

Houbařské těstoviny
Suroviny 2 - 3 porce
- 400 g čerstvých hub (nebo rozmrazených) - očištěné, spařené, scezené
- 400 g těstovin - předem uvařených
- 1 velká cibule (nebo dvě střední)
- 2 lžíce másla (nebo jemně krájeného špeku)
- drcený kmín dle chuti
- 150 g anglické slaniny, nemusí být, pokud chceme bezmasý pokrm
- 3 stroužky drceného česneku
- majoránka nebo tymián, dle chuti
- sůl
- pepř mletý
- 5-6 rozšlehaných vajec, dle velikosti
Postup přípravy receptu
Na rozpuštěném másle, či jemně pokrájeném uzeném špeku, osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Ke konci smažení necháme v cibuli rozvonět i drcený kmín dle chuti. Přisypeme řádně okapané, krátce povařené pokrájené houby, majoránku a česnek dle chuti a ještě dusíme zhruba 5-10 minut na mírném ohni, pod poklicí, za občasného promíchání. Chceme-li, přidáme s houbami i drobně pokrájenou slaninu.
Předem uvařené těstoviny ve slané vodě scedíme, přisypeme do pánve k houbové směsi, promícháme a necháme je společně řádně prohřát. Přilijeme rozšlehaná, mírně osolená a opepřená vejce a za častého promíchání je necháme srazit do požadované konzistence.
Podáváme s čerstvě pokrájenou zeleninou, případně sterilovanou nebo zeleninovým salátem.
Poznámka od kuchařky
Vejce vmícháme až do směsi hub a těstovin. Je to mnohem lepší, než do hubové smaženice, jen zamíchat hotové těstoviny. Zdánlivá prkotina, ale... ! :-)