Pikantní mořské plody
Recept ještě nebyl hodnocenMilovníci mořských plodů ocení recept na jejich pikantní úpravu s čerstvými paprikami, česnekem a kari pastou. Spousta výrazných chutí doplní jemné maso krevet,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Milovníci mořských plodů ocení recept na jejich pikantní úpravu s čerstvými paprikami, česnekem a kari pastou. Spousta výrazných chutí doplní jemné maso krevet,…
Připravíme si klasické bramborákové těsto. Já polovinu brambor strouhám na jemném a polovinu na hrubším (okurkovém) struhadle. K bramborám tentokrát najemno přistrouháme…
Všechny vepřové droby dobře propereme ve vodě. Srdce zbavíme vrchní tučnější části a nakrájíme na kostičky. Jazyky ostrým nožem zbavíme vrchní blány a nakrájíme také na…
Součástí zdravého a vyváženého jídelníčku by měli být ryby, které jsou opravdu bohaté na spoustu prospěšných látek pro náš organismus. Chuť tresčího masa skvěle podtrhne…
Nakrájené zelí se smíchá s propláchnutými fazolemi, nakrájenou cibulkou a rajčaty, křenem a tatarkou. Lze přidat podle chuti i pokrájené papriky, sýr.
Nejen kandované citrusy mohou obohatit biskupský chlebíček. V tomto receptu jsou v tvarohovém těstě zamíchány kompotované mandarinky, které spolu se sušenými třešněmi…
Salát natrháme na kousky velikosti sousta a dáme do mísy. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, překrájené fazolky, na čtvrtky nakrájená rajčata (bez semínek) a…
Na másle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a usmažíme jíšku do růžova.Zalijeme asi 1,5 litrem vody, dobře rozmícháme a přivedeme k varu.Potom přidáme…
Filé necháme rozmrazit, vymačkáme vodu, osolíme, opepříme, pokapeme citronem. Do zapékací misky dáme olivový olej, poklademe cibulí nakrájenou na měsíčky, vložíme filé…
Jestli nevíte, jak zpracovat přebytky rajčata, tak je můžete využít do rajčatové směsi s česnekem, kterou připravíte během chvíle bez zavařování. Směs využijete na pizzu…
Kuřecí uzené kousky dušené s kysaným zelím a podávané s bramborovo-mrkvovým knedlíkem, zdobeným smaženou cibulkou jsou skvělým tipem na víkendový oběd. Kosti a kůže z…
Kuřecí uzené kousky dušené s kysaným zelím a podávané s bramborovo-mrkvovým knedlíkem, zdobeným smaženou cibulkou jsou skvělým tipem na víkendový oběd. Kosti a kůže z…
Maso je marinované v aromatické směsi koření, což mu dodává výraznou chuť a křehkost. Omáčka z vybrané zeleniny je vařena do lahodné konzistence a doplněna zakysanou…
Čočku přebereme, propereme a necháme namočenou přes noc. Pak ji dáme s vodou vařit do tlakového hrnce spolu se zeleninou nakrájenou na kostičky a hovězím bujónem.…
1. Vepřový plátek naklepeme, osolíme a opepříme. 2. Plátek potřeme plnotučnou hořčicí. 3. Na to poklademe špalíček špeku, 1/4 vejce, špalíček špekáčku a špalíček…
Nejdříve si připravíme všechny ingredience - cibulku nakrájíme nadrobno, zeleninovou kostku vložíme do 500ml teplé vody, cizrnu rozdělíme na 2 části - 1.polovinu…
Rybu vykostíme a umeleme nebo rozmačkáme řádně vidličkou. Máslo utřeme do pěny, přidáme rybu, drobně nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme a zakápneme citrónovou šťávou.…
Panenku očistíme a zbavíme blány. Osolíme a opepříme. Takto připravené maso dáme na rozpálený gril, opékáme ze všech stran a lehce potíráme olivovým olejem. Grilujeme…
Období sklizně cuket je tu a všichni hledají inspiraci co z této nízkokalorické zeleniny připravit. Cuketové noky jsou rychle připravené a vašim strávníků se z nich…
Lehké rizoto s cuketou a žampiony nádherně voní po česneku a bylinkách. Je hotové raz dva a stačí vám jen pár surovin, takže se skvěle hodí pro dny, kdy nemáte čas stát…
Nejprve si uděláme dresink: smícháme smetanu, očištěnou a vyjadérkovanou okurku nastrouhanou na jemném struhadle, křen s jablky, kopr, mátu, pepř, cukr, sůl a citronovou…
Cibulku oloupeme, pokrájíme na drobné kostičky a osmahneme na másle, zasypeme moukou, promícháme a zalijeme vývarem / bujónem /. Přidáme na kostičky pokrájené omyté…
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), rozdělíme na 4 díly, a buď uválíme bagety, nebo je…
Uděláme těsto a hned pletemé housky. Připravíme si plech vyložený pečicím papírem. Upletemé housky a necháme je kynout cca 45minut. Pak je potřeme vajíčkem, posypeme…