Quinoa s bulgurem, zeleninou a tofu

Suroviny

250 g balení quinoi s bulgurem a sušenou paprikou
1 cibule
2 stroužky česneku
100 g másla
1 červená paprika
1 zelená paprika
1 žlutá paprika
100 g žampionů
1 uzené tofu
1 malá cuketa
pepř
sůl
sójová omáčka
gyros koření
grilovací koření na zeleninu

Postup přípravy receptu

  1. Na másle osmahneme do zlatova najemno nakrájenou cibulku s jemně posekaným česnekem a tofu, nakrájeným na kostičky. Přidáme zbytek zeleniny nakrájené najemno a restujeme. Přidáme vše koření i se sójovou omáčkou.

  2. Směs quinoi s bulgurem vaříme dle návodu cca 15 min. Po dovaření scedíme. Vse promícháme dohromady a můžeme podávat.

  3. Můžeme podávat se zeleninou dle chuti. Já udělala baby mrkev a zelené fazolky.
    Do vroucí osolené vody přidáme sůl a trochu jablečného octa. Baby mrkev a fazolky uvaříme do měkka. Uvařenou baby mrkev dáme na pánev, do které jsem dala máslo. Poté přidáme lžíci cukru a zkaramelizujeme mrkev.

Komentáře k receptu Quinoa s bulgurem, zeleninou a tofu