Bílá polévka
Recept ještě nebyl hodnocenJemná, krémová a plná vůně čerstvých či sušených hub – taková je houbová bílá polévka, která si právem našla místo na českých stolech. Zjemněná máslem a mlékem se skvěle…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jemná, krémová a plná vůně čerstvých či sušených hub – taková je houbová bílá polévka, která si právem našla místo na českých stolech. Zjemněná máslem a mlékem se skvěle…
Hovězí maso z nízkého roštěnce nakrájíme na plátky. Po obvodu lehce nakrojíme asi na třech místech a to proto, aby se nám maso nekroutilo. Plátky osolíme, opepříme a…
Talíř horké polévky, provoněné majoránkou a česnekem, a zahuštěné máslovou jíškou, skvěle zahřeje zejména v chladných dnech. Do bramboračky, takové, jakou vařily už naše…
Oloupeme, nastrouháme mrkve, nakrájíme na jemno cibuli. Necháme zpěnit asi 2 lžíce másla, potom přidáme cibuli, mrkev, bujon, sůl, pepř, trochu drceného kmínu a šálek…
Těstoviny uvaříme podle návodu na sáčku, propláchneme studenou vodou a dáme do větší mísy.Přidáme tuňáka i s olejem, pokrájená rajčátka na čtvrtky, cibulku na kolečka,…
Zelí je takovým všelékem a v jakékoliv formě je zdravé a plné vitamínů. Naložte si na zimu sklenici hlávkového zelí s česnekem a feferonkami, které vás zároveň svojí…
Platýse osušíme, osolíme a opepříme.Pekáček si vymažeme máslem a poklademe jej kolečky cibule.Na cibuli položíme platýse, posypeme jej strouhankou, podlijeme vínem a…
Brusinky namočíme do griotky, aby nabobtnaly. Do pánve vložíme máslo a zpěníme na něm jemně nasekanou cibuli. Přidáme očištěná játra, nakrájená na kousky a zprudka…
Dřevorubecká pomazánka, z rybiček v oleji a sádla, je rychlá na přípravu a zároveň velice chutná, není téměř poznat, že je ze sádla. Pomazánku si nejlépe vychutnáte…
Cibuľu na drobno pokrájame a osmažíme na masti do sklovita. Pridáme na kocky pokrájané mäso, posolíme, pokoreníme, pridáme čevenú papriku, štipku mletej rasce a podľa…
Uzení je snad historicky nejstarší způsob konzervace potravin. Domácí uzení ryb se u nás stává stále populárnější. Z mořských ryb je na uzení nejvhodnější makrela,…
Jedním ze symbolů jara je zelená barva, která by se podle tradice měla objevit na velikonoční tabuli. Připravte si proto nádivku s bylinkami a šunkou. Uvnitř nadýchaná,…
Původní cibulová polévka pochází z Francie. Vyzkoušejte jednoduchou a vynikající polévku z několika málo surovin, která dokonale provoní domov a skvěle chutná.…
Záviny z listového těsta jsou vděčnou součástí rodinného jídelníčku i vítaným občerstvením na oslavách. Záviny ocení i vegetariáni, mohou se jíst teplé i studené.…
Záviny z listového těsta jsou vděčnou součástí rodinného jídelníčku i vítaným občerstvením na oslavách. Záviny ocení i vegetariáni, mohou se jíst teplé i studené.…
Plátky vepřového masa, podušené do měkka v troubě a doplněné smetanovou omáčkou s pórkem. Zajímavou chuť dodává mletá paprika a silná masová šťáva. Doplňte maso vařeným…
Jemné pečené králičí maso s bramborovou kaší a smetanovou omáčkou, bude favoritem pro víkendové vaření. Nenáročnost surovin, jednoduchá příprava a přesto si dokonale…
Vepřové ramínko s kostí, naložíme do láku vytvořeného z oleje a koření na vepřové maso. Dáme do lednice na 1 den uležet. Druhý den si nachystáme žampiony, které…
Hebká sýrová omáčka je velmi jednoduchá na přípravu, ale zároveň s ní dokážete téměř kouzlit. Použití je široké a záleží jen na vaší fantazii. Můžete ji zkombinovat s…
Rychlý a výborný salát, který nesměl chybět na žádné oslavě, zvládnete připravit během pár minut. Sterilovaný celer doplněný vařeným vejcem, salámem, cibulí a majonézou…
Křupavá, dozlatova upečená bageta vonící máslem, česnekem a bylinkami je neodolatelná. Skvěle se hodí například ke grilovaným masům či sýrům, ale vychutnáte si ji i jen…
Potřebujete-li jednoduchý nápad na chutný a rychlý pokrm, vyzkoušejte tuto sýrovou omáčku se smetanou, uzeninou a pórkem. Pak už stačí jen uvařit těstoviny a oběd nebo…
Pokud máte rádi sladká jídla, vyzkoušejte tento snadný rýžový nákyp s meruňkami. Můžete ale použít i jiné oblíbené ovoce, třeba jablíčka nebo sušené švestky. Příprava je…
Nakládané sýry jsou ideální pochoutkou k pivu či vínu a skvěle se hodí na sváteční období. Aromatický a krémový hermelín naložený spolu s paprikou, feferonkou, olivami a…