Roláda v roládě
Recept ještě nebyl hodnocenZapneme troubu na 180 °C a plechy vyložíme pečícím papírem, který lehce potřeme několika kapkami oleje (oceníme při stahování papíru). Nejprve ušleháme bílky se solí do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zapneme troubu na 180 °C a plechy vyložíme pečícím papírem, který lehce potřeme několika kapkami oleje (oceníme při stahování papíru). Nejprve ušleháme bílky se solí do…
Nejdříve si uděláme nočky. Ve větší míse smícháme mouku se solí a vejcem, přilijeme vodu a dobře promícháme. Pokud je třeba trochu vody přidáme, záleží na savosti mouky.…
Do mletého masa přidáme studenou smetanu, sůl, papriku a pepř. Ponorným mixérem vyšleháme do hladké a jemné směsi. Odložíme do lednice na dvě až tři hodiny.Oba druhy…
Očištěné klouzky nakrájíme na 0,5 cm plátky. Cibuli nakrájíme nadrobno.Do kastrolu na rozpuštěné máslo dáme zesklovatět cibuli, přidáme kmín a necháme rozvonět.Přidáme…
Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a narežeme na plátky. Pokvapkáme ich octom, osolíme, okoreníme, osladíme. Potom uhorku nastrúhame na jemné plátky, cibuľu nasekáme a…
Panenku odblaníme a nakrájíme na 6 stejně velkých dílků. Každý dílek otočíme řezem dolů a naklepeme jen zlehka.Osolíme, opepříme a potřeme česnekem, rozetřeným s jemně…
Brambory nastrouháme na jemném struhadle, vlijeme přepuštěné máslo, přidáme vejce, mouku a sůl a vypracujeme hladké těsto.Těsto rozdělíme na 4 části, z každé vyválíme…
Oloupeme brambory a dáme je vařit do osolené vody. Uvaříme je do poloměkka. Vedle povaříme brokolici nakrájenou na velké růžičky, též do poloměkka.V hlubší míse…
Na základ očistíme a na větší kousky nakrájíme mrkev a cibuli. Přendáme do keramické nádoby pomalého hrnce (PH), přidáme hořčici, vodu, trochu soli a vše promícháme.Na…
Prsa rozkrojíme podélně na poloviny, abychom měli 4 kusy.Zlehka naklepeme přes fólii a osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Pak maso obalíme v hladké…
Běžným způsobem dáme uvařit rýži podle svých zvyklostí.Zatím osušíme papírovou utěrkou sumečka, osolíme, opepříme a nakrájíme na kousky velikosti soust.Očistíme a…
Maso a omáčka je rozhodně skvělá kombinace. A v tomto případě doplňuje grilovanou šťavnatou krkovici řízná marináda s česnekem a lahodná smetanová omáčka ze žampionů.…
Kuřecí stehna omyjeme a osušíme. Metličkou prošleháme marinádu a stehna důkladně obalíme v marinádě. Necháme 24 hodin odležet.Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.…
Je to sice kalorická bomba v podobě tučného tvarohu a smetany, ale kdo by nezhřešil, když je to tak dobré! Jemný piškot ochucený rumem se rozplývá na jazyku a šlehačka s…
Česká kuchyně je výtečná, někdy to však chce změnu. Kdo jste milovníci kořeněných jídel, tak to je přesně pro vás. Masové kuličky v lahodné omáčce z rajčatového pyré a…
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme nastrouhaným česnekem. Zakapeme koňakem a necháme odležet.Mezitím připravíme sýrovou omáčku mornay. V kastrůlku rozehřejeme…
Během horkých letních dnů přijde vhod osvěžující chutná zmrzlina. Připravit domácí zmrzlinu není nic těžkého - vyzkoušejte například smetanovou zmrzlinu, nebo zvolte…
Máte chuť na guláš a zrovna vás láká i nějaká vegetariánská verze? Vyzkoušejte tento pikantní žampionový guláš. Jeho chuť vás rozhodně překvapí. Tradičně jej můžete…
Bratislavská omáčka je oblíbené jídlo všedních dní. Místo kousku masa v tomto receptu najdete masové kuličky z mletého masa. Výborně dochucená omáčka, jemné podušené…
Králičí maso se podává zpravidla při slavnostních příležitostech. Maso je dobré prošpikovat, aby nebylo suché a během pečení jej obracet a přelévat výpekem. K masu je…
Kuřecí prsa patří k oblíbeným částem kuřete. Jde o libové maso, které má univerzální využití. Zde je servírováno s bramborovou kaší a vínovou omáčkou s vůní bylinek a…
Různé rolády s krémem patří mezi svátečnější moučníky. Podle tohoto receptu s podrobným postupem můžete připravit roládu s tvarohovým krémem obalenou v kokosu. Jistě se…
Nejen oku, ale i chuti lahodící osvěžující dezert je tento citronový dort, na kterém si pochutnáte hlavně v létě. Vespod se skrývá piškot a na něm leží bohatá vrstva…