Argentinské červené vepřové plecko s hlívou

Vepřové maso Doba přípravy: 60 minut 15 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 60 minut 15 názorů

Suroviny 4 porce

4 plátky vepřového plecka
2 větší cibule
1 velká paprika(dala jsem žlutou)
3 ks hlíva ústřičná(velké)
1 jarní cibulka
1 lžíce rajčatového protlaku
koření Argentina
mletá paprika
olivový olej
solamyl nebo instantní jíška
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plátky si jen tak pomačkáme kloubama ruky, z obou stran osolíme a posypeme mletou paprikou.

  2. Do hrnce na olej dáme osmahnout cibuli, nakrájenou na proužky a jarní cibulku na kolečka, po osmahnutí dáme orestovat na cibuli rychle plátky masa z obou stran.

  3. Přidáme rajčatový protlak, koření Argentina, přilijeme vodu a dusíme, tak za 20 minut nasypeme papriku a hlívu nakrájenou na proužky, dosolíme a dusíme dál až do měkkého masa.

  4. Ke konci si rozděláme solamyl ve vodě a omáčku zahustíme, nebo dáme jíšku instantní, převaříme a máme hotovo.

Poznámka od kuchařky

Mé dnešní improvizované a dobré vepřové maso. Jako přílohu jsem dávala široké nudle, ale prakticky k tomuto jídlu jde téměř všechno.

Komentáře k receptu Argentinské červené vepřové plecko s hlívou

  • rider-hq rider-hq(neregistrovaný)

    Bibinka:aha chapu dekuji stále se učím:-D:yes::-K

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka (autorka receptu)

    Rider-hq(neregistrovaný), v podstatě ti Špagetka velmi dobře poradila;-) ano, to opečení musí být rychlé(slovo rychle jsem doplnila), jen aby se maso zatáhlo, pak je výborný. Přeji ať chutná, budeš-li to dělat;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    rider-hq (neregistrovaný/á) - odpovím za Bibinku, ona to určo doplní ;-), musíš orestovat velmi zprudka jen několik sekund, právě, aby se paprika nepřipálila. Do gulášového základu se taky dává na cibuli orestnout paprika,ona se pěkně rozvoní a má daleko hezčí barvu.Pak podleješ a uš se nemůže nic připálit (teda, když si to hlídáš ;-)).
    Jinak kouám, že tenhle receptík mi unikl :-O:-O, takže :-p:yes:

    Odpovědět

  • rider-hq rider-hq(neregistrovaný)

    z obou stran osolíme a (posypeme mletou paprikou)??? orestovat platky,nepřipálí se paprika? možná jsem ten recept špatne pochopyl,poradí nekdo? recept se mě jinak moc líbí děkuji rider-hq

    Odpovědět

  • Lenča Lenča(neregistrovaná)

    Ozkoušeno a je to super !! Děkuji za receptík ;-)

    Odpovědět

  • Daniella O. Daniella O.

    Jak je tam hliva, uz zarazuji, bodik je na ceste.:yes::-K

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Musí to být dobrůtka.:-p:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka (autorka receptu)

    Lenčo(neregistrovaná), já to dávám od oka, ale můžeš dát, tak 1 rovnou lžíci, to tak odpovídá;-)

    Odpovědět

  • lenča lenča(neregistrovaná)

    Můžu se jen zeptat, toho koření kolik? Děkuju za odpověď :-K

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka (autorka receptu)

    Pavle Otčenášku, nejprve tě vítám v naší Topkové rodině jako dalšího a nového člena a přeji, aby se ti tu líbilo;-)
    Mám radost, že jsi to uvařil a že vám chutnalo-supr:yes:

    Odpovědět

  • pavel.otcenasek@seznam.cz pavel.otcenasek@seznam.cz

    :-Kdobré dobré,dobré

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    Bibinko, to je bašta:yes: Samé vložené dobrůtky a výsledek velmi a velmi jedlý :-p

    Odpovědět

  • ruzena ruzena

    Bibi krása:-p:-D:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    I ode mne!!;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • aranosi aranosi

    :-p:yes:bodík letí

    Odpovědět

Tématické fráze: vepřové plecko plecko vepřové plecko recepty argentinské koření argentinske recepty recepty z vepřového plecka vepřové plecko a recepty plecko recepty argentínské maso recept na vepřove plecko vepřové plecko recept veprove s hlivou recept veprove plecko plecko recept vepřový plátek argentina plecko na víně plecko plátky argentinské vepřové maso vepřová plec veprova plec recept