Kynuté knedlíky s borůvkovým žahourem
Recept ještě nebyl hodnocenNadýchané kynuté knedlíky podávané s borůvkovým žahourem plným šťavnatých borůvek, skořice a smetany nabízejí lahodnou kombinaci chutí. Sladká a jemná omáčka skvěle…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nadýchané kynuté knedlíky podávané s borůvkovým žahourem plným šťavnatých borůvek, skořice a smetany nabízejí lahodnou kombinaci chutí. Sladká a jemná omáčka skvěle…
Vláčné kuličky z bramborovo-tvarohového těsta, co uvnitř skrývají poklad? To musí být přece ovocné knedlíky! Jemné těsto tak doplníme o oblíbené ovoce, povaříme a při…
Voňavé houbové topinky jsou vynikající kombinací křupavého chleba a lahodné houbové směsi se smetanou, česnekem a kapkou hořčice. Ideální jako odměna pro velké i malé…
Gobova juha je vydatná a voňavá polévka, která patří k pokladům slovinské kuchyně. Připravuje se z čerstvých nebo sušených hub, často se zjemňuje smetanou a podává s…
Obědových inspirací není nikdy dost. Překvapte své blízké a připravte jim kuřecí maso, podávané s lehce pikantní holandskou omáčkou a pečeným květákem s dýní. Příprava…
Nadýchané lívanečky s voňavým švestkovým rozvarem jsou jako stvořené pro slavnostní snídani. Zkaramelizované švestky s rumem, kořením a povidly tvoří voňavý přeliv,…
Ledvinky odblaníme (pokud mají blánu), ostrým nožem v půli rozkrojíme a odstraníme důkladně všechny bílé části.Takto očištěné ledvinky nakrájíme na velikost soust, a…
Krémová bramborová polévka s česnekem a vůní majoránky je dokonalým pokrmem pro chladné dny. Jemnou a sytou krémovou polévku perfektně doplní nastrouhaný parmazán, který…
Potěšte svou rodinu poctivým obědem v podobě měkkého pečeného masa s cibulovou omáčkou zjemněnou smetanou. Maso prošpikujeme, zatáhneme na pánvi a poté pečeme na…
Vděčným obědem jsou zapečené těstoviny, které můžeme připravit s tím, co máme zrovna doma ve spíži. Do tohoto pokrmu připravíme lahodnou sýrovou omáčku s květákem a…
Domácí paštika z kuřecích jater je opravdová lahůdka. Zajímavou chuť dotváří i jablka, slanina a nasekané ořechy. Na závěr paštiku zjemní trochu smetany. Ochutnejte tuto…
Srdce vložíme do vody, přidáme sůl, bobkový list, nové koření, kuličky pepře a uvaříme do měkka.V kastrolu rozškvaříme nakrájený špek, přidáme nakrájenou cibuli a…
Maso a játra pokrájíme na kostky a orestujeme na cibulce a česneku (česnek přidáme až na konci, aby nezhořkl). Pak dusíme do úplného změknutí.Přidáme smetanu a všechno…
Očištěné maso nakrájíme přes vlákno na plátky. mírně naklepeme a můžeme nechat plátky nebo nakrájet ještě na nudličky. Maso lehce osolíme, opepříme, dáme do uzavíratelné…
V hluboké pánvi rozehřejeme olej, na kterém zprudka orestujeme nakrájené kousky masa. Občas promícháme, aby se zatáhlo ze všech stran a zatím nakrájíme na měsíčky cibuli…
Jako první uvaříme ve vodní lázni Salko. To vaříme 1,5 hodiny z obou stran.Připravíme těsto. Smetanu, kakao, cukr, máslo, med a vejce vyšleháme nad parou, cca. 10 min. …
Omyté a osušené filety lososa pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme, necháme v ledničce půl hodiny odpočinout. Na pánvi rozpálíme máslo a smažíme z každé strany…
Nudle uvařte podle návodu, propláchněte a nechte okapat. Omyté lilky podélně nakrájejte na tenké plátky, potřete pestem a střídavě naskládejte do vymazané zapékací misky…
Na kousku másla orestujeme strouhanou mrkev s celerem, poté přidáme orestovat strouhaný česnek a na slabé plátky pokrájené žampiony.Vše po orestování zaprášíme moukou,…
Lososa zbavíme kůže, osolíme a opepříme ho. Limetku pokrájíme na tenké plátky a vyskládáme je do zapékací misky. Na limetky položíme lososa, dáme ještě jednu na vršek a…
Slaninu nakrájíme nadrobno a rozškvaříme, pak k ní přidáme najemno nakrájenou cibuli a orestujeme do zlatova.Patizon oloupeme a zbavíme jadérek. Nastrouháme na hrubém…
Na oleji osmahneme cibuli a 50 g slaniny.Přidáme hrášek a brambory na kostičky, orestujeme, přilejeme vývar.Přidáme česnek, sůl, pepř.Až budou brambory měkké, část…
Mango olúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Spolu s jogurtom a limetkovou šťavou rozmixujeme dohladka. Smotanu pridáme len podľa potreby, aby bol nápoj primerane hustý…
Máslo utřeme se žloutky, přidáme smetanu, mouku a na kostičky nakrájenou housku.Pak se zlehka vmícháme sníh.Knedlík hodinu vaříme lehce zabalený do máslem vymazaného…