Korejský salát z mrkve a smažený květák v tempuře

Saláty Doba přípravy: 40 minut 0 názorů

Saláty Doba přípravy: 40 minut 0 názorů

Suroviny 4 porce

500 g mrkve
1 lžíce cukru
2 lžíce octa
1 lžička soli
2 lžíce olivového oleje
1 červená paprika
4 stroužky česneku
čerstvé lístky koriandru
Těstíčko- tempura:
200 ml perlivé vody předem vychlazené
1 vejce z ledničky
5 lžic hladké mouky
1 lžíce kukuřičného škrobu
1 lžička soli
+ 1 menší květák

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou mrkev nastrouhanou na dlouhé tenké proužky (asi jako zápalky), posypeme cukrem, solí a zalijeme octem. Dobře promícháme a necháme odležet, až mrkev pustí šťávu. Na pánev dáme zahřát olej, horkým olejem polijeme mrkev, přidáme nasekaný česnek a důkladně promícháme. Opět necháme odležet asi 15 minut. Přidáme pár lístečků koriandru a necháme ještě pár minut v chladu rozležet.

  2. Zatím květák rozebereme na růžičky a povaříme 5 minut v osolené vodě. Slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme na sítu okapat. Do wok nebo jiné hluboké pánve dáme vyšší vrstvu oleje s vysokým bodem přepálení.

  3. Než se olej zahřeje na vysokou teplotu, smícháme v misce ingredience a tempuru vidličkou promícháme na hustotu lívancového těsta. Květák namáčíme postupně do tempury a pak smažíme po částech, aby se olej moc neochladil. Vyndáváme na talíř vyložený papírovou utěrkou odsát přebytečný tuk.
    Květák podáváme ihned se salátem z mrkve.

Komentáře k receptu Korejský salát z mrkve a smažený květák v tempuře

K receptu nejsou žádné komentáře.