"Krupník"- zapečené kroupy nejen s klobásou
Recept ještě nebyl hodnocenKroupy dáme do mísy, přidáme pokrájené brambory, cibuli, plátky klobásy, česnek, lečo (asi 3/4 litru), smetanu, osolíme a opepříme dle chuti. Vše dobře promícháme, dáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kroupy dáme do mísy, přidáme pokrájené brambory, cibuli, plátky klobásy, česnek, lečo (asi 3/4 litru), smetanu, osolíme a opepříme dle chuti. Vše dobře promícháme, dáme…
Zeleninu podusíme na troše oliv. oleje asi 10 min, okořeníme vegetou. Uvaříme těstoviny, do mísy dáme těstoviny, zeleninu, v pánvičce osmahneme cibulku do zlatova a…
Do misky dáme jogurt a smetanu (smetanu nešleháme) a špetku soli. Smichame. Nachystáme si misku, do ni dáme cednik a já na to dala látkovou plenku (nejlepší). Nalijeme…
Vejce s cukrem rozšleháme metličkou a přilijeme šlehačku s olejem. Spojíme a přisypeme mouku s práškem do pečiva.Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem. Lžičkou…
Všechny ingredience na obalení toustu prošleháme metličkou a necháme krátce odstát.Máslo na pánvičce rozpustíme.Krajíčky namočíme do směsi a necháme dobře nasát tekutinu…
Tu krémovou, smetanovou chuť známe všichni. Dnes už ruská zmrzlina koupená v obchodě není to, co bývala. Vyzkoušejme si ji tedy podle jednoduchého receptu připravit doma…
Dejte vařit těstoviny (stačí 7-8 minut) a opečte maso. Uvařené těstoviny a opečené maso dejte bokem.Na oleji osmahněte lžíci mouky, následně přidejte smetanu, mléko a…
Kuřecí stehna osolíme a opepříme a na oleji s máslem opečeme zprudka po obou stranách.Pak stehna posypeme grilovacím kořením, přidáme k nim na větší kusy nakrájenou…
Nejdříve připravíme omáčku Anglaise. Žloutky vložíme do kastrolku a umícháme je s cukrem do hladké světlé pěny. Smetanu nalijeme do jiného kastrolku, přidáme lžičku…
Nejdříve se připraví náplň. Smícháme krémový sýr s cukrem. Potom se jedno po druhém přidají vajíčka a dvě lžíce smetany. Pak se připraví karamel. Bonbony-karamelky…
Den předem si připravíme pařížský krém: Za stálého míchání svaříme smetanu, cukr a kakao. Po krátkém povaření směs odstavíme. Do horké zamícháme nalámanou čokoládu a…
Polévky z kysaného zelí jsou pestré obsahem surovin. Každá oblast má svého favorita. Vyzkoušejte recept pocházející ze slováckého Vlčnova. Patří do něho houby, které…
Během přípravy omáčky uvaříme těstoviny podle návodu a scedime je.Drobně nasekanou cibulku restujeme na olivovém oleji asi 10 minut při střední teplotě. Poté…
V hrnci rozpustíme máslo, med, cukr a odstavíme. Necháme mírně vychladnout a přidáme vejce rozšlehaná v mléce, vsypeme mouku se sodou a vypracujeme vařečkou hladké těsto…
Roláda z jemného piškotového těsta, které v sobě nese osvěžující chuť citrusové kůry. Náplní je pak lahodný tvarohový krém se smetanou a čokoládou. Zní to velmi lákavě.…
Plánujete oslavu? Dejte hostům ochutnat tyto krásné červené dortíčky potřené marmeládou, zdobené pudinkovým krémem, šlehačkou a drobenkou z korpusu. Na obarvení korpusu…
Ke koprovce se hodí všechny houskové knedlíky. Vejce a nové brambory se k omáčce hodí víc v létě, knedlíky a maso v chladnějším období. Kopr je nejlepší čerstvý. Vařte…
Nazdobená piškotová roláda v různých provedeních je součástí francouzské vánoční tradice a podle pověsti má znázorňovat keltskou tradici pálení ohňů o zimním slunovratu.…
Vařené těstovinové taštičky s náplní mletého masa a hořčičnou omáčkou vypadají na pohled složité na přípravu. Na tuto zdánlivou pracnost ale zapomenete při ochutnání.…
Nanuky patří v létě mezi vítané osvěžující mlsání. Můžeme je připravit i doma a vybrat tak ovoce, které do nanuku přidáme. Na závěr nanuky namáčíme v čokoládě, s tím nám…
Máte nahlášenou návštěvu a nevíte co sladkého ke kávě pro ně připravit? Vsaďte na ořechové řezy s máslovým krémem vonícím po vanilce, ozdobené šlehačkou. Jejich příprava…
Lahodný krém skrytý pod opálenou cukrovou krustou. To je tradiční francouzský dezert ze žloutků, smetany, vanilky a cukru. Díky receptu soutěžícího Tondy Víznera z…
Drobné dortíky plněné lahodným krémem a ozdobené čerstvými malinami zaujmou na první pohled. Krém je navíc díky limetce osvěžující a chutná skvěle. Zajímavou chuť mu…
Pohárek s pudinkovým krémem je jedním z nejsnáze připravitelných moučníků, oblíbeným napříč generacemi. Při jeho přípravě se fantazii meze nekladou. Můžete měnit příchuť…