Migas (míchaná vejce s tortillou)
Recept ještě nebyl hodnocenNa oleji si osmahneme jarní cibulku. Jakmile je cibulka osmažená, vsypeme na plátky nakrájené tortilly. Chvilku opékáme a poté přisypeme nakrájená cherry rajčátka.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na oleji si osmahneme jarní cibulku. Jakmile je cibulka osmažená, vsypeme na plátky nakrájené tortilly. Chvilku opékáme a poté přisypeme nakrájená cherry rajčátka.…
Usmažený řízek v troj nebo pětiobalu necháme vychladnout, zatím uvaříme oloupané brambory do měkka a připravíme si salát - já jsem smíchal pokrájené pekingské zelí,…
Květák si uvaříme téměř do měkka v osolené vodě. Aby nám nezměkl úplně a dobře se obaloval. po vytažení z vařící vody, ho hned nahážeme do vody studené, čímž okamžitě…
V hrnci rozehřejme olej, přidáme najemno nakrájenou cibulku, rajčata, cuketu, batát. Osolíme, opepříme, přidáme oregáno a základ cca 5 minut restujeme.Přisypeme…
V syrovátce rozmícháme cukr a droždí, pak přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme asi 45 minut kynout.Vykynuté těsto propracujeme, válečkem rozválíme na…
Těsto může vypracovat pekárna klasickým způsobem (program Těsto), ale vhodnější je zadělat ho na omládek: 100 g vlažné vody smícháme s droždím, rovnou lžičkou sladěnky …
Maso nakrojíme, jako když chceme dělat plátky, ale nedokrojíme až do konce, aby zůstalo v jednom kuse. Smícháme všechny ingredience na marinádu a potřeme s ní maso ze…
Maso nakrojíme, jako když chceme dělat plátky, ale nedokrojíme až do konce, aby zůstalo v jednom kuse. Smícháme všechny ingredience na marinádu a potřeme s ní maso ze…
Rukolu si většinou představíme jako součást nejrůznějších salátů. Věděli jste ale, že se z ní dá vytvořit i velmi chutná polévka? Stačí ji jen doplnit o kořenovou…
Pórek nakrájíme nadrobno, batát a brambory na malé kousky, brokolici rozebereme na nejmenší růžičky a případně ještě pokrájíme.Ghí rozehřejeme v kastrůlku a na mírném…
Celer, mrkev, bramboru a pastiňák okrájíme a nakrájíme na kousky.V kastrůlku rozehřejeme máslo nebo ghí, přidáme nakrájenou zeleninu, promícháme, osolíme a podlijeme…
Vepřové a hovězí maso lehce opereme, nakrájíme na větší kousky, na masovém strojku umeleme a dáme do mísy. K masu přidáme na kostičky nakrájenou slaninu (nakrájejte na…
V hluboké pánvi rozehřejeme olej, na kterém zprudka orestujeme nakrájené kousky masa. Občas promícháme, aby se zatáhlo ze všech stran a zatím nakrájíme na měsíčky cibuli…
DUŠENÉ HOUBY: Zdravé očištěné houby nakrájíme na malé kousky, mírně je osolíme a dusíme, až se odpaří skoro všechna voda. Ještě horké plníme do zavařovacích sklenic a…
Žampiony omyjeme, osušíme a nasekáme na malé kousky. Dáme je do kastrolku, přidáme nakrájenou cibuli, olej, sůl, a kmín. Dusíme, až se odpaří všechna tekutina, dno musí…
Do rozšlehaných vajec s kořením dáme mouku a strouhanku, na malých slzách nastrouhaný brambor a rukou rozmačkané třeně (nejrychlejší). Trochu osolíme.Smícháme, event.…
Jemné rizoto krémové konzistence provoněné parmezánem ocení každý milovník italské kuchyně. Připravte ho ozdobené blanšírovaným zeleným chřestem a posypané parmezánem a…
Brambory uvaříme ve šlupce, nebo upečeme na plechu. Zakysanou smetanu smícháme s nasekanou bazalkou a cibulí, prolisovaným česnekem, dochutíme, necháme vychladit.
Očištěné maso nakrájíme na plátky a z nich nakrájíme nudličky, osolíme je a opepříme. Očistíme a nakrájíme na plátky žampiony, cibuli nasekáme na kostičky, sýr…
Nasolené, odležené porce ryby prošpikujeme skrz hřbet slaninou a posypeme sladkou paprikou.V pekáči rozpustíme máslo, vložíme část brambor, oloupaných a nakrájených na…
Zeleninových salátů není nikdy dost. Připravit ho s jemnou hořčičnou zálivkou je otázka několika minut. Může posloužit jako skvělá příloha ke grilovanému masu nebo jako…
Vepřové maso nameleme a dáme do misky.Přidáme na jemno nakrájenou cibulku, na malé kostičky nakrájený uzený sýr a uzenou rolku, nakrájenou pažitku, vejce, strouhanku,…
Papriky, rajčata a salátovou okurku si nakrájíme tak, jak je každý zvyklý a jak se nám to nejlépe líbí. Řízečky naklepeme, osolíme, můžeme potřít česnekem a obalíme v…
Ve větším kastrolu dáme vařit vodu, kterou osolíme buď obyčejnou solí nebo bylinkovou kostkou (lepší :-) ). Do vroucí vody za stálého míchání přisypáváme polentu a od…