Tvarohová pomazánka s řeřichou
Recept ještě nebyl hodnocenZ másla, tvarohu a smetany našleháme jemný krém, osolíme podle chuti a promícháme se zelenými lístky řeřichy. Pomazánka nejlépe chutná na tmavém pečivu.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z másla, tvarohu a smetany našleháme jemný krém, osolíme podle chuti a promícháme se zelenými lístky řeřichy. Pomazánka nejlépe chutná na tmavém pečivu.
Roláda s vajíčkovým salátem je skvělý tip na rychlé a efektní pohoštění, které zaujme nejen chutí, ale i vzhledem. Jemná roláda z nadýchaného těsta v sobě ukrývá svěží…
Sušené či konzervované fazole patří k oblíbeným trvanlivým potravinám – skvěle zasytí a dovedou dokonale doplnit jídlo nejen chuťově, ale i nutričně. Kaši podáváme s…
Beléšky jsou milou vzpomínkou na kuchyni našich babiček. Tyto nadýchané placky z kynutého těsta se připravují přímo na plotně nebo pánvi a podávají se s marmeládou,…
Beléšky jsou milou vzpomínkou na kuchyni našich babiček. Tyto nadýchané placky z kynutého těsta se připravují přímo na plotně nebo pánvi a podávají se s marmeládou,…
Těsto připravuji v pekárně - všechny suroviny v uvedeném pořádí a program na kynutí. Jakmile se těsto promísí, nechám jej v pekárně kynout asi 20 minut, poté těsto vyjmu…
Do míchací nádoby dát suroviny v uvedeném pořadí. U mé pekárny je třeba ručně vařečkou vše trochu promíchat, pak vložit nádobu do trouby a zapnout automatický program…
Nejprve osolíme a opepříme porce kuřete, obalíme je lehce moukou a přebytek oklepeme.Na pánvi, vhodné i do trouby, rozehřejeme olej, maso na něm zprudka ze všech stran…
Brambory: Brambory omyjeme, nakrájíme, dáme na vymazaný plech, potřený olejem a ochutíme kořením. Pečeme cca 50-60 minut na 160 stupňů (záleží na druhu brambor).Zelí: …
Preferment i s ostatními surovinami dáme do formy pekárny a použijeme program Těsto. Vykynuté těsto vytáhneme, lehce propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého…
Plátky masa nařízneme, z obou stran posolíme, opepříme a potřeme z každé strany hořčicí. Lehce obalíme či posypeme hladkou moukou. Na pánvi rozpálíme olej a maso na něm…
Maso opláchneme a osušíme. Přes potravinářskou folii(nebo igelitový svačinový sáček)zlehka naklepeme a po obou stranách poprášíme mletým zázvorem. Čerstvý zázvor…
Maso očistíme, odblaníme, nakrájíme na menší kostky či nudličky. Na sádle necháme zesklovatět na kostky nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek a krátce…
Tvarůžky rozdělíme na jednotlivé kusy a překrájíme na půlky tak, že snížíme výšku na polovinu.Do mísy vysypeme hladkou mouku, sůl, cukr a vše promícháme. Přidáme vejce a…
Pokud pečenou cizrnu nepoužijeme do polévky, nebo jako přílohu, můžeme jí vyzkoušet konzumovat jen tak. Má velmi příjemnou sladko-oříškovou chuť. A třeba na večerní…
Vypracovat hladké těsto a nechat odpočinout, nejméně 12 hodin v chladu. Náplň: tvaroh, žloutek, 1 pudink a cukr smícháme. Višně vypeckujeme, i se šťávou a skořicí…
Jste-li fanoušci spíše slaných chutí, tak je tento recept přesně pro vás. Dort je plný zeleniny, vajíček, šunky a sýra, které drží pohromadě želatina. Se zdobením se…
Syrové brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle a zahustíme hladkou moukou. Osolíme, přidáme vejce a vytvoříme středně husté těsto, které přes cedník na…
Syrové brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle a zahustíme hladkou moukou. Osolíme, přidáme vejce a vytvoříme středně husté těsto, které přes cedník na…
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Česnek nakrájíme na plátky, nebo necháme celé stroužky. Cibuli usmažíme na malém množství sádla do světlerůžova a k ní…
Kuřecí játra opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Do pánve dáme olej a játra na něm orestujeme. Až jsou játra měkká, tak játra shrneme v pánvi na bok a…
Koblihy nemusejí být jen smažené, dají se i upéct v troubě. Je to snadné, chutnají skvěle a zároveň ušetříte nějakou tu kalorii. Plnit je můžete marmeládou podle vlastní…
Příznivci tradiční přípravy zavřete oči! Chutnou obdobu "svíčkové" lze totiž uvařit i jinak. Varný mixér s minimální spotřebou energie vypracuje celé menu. Spolehlivě.…
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem, posypané dozlatova usmaženou cibulkou, podávané se zelím, jsou českou hospodskou klasikou, která vás zaručeně zasytí. Díky…