

Quinoa s bulgurem, zeleninou a tofu
Suroviny
- 250 g balení quinoi s bulgurem a sušenou paprikou
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 100 g másla
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 1 žlutá paprika
- 100 g žampionů
- 1 uzené tofu
- 1 malá cuketa
- pepř
- sůl
- sójová omáčka
- gyros koření
- grilovací koření na zeleninu
Postup přípravy receptu
Na másle osmahneme do zlatova najemno nakrájenou cibulku s jemně posekaným česnekem a tofu, nakrájeným na kostičky. Přidáme zbytek zeleniny nakrájené najemno a restujeme. Přidáme vše koření i se sójovou omáčkou.
Směs quinoi s bulgurem vaříme dle návodu cca 15 min. Po dovaření scedíme. Vse promícháme dohromady a můžeme podávat.
Můžeme podávat se zeleninou dle chuti. Já udělala baby mrkev a zelené fazolky.
Do vroucí osolené vody přidáme sůl a trochu jablečného octa. Baby mrkev a fazolky uvaříme do měkka. Uvařenou baby mrkev dáme na pánev, do které jsem dala máslo. Poté přidáme lžíci cukru a zkaramelizujeme mrkev.