Novoroční čočka na kyselo
Recept ještě nebyl hodnocenČočku dobře propláchneme na cedníku studenou tekoucí vodou a nasypeme do kastrolu. Zalijeme třemi hrnky studené vody, přikryjeme a necháme projít varem. Pak scedíme.Do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Čočku dobře propláchneme na cedníku studenou tekoucí vodou a nasypeme do kastrolu. Zalijeme třemi hrnky studené vody, přikryjeme a necháme projít varem. Pak scedíme.Do…
Jak udělat z jater delikátní záležitost, na které si pochutná celá rodina? Upečte je podle tohoto receptu. Jemná játra v lahodné šťávě vonící medem a hořčicí potěší vaše…
Slepované cukroví je klasika, která nikdy nezklame. Jemné, křehké, spojené sladkou marmeládou či krémem vytvářejí neodolatelnou kombinaci chutí. Ať už si vyberete…
Restovaná kuřecí prsa na kopru se sójovou omáčku vás překvapí netradiční kombinací chutí. Jako příloha je zvolena pečená zelenina, která zaručí skvělý požitek jak pro…
Brambory očistíme, oškrábeme, omyjeme a nakrájené uvaříme doměkka.Horké rozšťoucháme se lžící sádla dohladka nebo propasírujeme do mísy. Přidáme solamyl, polovinu…
Restovaná kuřecí prsa na kopru se sójovou omáčku vás překvapí netradiční kombinací chutí. Jako příloha je zvolena pečená zelenina, která zaručí skvělý požitek jak pro…
Nepečené kuličky můžeme připravit i na poslední chvíli a jejich příprava je tak snadná, že ji zvládne každý. Jistě rády pomůžou i děti. Tyto kuličky připravíme ze Salka,…
Maso nakrájíme na kousky, cibuli na obloučky a papriku na proužky. Vložíme do tlakáče bez tuku a mícháme. Maso se zeleninou si samo pustí šťávu.Pak přidáme obě omáčky,…
Směs pikantního koření a medu tvoří, kromě jiného, základ perníkového těsta. Při jeho přípravě bychom také měli dbát na jeho odležení, aby se chutě správně rozvinuly.…
Chcete ozvláštnit rybí vývar? Nebojte se experimentovat! Zkuste třeba variantu s kurkumou. Má významné benefity pro trávení, přidá zajímavou chuť i barvu a umožní vám…
Ledvinky mnoho z nás připravuje klasickým způsobem na cibulce s troškou kmínu. Ale proč neudělat z ledvinek něco netradičního, což závitky zajisté jsou. Jako příhoha se…
Pokud se chystáte péct kokosky, tento recept je superrychlý a kokosky jsou moc dobré. Na přípravu stačí jen pár ingrediencí a jedno odpoledne. Tyhle kokosky nemusíte…
Na vánočním stole nesmí jistě chybět talíř s cukrovím. Pokud hledáte ještě nějaké to zajímavé, které všechny chuťově potěší, jste tu správně. Jemné linecké těsto doplní…
Pokud máte ke svému masovému mlýnku nástavec na cukroví, není nic jednoduššího, než vypracovat těsto, a to následně protlačit strojkem. Získáte efektní tvary, které jsou…
Uvaříme pudink podle návodu a do téměř vychladlého zamícháme 1 vejce.Mandle opražíme na suché pánvi.V kastrůlku svaříme sirup nebo med s vodou, citrónovou šťávou,…
Houby vydusíme, asi jako na smaženici a necháme vychladnout. Houby, rohlíky, slaninu a kuřecí maso umeleme.Přidáme vajíčko, Solamyl a koření dle chuti. Vlhkými dlaněmi…
Masové kuličky v rajčatové omáčce jsou oblíbená klasika, kterou podáváme obvykle s těstovinami. Tyto kuličky můžeme netradičně připravit z rybího filé, ke kterému…
Rybí maso by mělo být nedílnou součástí našich jídelníčků. Připravit je chutně a s výbornou přílohou nemusí být nic složitého. Stačí dobře okořenit, přidat výraznější…
Roláda připravená pro slavnostní příležitost má mnoho výhod. Dá se připravit dopředu, může se plnit podle vlastní úvahy a dostupnosti surovin. V neposlední řadě se dobře…
První teplé jarní dny jsou zde a společně s nimi se krásně zelenat příroda. K jaru neodmyslitelně patří čerstvé suroviny, mezi nimi i mladý špenát, ze kterého můžete…
Maso osolíme, opepříme, posypeme solamylem a důkladně prohněteme.Rozdělíme na čtyři díly a z každého vytvoříme na prkénku pokrytém potravinářskou fólií plátek. Potřeme…
Očištěné maso, bílou část cibulky a žampiony nakrájíme.Rozehřejeme hlubokou pánev, dáme do ní olej, přidáme maso, orestujeme ho a necháme zatáhnout ze všech stran.…