Hermelínové kapsy na žampionech

Suroviny 2 porce

2 silnější plátky vepřového nebo drůbežího masa
1 Hermelín
4-6 plátků dušené šunky, dle velikosti
200 g čerstvých žampionů
1 menší cibule
1 větší stroužek česneku
200 ml smetany ke šlehání
sůl
pepř mletý

Postup přípravy receptu

  1. Silnější plátky vepřového (krkovice, kotleta...) nebo drůbežího (kuřecí prso, krůtí steak...) masa opatrně prořízneme, ale nedokrojíme a uděláme tak hluboké kapsy. Pokud chceme, můžeme maso naklepat, ale nutné to není. Kapsy osolíme, opepříme a do každé z nich vložíme polovinu Hermelínu (Camembertu...), který jsme obalili do tenkých plátků šunky. Kapsy uzavřeme, okraje k sobě buď pevně sklepneme paličkou nebo zpevníme jehlou či párátkem.

  2. Do zapékací misky dáme najemno pokrájenou cibuli, přidáme pokrájené žampiony a nasekaný česnek. Na to položíme připravené naplněné kapsy, zalijeme smetanou, zaklopíme a dáme péct do předehřáté trouby na 200 stupňů, zhruba na 50 minut, doměkka. Dle potřeby přeléváme výpekem, případně podlijeme.

  3. Podáváme s bramborovou přílohou nebo rýží. Pokud jsme zpevňovali jehlou nebo párátkem, před servírováním je vyndáme.

Komentáře k receptu Hermelínové kapsy na žampionech

K receptu nejsou žádné komentáře.