Provensálské brambory
Recept ještě nebyl hodnocenZapečené provensálské brambory s cuketou podáváme jako lehké bezmasé jídlo. Provensálské koření je nejznámější francouzská bylinková směs s levandulí a spoustou dalších…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zapečené provensálské brambory s cuketou podáváme jako lehké bezmasé jídlo. Provensálské koření je nejznámější francouzská bylinková směs s levandulí a spoustou dalších…
Mrkev můžeme využít ve sladké i slané kuchyni. V kombinaci s tvarohem je roláda vláčná, není přeslazená a chuť mrkve je tam pěkně cítit. Navíc její barva lahodí oku a…
Když vás tlačí čas a potřebujete připravit rychlý a snadný oběd, pak můžete sáhnout po receptu na sýrovou omáčku s houbami a kuřecím masem. Ve smetanové omáčce hraje…
Uvařte si ten nejlepší houbový guláš, který je plný hub a nechybí v něm ani slanina a paprika. Pokud jste se tedy vrátili z lesa s plným košíkem hub, na nic nečekejte a…
Spojení vepřového masa a zelí najdeme tradičně v segedínském guláši. Příprava tohoto pokrmu je však lehce odlišná, ale výsledná chuť je naprosto skvělá. Orestované maso…
Smícháme brynzu, tvaroh, vejce s krupicí, solí a libečkem. Umícháme tužší těstíčko. Necháme uležet, než zavaří osolená voda.Pomocí dvou lžic tvoříme noky, vhazujeme do…
Vzhledem nijak nápadný moučník z pekárny, který úchvatně a neodolatelně voní smetanou a skořicí, je jednoduše tvarovaný. Těsto na šneky připraví pekárna, my je pak jen…
Vzhledem nijak nápadný moučník z pekárny, který úchvatně a neodolatelně voní smetanou a skořicí, je jednoduše tvarovaný. Těsto na šneky připraví pekárna, my je pak jen…
Bohatě obložená mísa s různými druhy chuťovek nesmí chybět na žádné oslavě. Hermelín plněný šunkou a nasekanou pažitkou, vypadá nejen dobře na řezu, chutná ještě lépe.…
Varianta jemné sýrové omáčky s brokolicí, či masem se bude určitě hodit. Podle našeho receptu vytvoříte rychlý jednoduchý oběd, nebo večeři. Vše během pár minut. Sýr…
Klasickou kulajdu tentokrát připravíme trochu jinak. Polévku z restovaných lišek a brambor zjemníme smetanou a podáváme se ztraceným vejcem, posypanou křupavými plátky…
Pomazánka má po hrášku nasládlou chuť a tak se k ní skvěle hodí například nadrolený balkánský sýr. Hrášková pomazánka chutná nejlépe na rozpečeném krajíci chleba, ale…
Palačinky jsou oblíbeným sladkým jídlem nejen dětí, ale i dospělých. Vyzkoušeli jste je už i někdy v jejich slané verzi? Inspirujte se v tomto receptu a připravte jemné…
Boží milosti jsou tradiční české smažené pečivo, které se často připravuje během masopustu a dalších svátečních příležitostí. Toto lahodné pečivo je vyrobeno z…
Máte chuť na jemnou, smetanou a skořicí prostoupenou bábovku? S chutí se pusťte do přípravy. Za hodinku ji můžete mít na stole. Bude chutnat s šálkem kávy i kakaa,…
Tento recept kombinuje oblíbené těstoviny s čerstvými žampiony a křehkými zelenými lusky, které se rychle orestují na pánvi s česnekem a olivovým olejem. Pokrm je…
Tento pokrm spojuje jemnost lososa s aromatickou bazalkou a krémovostí smetany, vytvářející tak bohatou a vyváženou chuť. Ideální volba pro slavnostní večeři nebo oslavu…
Tento letní dort vypadá krásně na pohled a všechny chutě v něm dobře ladí. Tvoří ho korpus z karamelových sušenek a dvě vrstvy krému - ovocná a jogurtová. Dort na závěr…
Penne jsou krátké těstoviny s vroubkovaným povrchem, díky kterému na těstovinách zůstane omáčka. Můžete zkusit orestovat žampiony a cuketu, zjemnit smetanou, ochutit…
Panna cotta je jednoduchý italský smetanový dezert, který se obvykle dochucuje vanilkou. Tentokrát ji ochutíme kávou a po vychladnutí podáváme s rybízovým rozvarem,…
Oblíbeným obědem z jednoho pekáčku jsou bez debat francouzské brambory. Plátky syrových brambor proložené sýrem, restovanou směsí s anglickou slaninou a zalité smetanou,…
Lilková "smaženice" je chutná a jednoduchá alternativa k tradiční houbové smaženici, která překvapí svou sytostí a chutí. Najemno nakrájený lilek se smaží s cibulkou,…
Řízky připravené trochu netradičně, s trochu hořčice, pozvednou víkendový oběd ještě o kousek výš. K nim dejte ještě osvědčený bramborový salát podle autorky. To bude…
Jablka v karamelu s mandlemi jsou lahodnou kombinací sladkosti a křupavosti, která dokonale zvýrazňuje přírodní chuť jablek. Karamelový obal dodává jablkům bohatou,…