše řádně promícháme v hladké těsto, hutnější než…
Z oleja a múky si pripravíme svetlú zásmažku, zriedime vodou a pasírovanými paradajkami.Rozšľaháme, privedieme do varu, osolíme, osladíme, pridáme bazalku.Dobre…
Hledáte recept na likér, který zahřeje tělo a potěší chuťové buňky? Připravili jsme pro vás recept na božský likér z ledových kaštanů. Když si nachystáte všechny…
Korpus: Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pričom postupne pridávame po 1 lyžici horúcej vody (spolu 5). Vmiešame orechy.Z bielkov vyšľaháme pevný sneh (ak obrátime misu…
Troubu zapneme na 180 ° C a plech (mám 34x34 cm) vyložíme papírem na pečení, na který lehce rozetřeme pár kapek oleje. Smícháme prosetou mouku s práškem do pečiva a…
Zapneme troubu na 180 °C a hluboký plech 23 x 32 cm vyložíme pečicím papírem.Na korpus rozdělíme vejce na bílky a žloutky. Ve šlehací míse nejprve ušleháme bílky se…
Těsto: Z prosáté mouky, másla nakrájeného na kousky, cukru, vejce a soli vypracujeme těsto. S těstem pracujeme rychle, aby se máslo příliš nerozehřálo. Hotové těsto…
Velmi snadný smetanový dortík plný ovoce, který je skvělým osvěžením letních dní. Barvu dortu můžete jednoduše přizpůsobit zvolenému ovoci. Když jsou borůvky, může být…
Vynikajícím dezertem je roláda upečená z ořechového těsta a naplněná krémem ze smetany a mascarpone. Stačí ji jen pocukrovat, ale pokud vám zbyde krém, můžete jí celou…
Sacherův dort je jedna z nejznámějších kulinářských specialit Vídně. Jde o čokoládový dort potřený meruňkovou marmeládou a čokoládovou polevou. Originální recept je…
Rajská omáčka - sladká, hustá, trochu pikantní, milovaná napříč generacemi. Co kuchařka, to alespoň trochu odlišný recept, který pokládá za ten jediný dobrý. A určitě…
Roláda bez mouky je ideální pro všechny, kdo hledají lehký a bezlepkový dezert. Tato jemná a nadýchaná roláda je připravena z kvalitních ingrediencí, je plněná bohatým…
Jednoduché kakaové těsto se smetanovo-malinovou směsí na povrchu tvoří tuto výbornou buchtu, které jen tak neodoláte. Svěží růžové želé se sladkou chutí malin a jemnou…
Kakaový korpus vespod, na něm leží bohatá vrstva sladké tvarohové náplně se smetanovo-vanilkovou příchutí a celé to kompletuje kyselejší komponent v podobě rybízu.…
Kuřecí nudličky na kari se smetanovou omáčkou jsou takovou rychlovkou, když zrovna nemáte čas dlouze vyvařovat. Podávat je můžete s rýží, hranolkami či těstovinami. V…
Lahodná, krémová omáčka z dýně hokaido je v tomto receptu zjemněná smetanou a dochucená kořením. Výborně doplní například těstoviny, nebo ji můžete použít k přípravě…
Na svatého Martina na stole nesmí chybět vypečená husa s knedlíkem a zelím a také křupavé martinské rohlíčky. Máme pro vás recept na těsto bez droždí, se smetanou a…
Svíčková patří mezi nejoblíbenější pokrmy u nás. Tradičně se vaří mezi vánočními svátky, kdy se schází rodiny a pořádají společný oběd. Vyzkoušejte variantu z krůtího…
Kysané zelí, kvalitní papriková klobáska a kopr tvoří skvělou kombinaci. Pochutnáte si na ní v této polévce, ve které se všechny chutě dokonale spojují. Navíc vás…
Minimálně jednou za rok pečeme klasického velikonočního beránka. Někdo sází na piškotového či třeného, my přinášíme recept na beránka ze šlehačky. Těsto je vláčné,…
Snadným způsobem, jak spotřebovat zásoby jahod z minulé sezony, je příprava zmrzliny. Jahody stačí jen chvíli povařit s cukrem a smíchat s ostatními ingrediencemi.…
Ideálním rodinným obědem, který potěší děti i dospělé, je jemné krůtí maso na smetanové paprikové omáčce. Pokrm plný chuti podáváme s domácím knedlíkem. Po vašich…